Dit kan zo niet langer..

9 sep 2020

Zahra is al vanaf het begin af aan een lastig geval met eten en haar conditie. Als pup at ze slecht. Ze wilde vaak niet eten, de meeste dingen at ze met lange tanden of weigerde ze zelfs. Ze lustte bijna niks. En als ze wel eens goed at, dan kwam ze nog steeds amper aan of ze stopte, na een paar dagen goed eten, weer met eten. We zitten regelmatig met onze handen in het haar met deze Oosterse Prinses. Ze is zó mooi, maar nog nooit in de conditie geweest wat we graag zouden willen. Nu is het klaar, het kan zo niet langer. Tijd om het roer om te gooien.

We hebben in de loop der jaren al zoveel geprobeerd. Maar tot nu toe nog weinig succesvol. We zijn er inmiddels wel achter dat ze supplementen nodig heeft, aan alleen voer lijkt ze gewoon niet genoeg te hebben. En ze eet wel regelmatig beter dan in haar eerste levensjaar. Ze lust ook veel meer dingen, ze is niet meer zo’n enorme kieskauwer. Gelukkig!

Onze Saluki Zahra ziet er soms een periode best goed uit, maar dan stopt ze weer met eten en dan wordt het meteen weer minder. Zo zonde, ik ben er gewoon klaar mee. Ze moet er nu gewoon eens mooi, gespierd en goed uit gaan zien! Gespierd is ze trouwens altijd wel. Maar nu nog een gezonde, glanzende vacht en een klein beetje meer spek op haar lichaam. En spieren in haar rug kan ze ook flink gebruiken.

Op dit moment weigert ze álles qua eten behalve vers vlees. Eindelijk heeft ze een keer een verstandig idee haha. Ik wil het liefst dat ze vers vlees eet, dus dit komt goed uit. Dat is wel eens anders geweest, met vers vlees ook. Op dit moment ziet ze er echt slecht uit. Ze is ook enorm in de rui dus dat maakt het beeld wel wat erger. Maar haar vacht is droog, borstelig en ze verhaart enorm. Ze is te mager en haar bespiering kan ook veel beter.

De afgelopen tijd is voor ons best een pittige tijd geweest, dus Zahra heeft eventjes genoegen moeten nemen met wat minder (lange) wandelingen en minder los rennen. Ik kon na de keizersnede niks en dat duurde ook heel erg lang. Inmiddels, nu ruim 2,5 maand later, kan ik wel weer een rondje lopen maar moet ik nog steeds rustig aan opbouwen. Dus Zahra en ik gaan denk ik maar samen werken aan een goede conditie haha.

“Op dit moment wordt er een voedingsplan & weekmenu voor haar opgesteld.”


Dat ze nu dus graag vers vlees eet gaan we dankbaar gebruik van maken! Op dit moment wordt er een voedingsplan voor haar opgesteld en gaan we er flink tegenaan met haar! Dit gaan we samen met Maxine van Ekowolf doen. Ik heb er zoveel zin in! Ik ben sowieso erg enthousiast over Ekowolf en hun webshop. Ze hebben veel verschillende merken en producten, dus we kunnen goed gaan onderzoeken wat bij Zahra past. Ze hebben niet alleen een prachtig assortiment, maar ze hebben zo veel meer! Van voedingsadvies, tot plan in de praktijk, tot snijservice en freshboxen. Echt een heel uitgebreide service met persoonlijke aandacht voor jou en je hond(en). Het is best lastig om een goede en prettige webshop te vinden om vers vlees te bestellen. En het bezorgen vaak al helemaal. Maar Ekowolf bezorgt het zelf door heel Nederland & België!

Ik kan niet wachten om Zahra ‘in vorm’ te zien. We gaan dus niet alleen aan de slag met een uitgebalanceerd menu, maar ook met beweging en activiteiten.

Waarom deze blog? Er leven altijd zóveel mensen mee met Zahra, ik heb heel veel gesprekken over haar met sommige van jullie. Ik wil jullie nu graag van het begin af aan meenemen in dit proces. En een duidelijke beginsituatie van ‘Project Zahra’ schetsen haha. Ook voor mezelf. Een helder beeld van waar we nu staan, hoe ze er nu uit ziet en hoe we aan de slag gaan. We hopen natuurlijk snel resultaat te gaan zien. We gaan jullie meenemen vanaf de beginsituatie, tot de weekmenu’s, het voedingsplan en meer!

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Dan krijg je met de code BELLEFAE 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!