Meerdere honden hebben, is dat niet heel lastig? Ik krijg regelmatig de vraag hoe we dat ervaren, of dat niet lastig is en hoe we dat allemaal doen. Wij hebben natuurlijk 2 Chihuahua’s van 2,5 kg en een grote windhond, best een gekke combinatie. Ook daarover krijg ik vaak vragen en opmerkingen haha.

Ik moet zeggen dat het voor ons wel scheelt dat we 2 kleintjes hebben, dat is toch minder ‘hond’ in je huis. Niet dat het geen honden zijn, maar je hebt geen 3 honden van 30 kg in huis liggen waar je je benen over breekt. Nouja, nu heb je 2 snelle ratten waar je over struikelt en nog moet oppassen dat ze niet stuk gaan ook, ach.. Zoveel verschilt het dus ook weer niet haha! Nee hoor, zo breekbaar zijn ze niet en ze kijken zelf prima uit 🙂

En Zahra is ook wel een geval apart natuurlijk. Dat is met haar 70 cm schofthoogte echt wel een grote hond, maar ze kan zich oprollen tot een vergelijkbaar bolletje als de kleintjes. Hoe is het mogelijk!

Maar eigenlijk is vooral het verschil in formaat vaak het lastigste. Met wandelen hebben ze beide andere behoeftes en is het soms best lastig om met alle 3 een gezellige, ontspannen wandeling te hebben. De kleintjes vinden het bijvoorbeeld niet heel leuk als Zahra losloopt en langs hun dendert met rennen en racen. Dus de wandelingen proberen we toch vaak af te wisselen. Soms alle 3 tegelijk en soms is het heerlijk om alleen met Zahra te lopen of alleen met de kleintjes. Dat zorgt ervoor dat je dus dubbel wandelt, op zich niet erg, maar wel meer werk en meer organisatie.

Maar het heeft ook absoluut veel voordelen. Soms lastig? Ja dat wel, maar ook heel leuk! De kleintjes samen is sowieso heel leuk, die hebben heel veel aan elkaar. En 2 kleintjes is eigenlijk net zo makkelijk als 1. Behalve dan dat ze samen tekeer gaan tegen andere honden en dan niet meer te stoppen zijn.

Lees ook: Opbiechten: Echte Chihuahua’s…

En ook Zahra erbij gaat heel erg goed! Het is een heerlijke, gevarieerde roedel. Ze liggen met z’n drietjes op de mand van Zahra, dat is gewoon super schattig om te zien. De kleintjes hebben wel eens bij mijn ouders gelogeerd en dan mist Zahra ze ook echt. We laten ze nooit alleen samen, want daarvoor is er teveel verschil in formaat. 😉

Voor Zahra zou het eigenlijk veel leuker zijn om een ren-maatje te hebben. Dat missen we wel eens. Daarin heeft ze natuurlijk niks aan de kleintjes en dat is wel eens sneu om te zien. Eigenlijk, om het perfect te hebben zou je 2 kleintjes en 2 groten moeten hebben, haha. Maar dat doen we voorlopig maar even niet. 🙂

saluki chihuahua windhond groot klein hond honden hondje grote kleine samen voordelen nadelen gevaarlijk

En voor ons is de afwisseling van klein en groot ook heel erg leuk en het hebben van meerdere honden ook heel erg leuk. Hoewel ik ze soms achter het behang kan plakken, zou ik echt niet zonder de kleintjes kunnen. Ze zijn enthousiast, knuffelig, altijd blij en heerlijke karaktertjes! Ze zijn klein, schoon, makkelijk mee te nemen en ze passen onderin de kinderwagen als je ze even stiekem mee wil nemen de winkel in. En daarentegen is het ook weer heel leuk om een grote (prachtige) hond te hebben die op sta hoogte te aaien is in plaats van dat je op de grond moet gaan liggen haha. Het heeft beide voordelen en nadelen, en zo hebben we van allebei wat.

Dus meerdere honden lastig? Mwah, soms iets meer regelen en organiseren. Vooral het verschil in formaat en behoefte maakt het voor ons lastig. Maar ook super leuk en gezellig!

Hoeveel honden heb jij en vind jij het lastig? Of twijfel je om een tweede hond te nemen? Wat vind jij de voor- en nadelen?

Lees ook: Een windhond in huis?