En dan natuurlijk zonder mijn eigen rassen. Want als die mee mogen doen staat de Saluki absoluut met stip op nummer 1. 😉 En de Chihuahua zou er, ondanks dat ze soms heel irritant zijn met hun gekef, ook in staan. Maar nee, de 5 hondenrassen die ik het mooiste vind zónder mijn eigen rassen. Ik moet zeggen dat deze top 5 wel veel op uiterlijk gebaseerd is en niet meteen op een passend karakter voor mij.

Eigenlijk kan ik de hele windhondengroep hier wel bij zetten, haha. Ik ben echt dol op de windhondengroep, ik vind ze stuk voor stuk fantastisch en mooi. Sowieso vind ik héél veel honden en rassen mooi en leuk. Maar natuurlijk heb ik ook een aantal favorieten. Ik vind vooral atletisch gebouwde honden mooi (verrassend he, haha).

1. Italiaans Windhondje

Italiaans windhond windhondje windhonden Iggy Italian greyhound hond honden hondenblog

Een Iggy <3 Oh, ik vind ze zo leuk! Ik smeek al meer dan een jaar bij m’n man om een Iggy. (Ik wil er momenteel niet echt eentje hoor, 3 honden en 2 kinderen is eerst wel eventjes genoeg haha). Maar ik vind ze echt super leuk. Een beetje het enthousiaste van een Chihuahua en toch een windhond. Ja, ik ben voor. Ik wil ze.

2. Rhodesian Ridgeback

rhodesian ridgeback pronkrug hondenrassen top 5 favoriete mooiste hondenras top 10 hondenblog hondenblogs
Bron: https://www.ohiniya.nl

Ja poeh. Zo’n mooie dieprode reu met een zwart masker. En dan die frons die ze kunnen hebben, wat ze zo’n mooie uitdrukking geeft. Ik vind ze prachtig en indrukwekkend. Sowieso dat dieprode, ik had ook graag een dieprode Saluki willen hebben.

3. Dobermann

dobermann pincher hondenrassen hondenras favoriet top 5 mooiste hondenblog hondenblogger honden hond blog

Ja, een Dobermann en nog gecoupeerd ook. Ik vind ze prachtig. Maar uiteraard zou ik nóóit een gecoupeerde Dobermann nemen en daarmee dus ook nooit een Dobermann. Want ik vind ze echt gecoupeerd het mooist. Dan zijn ze zo statig en indrukwekkend. En ik sta sowieso niet achter couperen hoor. Maar puur voor de uitstraling en het uiterlijk van dit ras: ja, prachtig.

4. Duitse Staande Draadhaar

Duitse staande draadhaar hond honden blog blogs hondenblog jachthond top 5 favoriete hondenrassen

Ik was eens bij een dierenkliniek voor een fotografie opdracht en daar zag ik een ge-wel-di-ge Duitse Staande reu. Een prachtige kop met een mooie baard, sprekende ogen, imposante borstkas en tsja.. gewoon een mooie hond. Ik vind het vooral mooi als ze ook mogen werken waar ze voor bedoeld zijn. Geweldig.

5. Pharaohond

pharaohond blog hondenblog favoriete hondenrassen top 5

Weer atletisch en dieprood, haha. De Pharaohond. Ik heb er nog nooit eentje in het echt gezien (ja op een hondenshow misschien, maar niet bewust eigenlijk..) Maar wat een gave, exclusieve honden om te zien.

En daarnaast nog heel veel andere honden… Ik vind fluffy honden zoals dwergkeesjes, pomsky’s etc. ook fantastisch. Dus ik kan op zich nog wel even doorgaan. Maar voor mij kan er zowel qua uiterlijk als karakter geen ééntje tippen aan de Saluki. Oke, en een Iggy voor erbij dan. 😀

Wat is jouw top 5? En dan ook een top 5 zonder je eigen ras natuurlijk he 😀 Die telt niet.

Spoiler-alert: Ik heb mijn man ook gevraagd om zijn top 5 op te schrijven. Die komt dus later online, ik ben heel benieuwd of we daarmee een beetje op 1 lijn zitten, wat denken jullie? 😀