Haha, toen ik hem dit vroeg om te maken was ik héél benieuwd of we überhaupt op 1 lijn zouden zitten met het soort honden. Laten we zeggen dat de Chihuahua’s natuurlijk niet zijn eerste keus zijn, ook al vindt hij ze nu heel leuk hoor! Maar of hij ze zélf zou uitkiezen, nee dat niet. En die Saluki.. Die vond hij afschuwelijk! Ik liet ze vroeger al vaak zien en zei dat ik zó graag een keer zo’n hond wilde, maar nee.. Hij vond ze zó lelijk. En nu? Hij is dól op Zahra en zou nooit meer een andere hond willen dan een Saluki. Dus ik vroeg hem om zijn top 5 hondenrassen eens op te schrijven en weer zonder onze eigen rassen. En dan gaat het om rassen die hij mooi vindt, niet of de karakters ook bij ons zouden passen.

Lees ook: Mijn top 5 mooiste hondenrassen

“Als je vrouw hondenfotograaf is, dan zie je nogal wat rassen voorbij komen haha. Nu stelde ze mij de leuke vraag om mijn top 5 van hondenrassen samen te stellen, zónder onze eigen rassen. Hoewel ik dacht dat het heel makkelijk zou zijn, ben ik met al die fotoshoots toch in aanraking gekomen met zóveel leuke hondjes, dat het kiezen nog lastig is. Leuk feitje: we wilden graag een grotere hond naast Sammy & Isa. En Sanne wilde heeeeeel graag een Saluki… Maar ik vond dat echt hele vreemde dunne sprieten. Totdat… Ik ze in het echt zag lopen. Inmiddels ben ik verliefd op Zahra geworden en al helemaal op dat katachtige karakter van haar.”

berner sennen puppy pup studio fotografie fotograaf honden fotograaf hondenfotograaf hondenfoto hondenfotografie

1. Berner Sennen

“Vanuit huis ben ik opgegroeid met een Berner Sennen. We hadden een langharig teefje en die was altijd ontzettend lief. Naast de mooie tekening, vond ik dit altijd knuffel honden, daarom staat deze ook op nummer 1 voor mij. Ik zou dan wel voor een reu gaan, want ik vind een brede kop ontzettend mooi bij dit ras.”

Fun fact: De Berner Sennen puppy hierboven is écht de puppy die mijn man thuis had vroeger.
We hadden toen nog geen relatie 😉

Enne, die foto bovenaan de blog?
Dat is deze puppy volwassen samen met Isa, toen we wél een relatie hadden haha.

Ierse setter Irish setter werklijn show lijn studio hondenfotografie hondenfotograaf honden fotograaf top 5 hondenrassen

2. Ierse Setter

“Ik heb geen ervaring met het karakter van een Ierse Setter, maar op een foto van Sanne komt deze hond er zo indrukwekkend uit, ik zou er zelf spontaan een kopen. Of nouja, een foto in de woonkamer hangen is misschien een beter idee dan. Een ontzettend mooie hond!”

3. Koningspoedel

“Iets wat je misschien niet gauw bij een man zou verwachten, maar een koningspoedel hoort zeker in mijn rijtje thuis. Toen we gingen kijken voor een grote hond, kwam dit ras ook naar voren. Een statige hond met een eigenwijs karakter, dat eigenwijze past wel een beetje bij mij, dus een perfect match. Mijn voorkeur zou dan niet zijn om er allemaal kleurtjes en gekke kapsels van te maken, maar wel mooi trimmen zodat je de borstkas mooi kunt zien.”

4. Australian Shepherd

“Sanne heeft deze honden heel veel op de foto gezet en als ik moest meehelpen dan waren dit zulke lieve honden. Ik stond daarnaast versteld van wat ze allemaal konden en hoe goed ze luisterden (dat ben ik niet echt gewend met onze honden haha, over eigenwijs gesproken). Een prachtige hond om te zien en eentje die voor je wil werken. Ik weet niet hoe ze in huis zijn, maar het lijken mij ook echte familie honden.”

dobermann gecoupeerd pincher studio hondenfotograaf top 5 hondenrassen honden fotograaf

5. Dobermann (gecoupeerd)

“De Dobermann met gecoupeerde oren….even los van het feit of het wel of niet mag. Ik vind het er bijzonder indrukwekkend uitzien en loop er liever met een grote boog omheen. Af en toe kijk ik naar 101 dogs op Youtube en de Dobermann schijnt ook nog een goede familiehond te zijn. Agressieve uitstraling maar een zacht hartje.”

“Honden die de lijst nét niet gehaald hebben; Pharao hond en de Afghaanse windhond. Ook ontzettend mooie honden die je niet vaak ziet lopen. De Afghaanse windhond lijkt me alleen een drama om te borstelen, maar dat dansen met het haar is wel echt geweldig. De Pharao hond ziet er heel stijlvol uit en een mooi formaat.”

En, kunnen we bij elkaar blijven?

Echt heel leuk om te lezen wat híj zou kiezen. En ik moet zeggen, ook al is ons lijstje verschillend, alle rassen (op 1 na) kwamen ook bijna op mijn eigen lijstje. En de Dobermann staat op mijn lijstje natuurlijk. Alleen de Berner Sennen zou ik niet op mijn lijstje zetten. Een Aussie vind ik ook prachtig en leek me heel erg leuk, maar toch vind ik ze soms ook wel heel zenuwachtig (misschien net de verkeerde gezien natuurlijk). Dat vind ik jammer.

Ik had gedacht dat onze top 5 verschillender zou zijn, maar dat valt reuze mee. Passen we toch goed bij elkaar, haha ;).

Ik ben benieuwd of jij en je partner dezelfde smaak qua honden hebben? Zou jullie top 5 overeenkomen of totaal verschillend zijn? Misschien leuk om ze ook eens te vragen!