9 mrt 2022

6x Natuurlijke snacktips kleine hondjes

Chihuahua’s en andere kleine hondjes kunnen niet zomaar alle snacks eten. De zoektocht naar fijne kauwsnacks kan soms best lastig zijn. Ik heb 2 hele verschillende Chihuahua’s, met verschillende kauwbehoefte en gewoontes. Isa is al bijna 12 jaar oud, haar gebitje staat niet alles meer toe dus voor haar kan echt lang niet alles. Mr. Sam is juist een echte kauwer! Die maak je blij met heel veel snacks. Ook met een stuk kophuid, maar echt veel effect heeft dat niet op de kophuid, haha.

Sinds kort heeft Ekowolf een eigen snacklijn, met natuurlijke hondensnacks. Super tof! Bij Maxine weet ik dat er super goed gekeken is naar kwaliteit en herkomst. Ze heeft een groot assortiment, met heel veel verschillende diersoorten. In deze blog heb ik mijn tips voor je bij elkaar gezocht voor kleine hondjes of oudere hondjes die niet alles meer kunnen kauwen.

Wil je korting op je bestelling? Kijk dan even onderaan de blog!

Kippennekken

Onze Chihuahua’s eten bij hun maaltijd af en toe een rauwe, verse kippennek. Maar je hebt ook gedroogde kippennekken als kauwsnack! Onze hondjes kunnen dit beide prima eten.

Shop hier de kippennekken

Konijnenoren

Dit is echt de all time favorite hier! Ik schreef er al eerder een blog over, maar ze zijn echt dól op konijnenoren hier. Wel alleen konijnenoren met vacht, de konijnenoren zonder vacht hebben ze op hun no-go lijst gezet. Isa is een hele avond bezig met een konijnenoor, maar het lukt haar wel en ze vindt het heel fijn. Mr. Sam heeft ze sneller op, maar voor hem is het ook een fijne kauwsnack om goed mee bezig te zijn. De vacht reinigt ook nog eens het gebit en de darmen, ideaal!

Shop hier konijnenoren met vacht | Shop hier konijnenoren zonder vacht

Lees ook: Nieuwe favoriete snack: Konijnenoren!

Lamspens

Lams of runderpens is een redelijk krokante snack, dit kunnen onze hondjes over het algemeen goed eten. Een leuke afwisseling. Lamspens is vaak iets kleiner/dunner.

Shop hier de lamspens

Vleesstrips

Een fijne snack om tussendoor af en toe te geven. Het is gewoon 100% gedroogd vlees. En je hebt ze in héél veel verschillende diersoorten. Ook heel geschikt voor als je hond een bepaalde allergie heeft, er zit altijd wel een diersoort tussen die wel kan! Ze zijn er bijvoorbeeld in gans, fazant, geit, konijn, hert, paard, kameel etc. De hardheid is wel eens verschillend per diersoort, daardoor zijn ze niet allemaal heel geschikt voor Isa. Maar voor Mr. Sam zeker wel!

Shop hier allerlei smaken vleesstrips

Visjes zoals sprot & spiering

Ze zijn er niet altijd even blij mee, haha. Onze honden zijn niet heel dol op vis, maar het zijn wel hele handige snacks om te geven. Niet te hard, mooie kleine gedroogde visjes!

Shop hier de spiering | Shop hier de sprotjes

Zalmhuid

Zoals ik al zei zijn ze hier niet heel dol op vis, maar zalmhuid is wel heel handig om te geven aan kleine of oudere hondjes! Het is een redelijk ‘zachte’ snack, maar toch een leuk kauwwerkje voor ze.

Shop hier de zalmhuid

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Dan krijg je met de code BELLEFAE 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3