Dit kan zo niet langer..

Zahra is al vanaf het begin af aan een lastig geval met eten en haar conditie. Als pup at ze slecht. Ze wilde vaak niet eten, de meeste dingen at ze met lange tanden of weigerde ze zelfs. Ze lustte bijna niks. En als ze wel eens goed at, dan kwam ze nog steeds amper aan of ze stopte, na een paar dagen goed eten, weer met eten. We zitten regelmatig met onze handen in het haar met deze Oosterse Prinses. Ze is zó mooi, maar nog nooit in de conditie geweest wat we graag zouden willen. Nu is het klaar, het kan zo niet langer. Tijd om het roer om te gooien.

We hebben in de loop der jaren al zoveel geprobeerd. Maar tot nu toe nog weinig succesvol. We zijn er inmiddels wel achter dat ze supplementen nodig heeft, aan alleen voer lijkt ze gewoon niet genoeg te hebben. En ze eet wel regelmatig beter dan in haar eerste levensjaar. Ze lust ook veel meer dingen, ze is niet meer zo’n enorme kieskauwer. Gelukkig!

Onze Saluki Zahra ziet er soms een periode best goed uit, maar dan stopt ze weer met eten en dan wordt het meteen weer minder. Zo zonde, ik ben er gewoon klaar mee. Ze moet er nu gewoon eens mooi, gespierd en goed uit gaan zien! Gespierd is ze trouwens altijd wel. Maar nu nog een gezonde, glanzende vacht en een klein beetje meer spek op haar lichaam. En spieren in haar rug kan ze ook flink gebruiken.

Op dit moment weigert ze álles qua eten behalve vers vlees. Eindelijk heeft ze een keer een verstandig idee haha. Ik wil het liefst dat ze vers vlees eet, dus dit komt goed uit. Dat is wel eens anders geweest, met vers vlees ook. Op dit moment ziet ze er echt slecht uit. Ze is ook enorm in de rui dus dat maakt het beeld wel wat erger. Maar haar vacht is droog, borstelig en ze verhaart enorm. Ze is te mager en haar bespiering kan ook veel beter.

De afgelopen tijd is voor ons best een pittige tijd geweest, dus Zahra heeft eventjes genoegen moeten nemen met wat minder (lange) wandelingen en minder los rennen. Ik kon na de keizersnede niks en dat duurde ook heel erg lang. Inmiddels, nu ruim 2,5 maand later, kan ik wel weer een rondje lopen maar moet ik nog steeds rustig aan opbouwen. Dus Zahra en ik gaan denk ik maar samen werken aan een goede conditie haha.

“Op dit moment wordt er een voedingsplan & weekmenu voor haar opgesteld.”


Dat ze nu dus graag vers vlees eet gaan we dankbaar gebruik van maken! Op dit moment wordt er een voedingsplan voor haar opgesteld en gaan we er flink tegenaan met haar! Dit gaan we samen met Maxine van Ekowolf doen. Ik heb er zoveel zin in! Ik ben sowieso erg enthousiast over Ekowolf en hun webshop. Ze hebben veel verschillende merken en producten, dus we kunnen goed gaan onderzoeken wat bij Zahra past. Ze hebben niet alleen een prachtig assortiment, maar ze hebben zo veel meer! Van voedingsadvies, tot plan in de praktijk, tot snijservice en freshboxen. Echt een heel uitgebreide service met persoonlijke aandacht voor jou en je hond(en). Het is best lastig om een goede en prettige webshop te vinden om vers vlees te bestellen. En het bezorgen vaak al helemaal. Maar Ekowolf bezorgt het zelf door heel Nederland & België!

Ik kan niet wachten om Zahra ‘in vorm’ te zien. We gaan dus niet alleen aan de slag met een uitgebalanceerd menu, maar ook met beweging en activiteiten.

