28 jun 2022

Een rekbare draagdoek voor de eerste babytijd

Mijn ervaring met de rekbare draagdoek van Pure Baby Love. Een rekbare draagdoek zat nog niet in mijn collectie bij de vorige 2 kinderen. Ik had al wel een geweven draagdoek, een ringsling en een draagzak. Maar deze keer wilde ik toch een rekbare draagdoek proberen voor de eerste tijd. Ik dacht dat rekbaar niet mijn ding zou zijn. Bij Emma kocht ik een geweven draagdoek, maar die vind ik inmiddels helemaal niet mooi meer en hij is eigenlijk ook niet fijn. De stof is heel dik en stug. Die is nog aan vervanging toe dus. Ik vond het een goede reden om nu in ieder geval een rekbare doek te proberen om mijn Newborn te dragen.

Lees ook: Je baby dragen: waarmee dan?

Een rekbare draagdoek is vooral in het begin fijner. Als ze zwaarder en groter worden ga je vaak over op geweven of een goede draagzak. Ik vond een hele mooie rekbare draagdoek van het merk Pure Baby Love. Ik heb hem in de kleur ecru genomen, maar hij is meer beige/grijs eigenlijk. Ik vind hem echt prachtig en heel erg fijn.

De voordelen & mijn ervaring rekbare draagdoek Pure Baby Love

Ik wil heel graag mijn ervaring met jullie delen van de rekbare draagdoek van Pure Baby Love. Ik zal alle voordelen die ik ervaar hieronder met jullie delen.

1. Je knoopt van te voren

Een mega groot voordeel van een rekbare draagdoek is dat je deze van te voren omdoet en knoopt. Je kunt hem gewoon rustig goed knopen zonder dat je al moet ‘prutsen’ met je baby erbij. Als je draagdoek helemaal goed zit, pak je pas je baby erbij. Dan doe je je baby erin en schuif je de doek om je baby heen. Heel makkelijk! Het draagt ook heel comfortabel en zit heerlijk.

Je kunt hierdoor de draagdoek dus thuis al om doen als je weg gaat met de auto bijvoorbeeld. Zo hoef je op locatie niet te knopen of met die lange stukken stof door de modder te zwaaien als je naar het bos gaat. Écht ideaal.

2. Je hoeft niet opnieuw te knopen en kunt hem gewoon omhouden

Nog een heeeeel groot voordeel is dat je de doek dus ook niet los hoeft te maken als je baby er even uit moet. Als ze een schone luier moet of een voeding moet, kan ik de doek dus helemaal om laten. Even verschonen en voeden en hup, ze kan er zo weer in. Zó handig! Ik heb dus dagen dat ik de draagdoek ’s ochtends al knoop en hem de hele dag om heb. Ze kan erin en eruit wanneer het nodig is, zonder dat ik steeds opnieuw hoef te knopen.

Lees ook: De voordelen van je baby (of kind) dragen

3. Comfortabel en de geborgenheid die je baby vraagt

Sophie slaapt er echt hele dagen in, ze vindt het heerlijk! Voor mij zit het ook heel comfortabel en ik vind het ook heel fijn om haar door de dag heen deze geborgenheid en veiligheid te geven. Ze slaapt het meest ontspannen als ze lekker bij mij ligt, zo fijn. Ik vind het echt een aanrader voor iedere Newborn moeder. Ik ben sowieso fan van dragen, maar een rekbare doek in de eerste maanden is echt ideaal. Het geeft zoveel gemak. Het vervult de behoeften van je baby, die kan lekker heel dicht bij je zijn zonder dat het heel zwaar is of lastig is.

Het enige nadeel vind ik eigenlijk dat het nu met het warme weer wel warm is. Er zitten toch 3 lagen stof over haar heen, dat is best warm. Dan is een geweven draagdoek weer minder warm, dat is maar 1 laag stof.

Rekbare draagdoek tricot ecru – Pure Baby Love

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3