Mijn top 3 uit rasgroep 1: Herdershonden en veedrijvers

Posted on

Vroeger kon ik me al úren vermaken door in de hondenencyclopedie te bladeren. Ik weet nog dat ik vooral de Komondor heel indrukwekkend vond. Heerlijk. Eindeloos hondenrassen bekijken en bewonderen. Later werd de hondenencyclopedie vervangen door de website van Raad van Beheer. Daar staat alles zo leuk in rasgroepen, zodat je heerlijk kont rondneuzen. Wat zou ik wel mooi vinden, wat zou ik wel willen hebben en wat juist niet? Er zijn zoveel leuke honden(rassen). Maar natuurlijk past lang niet elke hond bij je. Of vind je lang niet elk type hond mooi. Wij hebben zelf ook 2 uitgesproken rassen waar lang niet iedereen van houdt.

Lees ook: Mijn top 5 mooiste hondenrassen

Het leek me leuk om per rasgroep eens te kijken wat mijn top 3 eigenlijk is. Met welke rassen zou ik mezelf nog wel zien lopen? Dit betekent niet dat ik die rassen daadwerkelijk 100% bij mij vind passen. Maar wel de meeste kans zouden maken.

Vandaag begin ik met Rasgroep 1: Herdershonden en Veedrijvers.
Ik ben benieuwd wat jouw top 3 is uit Rasgroep 1? Let me know in een reactie hieronder de blog, op Facebook of Instagram! 😀

Klik hier voor Rasgroep 1

Australian Shepherd

Een Australian Shepherd vind ik fantastisch! Dat zou denk ik de grootste kanshebber zijn buiten de windhondenrasgroep. Lijkt me heel tof! Ik vind ze heel mooi en het lijkt me soms heerlijk om een baasgerichte hond te hebben met will to please. Maar helaas heb ik ook heel veel Aussies gezien met een minder leuk karakter, waardoor ik het moeilijk aan zou durven. Die waren héél angstig en zenuwachtig. Daar zou ik niet zo goed tegen kunnen. Een windhond is gevoelig, maar op een heel andere manier. Dus dit zou me wel tegenhouden.. Maar ooit.. Wie weet..

Border Collie

Een mooie Border Collie, vooral in een merle kleur. Ja, heel gaaf! Ik vind dit ras tof om dezelfde reden als de Australian Shepherd. Ook al zijn ze natuurlijk niet hetzelfde 😉 . Maar een Border Collie zou hier niet passen, die zijn wel echt een tikje te “heftig” voor ons. Maar ik vind ze wel heel gaaf en die drive die ze hebben ook tof (bij een ander) 😀

Sheltie

Bron: Klik

Hier twijfelde ik tussen een Welsh Corgi Cardigan, Picardische Herder of een Sheltie.. En nu ik dit typ twijfel ik nog steeds. Een gedeelde 3e plaats denk ik. Beide erg leuk om te zien en lijken me leuke hondjes. Een Sheltie zou ik alleen niet nemen omdat ik wel genoeg vocale honden heb, haha. 😀

Daarnaast vind ik een Briard bijvoorbeeld ook heel gaaf! Maar ik zou nooit een hond nemen met zo’n vacht. Zoveel borstelwerk is niets voor mij. Maar mooi vind ik ze wel!

En jij? Wat is jouw top 3?

Lees ook: De top 5 hondenrassen van mijn man

signature

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Nicole Davidse
  23 april 2021

  Leuk!

  Op nummer 1 staat voor mij absoluut de Cardigan. Als de tijd daar is zou ik deze absoluut als tweede hond erbij nemen.
  De nummer 2 is voor mij de Duitse Herder. Eigenlijk de OudDuitse Herder, maar deze is nog niet erkend. De heupen van de Duitse Herder zijn gewoon te verschrikkelijk, vandaar mijn keuze voor de Oud Duitse Herder.
  En voor nummer 3 ga ik ook voor de Sheltie.

  Verder vind ik de Kuvasz en Tatrahond bijvoorbeeld een prachtige werkhond. Maar dat zijn gewoon geen normale huishonden.

  • BelleFae
   23 april 2021

   Oh wat leuk om jouw top 3 te lezen! Ahh ja, ik vind de Oud Duitse herder ook heel gaaf inderdaad! En qua bouw inderdaad een betere optie dan de Duitse Herder. Jammer he?
   Ja, het moet ook een beetje fijn in huis te hebben zijn inderdaad. Wel zo handig, haha!

 • Fabiënne
  24 april 2021

  1. Miniature american shepherd
  2. Tervuerense Herder
  3. Border Collie

  • BelleFae
   24 april 2021

   Wat leuk om te lezen! Jouw nr. 1 is ook heeeeeel leuk idd!

Previous
Groente voor je hond: Groentemixen uit blik (Kant & klaar)
Mijn top 3 uit rasgroep 1: Herdershonden en veedrijvers