Boodschappen bestellen: Hoe bevalt het ons?

25 mrt 2022

Het online bestellen van boodschappen, kan dat uit? Is dat duurder of goedkoper? Begin dit jaar besloten we om het te gaan proberen. We waren benieuwd wat dit in de praktijk voor ons zou betekenen, of we goedkoper of duurder uit zouden zijn en of het ons überhaupt zou bevallen. Ik deed altijd weekboodschappen bij de Aldi en wat ze daar niet hadden haalde ik daarna nog bij de Jumbo. Nu bestellen we dus onze volledige weekboodschappen bij de Jumbo.

Prijzen vergelijken: Aldi & Jumbo

Af en toe vergeleek ik prijzen van producten bij de Aldi en de Jumbo en veel dingen waren bij de Aldi goedkoper. Daarom had ik verwacht dat we duurder uit zouden zijn. Maar toen ik onze Aldi bon eens invoerde bij de Jumbo webshop, kwamen we goedkoper uit? Ik snapte er niks van, maar vond het wel de moeite waard om te gaan proberen! Het halen van weekboodschappen was altijd best een tijdrovende klus en zeker gezien de zwangerschap en alle drukte was het best een gedoe. Een ideaal moment om het uit te proberen dus!
Sidenote: We wonen ongeveer 300 meter van de Aldi en de Jumbo, haha! Daarom hebben we het ook nooit eerder geprobeerd, want ja.. We wonen zó dichtbij, dat is bijna schaamtevol!

Boodschappen bestellen bij de Jumbo, hoe werkt het?

We bestellen nu sinds een tijdje bij de Jumbo en halen het dan af bij het Pick-Up point. Dit plannen we op een vast moment in de week (zaterdagochtend). Dat betekent dat je tot vrijdag 12:00 de tijd hebt om je boodschappenbestellijst aan te passen. Ik maak elke donderdag een weekmenu, een bijbehorende boodschappenlijst en bestel dit altijd op donderdag. Je betaalt meestal € 3,50 ophaalkosten. Bezorgen is iets duurder. Maar dat zou bij ons wel heel absurd en onzinnig zijn, haha.

Op dat vaste moment hoeven we dus alleen maar naar het Pick-Up point te gaan, de boodschappenkratten in de auto te laden en het thuis weer op te ruimen. Je kunt de oude kratten en tassen (statiegeld) weer inleveren bij het ophalen en ook je lege flessen kun je daar meteen inleveren. Ideaal!

Lees ook: De favoriete gerechten van ons gezin!

Handige tip om afhaalmomenten vooruit te plannen

Ik kreeg een hele handige tip van iemand, om je afhaalmomenten vooruit te plannen. Aangezien wij iedere week op een vast moment onze boodschappen ophalen, is het fijn als je ook zeker bent van een plekje en het niet ineens vol is. Nu ‘bestel’ ik dus 2 kratten bier, om boven het minimale orderbedrag te komen en plan ik het afhaalmoment in. Dit kan ongeveer 3-4 weken vooruit gepland worden. Je moet er alleen dus wel op letten dat je op tijd je bestelling aanpast, zodat je weekboodschappen niet alleen uit 2 kratten bier bestaan, haha! Daar zouden wij al helemaal niks aan hebben, want wij drinken al meer dan 3 jaar geen alcohol. Maar op deze manier weet ik wel zeker dat we iedere week ons vaste afhaalmoment in ieder geval hebben.

Hoe bevalt het?

De eerste keer dat we boodschappen bestelden voelde het zo gek! Het voelde enorm luxe. En het ging ook meteen fout trouwens. Iets wat ze bij Jumbo zelf nog nooit hadden meegemaakt. Wij hebben netjes besteld, ook bevestiging gekregen én een mail dat we het konden afhalen. Maar bij de Jumbo hadden ze niets binnengekregen en wij hadden dus geen weekboodschappen. Hóe dan. Dat was wel even flink balen! Hadden we ons helemaal verheugd op onze eerste bestelde weekboodschappen, hadden we geen boodschappen, hingen we de hele middag aan de telefoon met de klantenservice en moesten we uiteindelijk alsnog zelf boodschappen halen. Maar die keer erna ging het gelukkig wel goed!

Ik vind het echt ideaal. Het scheelt zóveel gedoe, werk en tijd. In plaats van dat ik die zware winkelkar door de hele winkel heen moet zeulen, hoef ik nu alleen maar iets in te toetsen in de zoekbalk van de website. Normaal kost het doen van weekboodschappen wel een paar uur in totaal. Nu hebben we het binnen een half uurtje opgehaald én opgeruimd. Heerlijk! Wat een gemak. Heerlijk om niet meer de drukke supermarkt in te hoeven.

Lees ook: 3 dingen voor meer rust & balans

En is boodschappen bestellen duurder of goedkoper?

Daar waren we vooral heel benieuwd naar! Maar tot nu toe zijn we iedere keer goedkoper uit.. Terwijl heel veel producten duurder zijn bij de Aldi. En ik altijd aan de hand van een boodschappenlijst de weekboodschappen haalde. Maar misschien nam ik toch onbewust ergens 2 van mee in plaats van 1? Het is toch gecontroleerder denk ik. We waren altijd tussen de € 75 – € 90 euro kwijt bij de Aldi én tussen de € 30 – € 45 bij de Jumbo. Dat was dus ongeveer € 105 – 135,- per week aan boodschappen. Nu we bestellen zijn we steeds in totaal tussen de € 70 – 90,- kwijt per week!

Hoe nu verder? Blijven we bestellen?

We blijven absoluut bestellen! Ik vind het zóveel makkelijker. Gewoon op een vast moment je weekmenu maken, de boodschappenlijst maken en in je winkelmandje gooien. En we zijn dus uiteindelijk ook minder geld kwijt. Dus voor ons, op dit moment, win-win. Wel gaan we ons vaste ophaalmoment verplaatsen. Nu is dat iedere keer zaterdagochtend, maar vanaf mijn verlof gaan we dit verplaatsen naar vrijdagochtend. We lopen er nu namelijk tegenaan dat we op vrijdagavond dan niks hebben om het weekend in te luiden. Daarom moeten we nu iedere keer alsnog op vrijdag naar de winkel, om even wat te halen. Dat is niet handig, dus als we het ophaalmoment verplaatsen naar vrijdagochtend hebben we dat ook weer opgelost!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!