Een start met BARF!

14 sep 2021

Het is een tijdje geleden dat ik iets gedeeld heb over het menu van onze honden. Maar ik word wel regelmatig gevraagd door jullie wat ze nu krijgen en of Zahra nog steeds goed eet 😀 En inmiddels hebben we een verandering in het menu, dus heel leuk om er weer eens een update over te schrijven!

Wil je de eerdere blogs ook lezen over ons voedingsavontuur samen met voedingsdeskundige Maxine van Ekowolf?

Dit kan zo niet langer…

Back to the basics met onze honden?

Eend het nieuwe “vergif” volgens Zahra?

En? Eet Zahra al wat beter?

Wat eten ze nu als basis?

In de basis eten ze nog steeds KVV van verschillende merken. We hebben een tijdje Pure Instinct geprobeerd, maar Mr. Sam kon daar niet goed tegen helaas. Heel jammer, want het is prachtig vlees! Maar hij spuugde het meteen na 1 minuut weer uit.. Dat heeft hij bij andere merken niet. Zahra vindt Pure Instinct wisselend lekker, maar het heeft een wat smeuïge structuur en daar is Zahra niet heel dol op. Dus als de omstandigheden en het humeur niet 100% perfect zijn bij de prinses, laat ze dat smeuïge eten soms staan.

Lees ook: Review | Nieuwe KVV: Pure Instinct!

Nu voeren we voornamelijk Bandit (favoriet bij Zahra! Heel fijn vlees), DailyMeat, Kiezebrink en KIVO en soms afgewisseld met nog wat andere merken. Ook veel verschillende smaken en eigenlijk eet ze meestal alle smaken wel. En de kleintjes eten sowieso alles, haha!

Een start met BARF

We zijn sinds kort ook voorzichtig gestart met wat BARF. Dat vind ik echt súper leuk en interessant. En onze honden vinden het ook hélemaal geweldig. Zahra wordt echt dolenthousiast als ze ziet dat er BARF producten in haar bak gaan. Dat eet ze ook altijd als eerste op. Ze is vooral dol op bot, ze moet nog wel erg wennen aan spiervlees, dat vindt ze maar flubberig. Maar ik hoop dat ze ook snel enthousiast wordt over meer verschillende soorten BARF.

Op dit moment krijgt ze eendenvleugels en kippennekken. De eendenvleugels moest ze even aan wennen en moest ik in het begin in stukjes knippen voor haar. Maar inmiddels kan ik ze gewoon in haar bak leggen en eet ze het helemaal zelf op! De kleintjes eten de kippennekken ook heeeeeel graag en mogen soms even kauwen aan een eendenvleugel, maar bij hun moet ik het echt vasthouden. Ik heb vroeger wel eens eerder iets met BARF producten geprobeerd en Isa is zó gulzig dat ze kippennekken en complete eendagskuikens in 1x doorslikt. Moet je nagaan he. Een Chihuahua van 2,5 kg. En dan dat doorslikken zonder te kauwen. Dat vertrouw ik dus niet zo, dus bij hun hou ik het vast en mogen ze dan lekker kauwen, kraken en scheuren. En dat vinden ze fan-tas-tisch!

Wil je ook starten met BARF? Raadpleeg dan Maxine van Ekowolf, zij kan je precies helpen hoe je dit goed kunt opzetten en dat je hond ook in balans blijft. Nog beter is: Neem een FreshBox van Maxine, dan krijg je het gewoon iedere maand compleet thuis!

Toevoegingen & Supplementen

Daarnaast voegen we ook dingen toe aan hun menu. Ze krijgen elke dag onze zelfgemaakte bottenbouillon, van 1 van de recepten van de eerdere blogs. Op dit moment krijgen ze de lente variant, maar er staat ook een recept online voor een herfst-bouillon of een winter-bouillon! Ook voegen we groentes toe. Meestal groentes van de recepten van de blog waarin 3 mixen staan die je zelf kunt maken (gemaakt door Maxine), maar soms ook van een blikje of van Van Pom. Ook krijgen ze Zalmolie met Kurkuma van Herbafix, een Bio-Chi Multivitamine en sinds kort tijdelijk Carnivoer Fytosupplement Adaptogenen. Maar dit laatste supplement komt binnenkort een aparte blog over online. En verder krijgen ze af en toe quinoa of golden paste.

Het lijkt mij dus super tof om het BARF nog wat uit te breiden, zeker als ik zie hoeveel plezier Zahra erin heeft. Ze eet tegenwoordig zelfs gedroogde vis snacks zoals Heekmoot, dus misschien gaat ze zelfs ooit wel visdingen eten! Ik hoop het zo 😀

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Dan krijg je met de code BELLEFAE 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!

De voeding van onze honden is in samenwerking met Ekowolf

Bewaar deze blog op Pinterest om later weer eens te bekijken

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!