Waarom deze blog? Er leven altijd zóveel mensen mee met Zahra, ik heb heel veel gesprekken over haar met sommige van jullie. Ik wil jullie nu graag van het begin af aan meenemen in dit proces. En een duidelijke beginsituatie van ‘Project Zahra’ schetsen haha. Ook voor mezelf. Een helder beeld van waar we nu staan, hoe ze er nu uit ziet en hoe we aan de slag gaan. We hopen natuurlijk snel resultaat te gaan zien. We gaan jullie meenemen vanaf de beginsituatie, tot de weekmenu’s, het voedingsplan en meer!

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Dan krijg je met de code BELLEFAE 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!

signature

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Andrea
  25 oktober 2020

  Hoi, wat een herkenbaar verhaal. Wij hebben een Galga die altijd al slecht eet. Hier zijn we al 4,5 jaar mee aan het soebatten. Vers vlees vindt ze niet echt eetbaar, op veel brokken is ze snel uitgekeken, ze houdt erg van ‘menseneten’ dus voor afwisseling krijgt ze kliekjes van ons door haar eten. Maar meer dan 20-21 kg gaat ze niet wegen. Zit ze op de 21, dan eet ze weer dramatisch slecht tot ze weer omlaag gaat. Maanden heb ik haar gewicht bijgehouden maar dat heb ik laten schieten. Nu krijgt ze weer brokken van Mira voor honden met hoog energieverbruik. Als ze daar dan wat van eet heeft ze in ieder geval wat calorieën binnen. In de avond krijgt ze Lotgering (zalm/kalkoen, die eet ze nog enigszins). Sinds een week of 3 gebruik ik zalmolie, dat zou ook de eetlust opwekken. Nou, niet bij die van mij dus. Ik volg je blog met interesse. Mooie Saluki trouwens (ik heb er vroeger ook een gehad 🙂 )

  • BelleFae
   4 november 2020

   Hoi Andrea,

   Ahh, herkenbaar dus! Ze kunnen ons bezighouden he.
   Haha, je moet inderdaad maar iets vinden wat werkt. Zahra houdt juist helemaal niet van ‘menseneten’, alles wat ze niet kent is ‘vergif’ volgens haar.
   In het begin was Zahra’s hele eten een no-go als er zalmolie op kwam.. Pfff. Maar inmiddels gaat ze een stukje beter en meer eten gelukkig. Lust ze meer dingen en is eten ‘leuker’. Jij hebt het dus ook pittig met Mira! Lastig hoor.

   Dankjewel! Wat leuk om te horen!

   • Andrea F.I. Philippi
    9 januari 2021

    Goedemorgen,

    We zijn weer wat maandjes verder en onze Lua (die dus Mira brokken krijgt 😉 ) is ietsje aangekomen. We hebben namelijk sinds eind november een Whippet popje in ons gezin verwelkomd en dat is nogal een hongerwolf. Dat helpt want die mag natuurlijk niets van Lua haar eten hebben dus nu eet ze tegen heug en meug menig bakje leeg!!
    Verder ben ik gestart met Diatomeeënaarde wat weer goed is voor mineralen en het schoonhouden van het maag/darmkanaal (ontwormen incl. ont-parasieten) en dat doe ik door volvette (10%) yoghurt heen. Nu staat mevrouwtje ineens in de keuken als ik de yoghurt emmer open!! En lekker dat ze het vindt! Er is dus wat gewicht bijgekomen maar ja, het is even afwachten want ze weegt nu exact 20kg (net gewogen). Eens kijken wat er de komende 2 weken gebeurd; of ze blijft eten.
    Is jullie Zahra als pup bij jullie gekomen? En at ze altijd al zo slecht/kieskeurig? Sterkte er weer mee!

    Hartelijke groet van Andrea

    • BelleFae
     9 januari 2021

     Ahhh wat leuk dat jullie er eentje bij hebben! Super schattig!! En wat fijn dat dat helpt!
     Wat goed dat het zo goed gaat. Hopelijk zet ze het eten door en komt ze mooi op gewicht zo!
     We hebben Zahra vanaf pup inderdaad, bij de fokker was ze ook al een moeilijke eter. Dat zat er vanaf het begin al in zeg maar.
     Ik hoop dat het goed gaat met Lua nu! Super leuk dat je een update geeft!

Previous
KIVO Dog Care Producten
Dit kan zo niet langer..