Inmiddels geven we een tijdje vers vlees en bouwen we het menu steeds verder uit. We begonnen met alleen kalkoen, multivitamine, bottenbouillon en een vetzurenmix. Vervolgens hebben we daar eend aan toegevoegd en lam. Nu krijgen ze vleesmix, lam, eend, geit, kalkoen en kip. En af en toe wat quinoa, groente, multivitamine, vetzurenmix en altijd zelfgemaakte bottenbouillon. Voor Isa hebben we hier sinds vorige week ook de Herbafix Daily Body Balance aan toegevoegd om haar iets te ondersteunen in haar angst voor vuurwerk.

Dit menu en deze opbouw maakt Maxine van Ekowolf voor ons, zo fijn!

Lees ook: Herfst-bottenbouillon: De boost voor jouw hond in het najaar!

De overgang van 5 weken alleen maar kalkoen (van verschillende merken) naar eend erbij was even schrikken voor de honden. Zahra weigerde het te eten en Mr. Sam moest behoorlijk wennen. Isa heeft het, zoals gewoonlijk, niet eens geproefd maar in één keer doorgeslikt. Toen ben ik natuurlijk meteen weer in overleg gegaan met Maxine. Ze gaf aan het ’s avonds weer te proberen, dus niet iets anders aan te bieden ’s ochtends. Dan konden we het ’s avonds even mengen met kalkoen, want dit was de bekende smaak die ze graag eet. En even een beetje de kook erover, dat verandert de smaak ook een beetje. Dus zo gezegd, zo gedaan. ’s Avonds hebben we eend gemengd en een beetje kokend water erover en toen at ze het! Yes!

Verschil in merken?

Volgens Zahra zat er behoorlijk wat verschil tussen de Kiezebrink Eend en Carnivoer Eend. De eerste paar dagen ben ik eend met kalkoen blijven mengen, zodat ze het sowieso zou eten. Maar op een dag had ze zomaar een hap Carnivoer Eend uit mijn hand gestolen terwijl ik het klaarmaakte! Dus ik dacht: mengen hoeft niet meer! Ideaal! Ze vindt het lekker nu dus.

Maar een paar dagen later bood ik haar Kiezebrink Eend aan zonder te mengen en toen liep ze er ineens weer bij weg? Terwijl ze de Carnivoer Eend dus héél lekker vindt! Bijzonder dat er zoveel verschil in kan zitten per merk (volgens de Oosterse Prinses). Maar met 1x even weer mengen, was het gelukkig opgelost en nu eet ze het allemaal zonder mengen gewoon met smaak op.

Ik was dan ook erg huiverig om haar lam aan te bieden, ik dacht dat dat ook weer problemen zou opleveren. Maxine gaf aan dat de Bandit Bio Lammix een hele mooie mix is! Een van de fijnste merken vers vlees, dus dat het echt heel fijn zou zijn als ze die gewoon zou eten. Ik was voorbereid op een ‘neus-ophaal’-actie en daarna weer mengen. Maar nee! Ze at het meteen op, alsof ze niet eens doorhad dat het iets anders was! Ze vond het meteen heerlijk! Nu binnenkort geit proberen.. Hopelijk gaat dat ook zonder mopperen, haha.

En? Gaat het al wat beter met Zahra?

Onze eerste zorg was het eetgedrag van Zahra, dit moest eerst goed aangepakt worden. Maxine gaf aan dat het allerbelangrijkste was om haar goed te laten eten, consequent te laten eten (dus niet de ene dag wel en de andere dag weigeren) en haar immuunsysteem even laten resetten. Daarom zijn we begonnen met less is more. Zo kan haar hele lichaam even rustig wennen en ervoor zorgen dat het lichaam wat met alle voedingsstoffen gaat doen die ze binnen kreeg.

Lees ook: Back to the basics met onze honden?

Dit proces was duidelijk te zien, want ze kregen allemaal even een vettige vacht wat door het ontgiften kan komen. Sowieso hebben we het belangrijkste ding gewonnen: ze eet met plezier! Altijd. Haar bak schoon leeg. Dat is het belangrijkste! Maxine gaf al aan dat we helemaal niet heel snel resultaat hoeven te zien, als ze deze dingen goed doet, komt het goed. En is dit júist goed. Zo gaan alle processen in haar lichaam weer goed lopen. En zie je straks langzaam verbetering, wat échte verbetering ook voor de lange termijn is.

Ik moet zeggen dat we nu ook echt langzaam verbetering gaan zien. Haar vacht wordt wat minder droog, borstelig en sprietig. Het begint weer plat te liggen op haar lichaam en er weer wat gezonder uit te zien. Ze ziet er steeds een beetje minder uit als een “pas-van-straat-geplukte-zwerfhond-uit-Spanje”. 😀 En begint weer wat meer te lijken op die stamboom Saluki die we gekocht hebben, haha.

“Wat is het ontzettend fijn om iemand
in de arm te nemen die er verstand van heeft.”


En ik ben zó blij dat we dit samen met Maxine doen, wat is het ontzettend fijn om iemand in de arm te nemen die er verstand van heeft. En alles van jouw hond & situatie weet. En daar haarfijn op in kan spelen. Echt, heel erg fijn. Als er iets is, kan ik haar meteen een berichtje sturen met een vraag of een verandering wat ze even moet weten. En dan krijg ik meteen uitleg, antwoord of ze neemt de informatie mee in een nieuw voedingsadvies. Echt, ik kan het iedereen aanraden. Je kunt het zelf “loslaten”, ik hoef er niet meer over te piekeren en me niet bezig te houden met iets waar ik eerst heel veel over moet inlezen.

Bij de kleintjes gaat het ook goed, hoor. Maar die hadden ook minder ‘problemen’ natuurlijk. Ze reageren er over het algemeen goed op. De ontlasting van alle 3 is bijna altijd perfect. Heeeeel af en toe heeft Isa wat last van haar ontlasting, maar ik denk dat stress ook meespeelt nu in de tijd van vuurwerk. Ze hebben enorm veel plezier aan eten, alle drie. Dat is super leuk om te zien! En we gaan de goede kant op met Zahra.

Nu binnenkort weer wat nieuwe smaken introduceren, zoals geit.. Ik ben heel benieuwd, haha! Hopelijk de volgende keer een update met nieuwe foto’s van de stand van zaken van Zahra! Kijken of we verschil kunnen zien!

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Dan krijg je met de code BELLEFAE 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!

De voeding van onze honden is in samenwerking met Ekowolf