Vroeger kon ik me al úren vermaken door in de hondenencyclopedie te bladeren. Ik weet nog dat ik vooral de Komondor heel indrukwekkend vond. Heerlijk. Eindeloos hondenrassen bekijken en bewonderen. Later werd de hondenencyclopedie vervangen door de website van Raad van Beheer. Daar staat alles zo leuk in rasgroepen, zodat je heerlijk kont rondneuzen. Wat zou ik wel mooi vinden, wat zou ik wel willen hebben en wat juist niet? Er zijn zoveel leuke honden(rassen). Maar natuurlijk past lang niet elke hond bij je. Of vind je lang niet elk type hond mooi. Wij hebben zelf ook 2 uitgesproken rassen waar lang niet iedereen van houdt.

Lees ook: Mijn top 5 mooiste hondenrassen

Het leek me leuk om per rasgroep eens te kijken wat mijn top 3 eigenlijk is. Met welke rassen zou ik mezelf nog wel zien lopen? Dit betekent niet dat ik die rassen daadwerkelijk 100% bij mij vind passen. Maar wel de meeste kans zouden maken.

Vandaag is het tijd voor Rasgroep 2: Pinschers, schnauzers, molossers en sennenhonden.
Ik ben benieuwd wat jouw top 3 is uit Rasgroep 2? Let me know in een reactie hieronder de blog, op Facebook of Instagram! 😀

Klik hier voor Rasgroep 1

Dobermann

Deze kwam natuurlijk ook naar voren in mijn gewone Top 5 hondenrassen. Ik vind ze práchtig. Maar wel met gecoupeerde oren. En dat gaat er natuurlijk nooit komen 😉 Maar op deze manier vind ik ze prachtig en indrukwekkend om te zien.

Broholmer

De Broholmer zag ik voor het eerst met een fotoshoot van deze puppy hierboven. Echt een ontzettend leuke hond! Ik kende het ras eerst niet echt. Maar vind het wel hele gave honden. Ze wel zijn heel fors en groot, haha!

Hovawart

Dit lijken me echt leuke, fijne honden. Ik heb ze nog nooit in het echt meegemaakt helaas, maar ik vind ze prachtig om te zien. Atletisch onder die vacht, mooie warme kleuren en sprekende koppies.

Ik vond dit eerlijk gezegd wel een hele lastige rasgroep om mijn top 3 uit te kiezen. Dit is niet echt mijn rasgroep, ik vind er genoeg mooie honden bij zitten, maar niet echt honden die ik ooit zélf zou kiezen.

En jij? Wat is jouw top 3?

Mijn top 3 uit Rasgroep 1: Herdershonden en veedrijvers

Lees ook: De top 5 hondenrassen van mijn man