Valentijn voor je hond komt er weer aan en het is tijd om super leuke bonbons te maken voor je hond! Maar dan gezond en geschikt voor je hond natuurlijk. In een leuke Valentijnssfeer en kleuren! Het ziet er helemaal gezellig uit, je trakteert je hond ermee en het is nog eens gezond ook! Je krijgt vast meteen zin om dit te gaan maken, alleen al omdat het er zo leuk uit ziet! En het is óók nog eens heel makkelijk en snel klaar. Een hele leuke traktatie voor je hond!

Zelf heb ik eigenlijk helemaal niks met Valentijnsdag, daar doen we eigenlijk ook nooit aan. Maar.. Ik vond dit zó leuk en gezellig, dat ik helemaal zin had om iets voor Valentijnsdag te doen (voor de honden dan, sorry Jelmer 😉 ) Een Valentijnsdag voor je hond eigenlijk dus. 😀

Het recept

Een recept kun je het haast niet noemen haha. Met deze ingrediënten maak je deze leuke Valentijns-bonbons:

  • Aardbeien
  • Banaan
  • Griekse Yoghurt, geitenyoghurt of kefir

Verder heb je nodig:

  • Blender
  • IJsvormpjes
  • Eventueel: Snij/hak “machine”

De ingrediënten

Voedingsdeskundige Maxine van Ekowolf.nl

Maxine vertelt je iets over de ingrediënten.
Altijd fijn om te weten van een hondenvoedingsdeskundige of een bepaald ingrediënt goed is voor je hond en waarvóór het dan goed is!

Maxine | Orthomoleculair therapeut
www.ekowolf.nl

Aardbei voor je hond

“Aardbeien zijn een verkoeling in de zomer, een bron van vitamine c en bevatten de vezels waar de darmen blij van worden.

Daarnaast is het een grote bron van fisetine, een polyfenool die als sterke anti-oxidant werkt en de slechte ‘zombiecellen’ in het lichaam aan kan pakken zonder de goede cellen hierin mee te nemen. Zo wordt het lichaam optimaal ondersteunt voor een levenslange gezondheid.”

Banaan voor je hond

“Bananen zijn een vorm van prebiotica voor je hond! Dit zijn voedingsstoffen voor de probiotica in je darmen, het zijn plantenvezels. De rijpe, gele, bananen bevatten een kleine hoeveelheid inuline. Onrijpe, groene, bananen worden niet goed verteerd door honden (én mensen), maar zijn hoog in resistent zetmeel, waardoor het zo het effect van prebiotica heeft.”

Griekse Yoghurt voor je hond

“Je kunt Griekse yoghurt, geitenyoghurt of kefir gebruiken. Griekse yoghurt is vrijwel lactose vrij. Voor jezelf het beste en dus makkelijk te combineren om af en toe wat aan je hond te geven. Er zitten veel eiwitten in, maar het werkt ook een klein beetje als probiotica.”

Lees ook: Groente voor je hond: 3x zelf groentemix maken!

Zo maak je de bonbons!

Dit ziet er zó gezellig uit he? Nu wil je natuurlijk weten hoe je ze kunt maken en ook meteen aan de slag. Zo leuk om de voerbak van je hond hiermee op te vrolijken. En ideaal! Je kunt ze namelijk gewoon in de vriezer bewaren en af en toe eentje bij zijn maaltijd doen.

Lees ook: De leukste budgetproof voerbakken voor je hond!

Ik heb wat aardbeien, wat banaan en wat Griekse yoghurt in een blender gedaan, daarmee heb ik de roze smoothie gemaakt. Ook heb ik wat aardbeien heel fijn gesneden, met een hak/snij apparaatje om een leuke rode aardbeien ‘mouse’ te maken met nog een beetje de structuur van aardbeienstukjes.

Leg de ijsvormpjes neer en bepaal hoe je de bonbons eruit wil laten zien. Ik heb verschillende gemaakt, met verschillende laagjes en kleurencombinaties. Doe bijvoorbeeld eerst een klein beetje smoothie in een vormpje met een klein lepeltje. Probeer bij alle vormpjes ongeveer een gelijke hoeveelheid te doen.

Tip: Is de smoothie dun? Doe dan eerst de vormpjes even in de vriezer met het laagje smoothie, zodat het niet door elkaar gaat als je er een ander laagje bovenop doet.

Zo bouw je je bonbons op in de juiste kleurtjes en laagjes, helemaal naar jou smaak en wens. Ik heb verschillende kleurencombinaties gemaakt en soms gewerkt met 3 laagjes (bij de wat grotere pootjes).

Laat ze vervolgens een paar uurtjes in de vriezer. Als ze helemaal bevroren zijn kun je ze uit de vormpjes halen, in een diepvrieszakje of bakje doen en terug in de vriezer stoppen. En klaar! Haal er af en toe eentje uit en fleur de maaltijd van je hond ermee op!

Ga jij ze maken? Of maak jij iets anders leuks?

Ekowolf.nl

Wil je ook voedingsadvies voor je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Dan krijg je met de code BELLEFAE 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!

Bewaar deze blog op Pinterest om later weer eens te bekijken