Eet Zahra al wat beter? Gaat het al beter met Zahra? Hoe gaat het nu? Deze vragen krijg ik regelmatig, ik vind het echt súper leuk dat jullie zo meeleven! Want er is niets zo vervelend als een hond die slecht eet of een hond die mager is.. De laatste update was begin december, dus tijd om jullie weer even bij te praten!

Onze honden krijgen vers vlees van Ekowolf. Maxine maakt het menu voor onze honden en kijkt wat past en geschikt is. Zo hoeven wij ons hoofd daar niet over te breken, maar kijkt er gewoon iemand mee die er verstand van heeft. Het enige wat wij moeten doen is het uit de vriezer halen. De honden hebben een belangrijkere taak: die moeten het opeten. Maar die taak nemen ze gráág voor hun rekening hoor.

“Zahra was natuurlijk
echt een
dra-ma-ti-sche eter.”

Echt een
mega moeilijke

Oosterse Prinses.

Zahra was natuurlijk echt een dra-ma-ti-sche eter. Echt een mega moeilijke Oosterse Prinses. Ze wilde bijna niks eten, een ander smaakje? Ho maar! Maar het mocht ook weer niet altijd hetzelfde zijn want dan: “Alweer dit, dat hoef ik niet meer hoor”. Juist.. Mission impossible! En toen kwam Maxine met een plan! En echt hoor. Zij kan wonderen verrichten! We hebben al zoveel hordes genomen. En gewonnen! We hebben eigenlijk echt een compleet andere hond, na ruim 4 jaar strijd. Ze eet nu vrijwel alle smaken! Tot nu toe is er nog geen diersoort geweest die ze niet eet. Zelfs vis! En hert! En paard! Nah, we weten gewoon niet wat ons overkomt! 😀

Carnivoer Paard heeft ze de laatste levering er voor het eerst bij gehad, daar was ik wel even bang voor.. Maar die vindt ze echt méga lekker! Dat is op voordat we kunnen knipperen. Sowieso eet ze echt met zoveel plezier over het algemeen! En ze likt meestal haar bak uit, dat hadden we ook nog nooit eerder meegemaakt in die 4 jaar tijd. Alleen Haaksbarf is ze wat minder fan van, die gaat steeds wat moeizaam, maar verder is alles JUMMIE!

Wat krijgen ze op dit moment?

Ze krijgen allerlei smaken KVV, van allerlei verschillende merken. Bandit is bijvoorbeeld favoriet. Dit is héél goed vlees (met goede aanvullingen erin) en wordt goed gegeten. Maar ze krijgen bijvoorbeeld ook Dailymeat, KIVO, Haaksbarf, Carnivoer, Alaska, BARFmenu etc. En qua smaken eigenlijk ook alles.. Van kip, kalkoen en eend tot rund, lam, geit, paard, hert en vis! Eigenlijk van alles dus! Ik ben echt verbaasd dat Zahra al die smaken eet, haha. Maar dat is Maxine, door op de juiste manier op te bouwen, gelukt!

Daarnaast vullen we hun maaltijden aan met onze zelfgemaakte Winterse Bottenbouillon (klik hier voor het recept). En natuurlijk een deel groente, maar ook regelmatig quinoa. (De komende weken komen er ook blogs online over groentes en quinoa voor je hond trouwens!) Ook krijgen ze nu de Zalmolie met Kurkuma van Herbafix en deze Bio-Chi Vitamine & Mineralen.

Ziet ze er dan ook al beter uit?

Op zich zien we wel verbetering, maar dit gaat nog niet heel hard. Maar ze heeft ook een paar mindere periodes gehad, dat zien we dan meteen weer terug. De decembermaand was een moeilijke periode + bijkomen van de decembermaand en ze is ook loops geweest eind van het jaar. En je zal geen Oosterse Prinses zijn als je ook ruim 2 weken chagrijnig en van slag bent geweest omdat het sneeuw lag wat mevrouw niet zinde. Jep.. Ze was chagrijnig, wilde niet echt graag wandelen, wilde niet graag eten (ook door te kort aan beweging) en alles was stom. Pff. Dus deze periodes ‘hakken’ er dan meteen in. Dat is zo jammer. En nu vond ze het tijd om de rui in te gaan zetten.. Dus ziet haar vacht er een stuk minder uit ineens weer. Voor ons was het het belangrijkste dat ze überhaupt weer zou eten en plezier zou krijgen in eten. En dat is Maxine gelukt met haar plan op maat voor onze honden! Dat echte uiterlijke verschil gaat dus nog niet zo hard. Maar daar komen we wel, daar werken we hard aan! Met voeding en meer 😀

Maar mocht jouw hond nou ook moeilijk eten of gekke dingetjes hebben zoals allergie of iets waar je de vinger niet op kunt leggen? Dan is het écht een aanrader om contact op te nemen met Maxine. 🙂

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje. Bijvoorbeeld via haar Instagram.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Met de code BELLEFAE krijg je 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!

De voeding van onze honden is in samenwerking met Ekowolf