Pure Instinct is een nieuw merk KVV, waar ik Maxine van Ekowolf al een tijdje (heel enthousiast) over hoorde. En als Maxine enthousiast is over een vleessoort, dan zegt dat zeker wat over de kwaliteit van het vlees. Dus ik was ook heel benieuwd wat dit nou precies is.

Wat is Pure Instinct precies?

Het merk is ontwikkeld door Ingrid Smolders. Zij is een orthomoleculair therapeut en weet heel veel over hondenvoeding samen met Marco van Hoof (eigenaar van een hondenschool, hondenpension en trainer van werkhonden). Ze hebben een nieuw soort KVV gemaakt omdat ze in de praktijk veel problemen tegenkwamen op het gebied van hondenvoeding. Bijvoorbeeld verteringsproblemen en tekorten. Hoe dat zichtbaar is bij de hond? Bijvoorbeeld door enorme hopen ontlasting, diarree en vachtproblemen.

Ze besloten het anders aan te gaan pakken. Waarbij ze ervan uitgaan dat de meeste mensen niet de tijd, kennis of zin hebben om de voeding van hun hond zelf compleet te maken. Dus het vlees is compleet gemaakt. Maar daarbij wordt ook volledig aangegeven wát ze precies in het vlees hebben gedaan.

“Wij hebben ervoor gekozen om naast de hoogwaardige bevleesde botten en mooi spiervlees, ook de juiste mix van orgaantjes, seizoensgroenten en essentiële vetten en een premix toe te voegen. Deze mix van vitaminen en mineralen is helemaal afgestemd op onze recepten, zodat we de aanvoer van alle essentiële voedingsstoffen garanderen.”

Het vlees is iets fijner gemalen en lager in vetten dan de meeste andere merken. Daar is bewust voor gekozen, zodat het licht verteerbaar is en ook geschikt is voor honden met spijsverteringsklachten, overgewicht, senioren en pups. Naast KVV is er ook een gekookte variant op basis van paard. Deze complete, gekookte voeding is geschikt voor honden waarvoor rauw vlees of brokken niet geschikt is.

De voordelen van Pure Instinct

$

Complete voeding waar géén standaard premix aan toegevoegd wordt

$

Perfect in balans per smaak

$

Geschikt voor pups, volwassen honden en senioren

$

Licht verteerbaar met een wat lager vetpercentage

$

Ook geschikt voor menig medisch dieet

$

Hoge kwaliteit vlees

$

Open en transparant

$

Seizoensgroenten toegevoegd (telkens afwisselend)

$

Passende, uitgebreide premix

Smaken & Producten

Op dit moment zijn er een aantal smaken KVV verkrijgbaar, 1 smaak gekookte vleesmix en bottenbouillon. Maar ze zijn druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe smaken etc. De KVV rollen zijn verkrijgbaar in 2 formaten: 500 gram en 1000 gram.

eend & lam

lam & konijn

Wil je Pure Instinct proberen?  
Gebruik de kortingscode EKOWOLF10 voor 10% korting op je eerste bestelling.

Review Pure Instinct – Onze ervaring

We geven nu een tijdje Pure Instinct (wel afgewisseld met een paar andere merken). Onze honden vinden het erg lekker! Onze kieskeurige prinses Zahra heeft niet 1x getwijfeld. Ik moest er zelf wel even aan wennen, want het is veel fijner gemalen en wat plakkeriger. Het vlees wil niet graag afscheid nemen van de verpakking, zeg maar 😉 Maar toen ik dit aangaf bij Maxine, zei ze dat dit van de groentes komt. Daar kan het wat plakkeriger van worden. En tijdens het schrijven van deze blog kwam ik erachter dat ze dus bewust de mixen fijner malen. Dus mijn 2 ‘minpunten’ zijn weerlegd, haha. Ik vind het zelf wel minder mooi/fijn dat het zo fijn gemalen is. Maar goed, als dat het enige is neem ik dat graag voor lief 😉 Want verder is het super goed vers vlees, dus ja.. 😀 Het is alleen wat lastig te ‘prakken’ en uit de verpakking te halen. Dat lastig te prakken verschilt trouwens per smaak. De ene smaak is soepel en fijn en de andere wat droger/taaier en fijn. En onze honden vinden het heerlijk!

Wat ook een heel fijn idee is dat je hier dus geen supplementen of groenten aan toe hoeft te voegen. Als je dit geeft, geef je gewoon écht een goede, gebalanceerde maaltijd aan je hond. Je weet zeker dat ze goede maaltijden binnen krijgen met alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen die ze nodig hebben. En zeker als je een drukke periode hebt of het niet goed uitkomt om heel veel werk van de maaltijden van je hond te hebben is dit echt perfect!Ik vind het wel heel leuk om ze meer te geven, zoals zelfgemaakte groentemixen etc. Maar dit is wel heel handig om het mee af te wisselen.

De voeding van onze honden is in samenwerking met Ekowolf

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf? Gebruik dan code EKOWOLF10 en krijg 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!