21 jul 2022

Vakantie checklist voor je hond + gratis E-book met printable!

Vakantie checklist voor je hond. Wat neem je mee op vakantie voor je hond? Wat moet je echt niet vergeten om in te pakken en welke dingen zijn handig om mee te nemen op vakantie. Met deze handige checklist & tips ga je goed voorbereid op vakantie! In de blog vind je allerlei tips en aanraders. Maar je kunt ook het gratis e-book downloaden met checklist, tips én printable, zodat je de checklist meteen kunt uitprinten en erbij kunt houden met inpakken. Super handig! 

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK

Vakantie checklist voor je hond + tips!

In het gratis e-book vind je de checklist, tips voor je checklist én de printable om de checklist uit te printen zodat je meteen kunt afvinken tijdens het inpakken. Met extra invulruimte voor andere dingen die je mee wil nemen! Super handig dus! 

Vakantie checklist voor je hond: Wat neem je mee?

Om lekker ontspannen op vakantie te kunnen met je hond, moet je natuurlijk ook goed voorbereid op pad gaan. Je wil niet daar nog zoeken naar het juiste voer omdat je iets vergeten bent of niet genoeg mee hebt genomen. Controleer van te voren op de LICG site wat de regels zijn van de vakantiebestemming voor honden. Sommige rassen mogen namelijk bepaalde landen niet in, of zelfs niet doorheen reizen. Sommige landen hebben muilkorfplicht. En soms moet je bepaalde papieren of vaccinaties mee. Altijd goed om van te voren goed uit te zoeken, zodat je niet voor (ongewenste) verrassingen komt te staan.

Checklist

Z

Hondenpaspoort

Z

Penning of adreskoker

Z

Riem, halsband en/of tuig + grondpen

Z

Voerbak en waterbak

Z

Voer

Z

Waterbak of waterfles voor onderweg

Z

Beloningssnacks + beloningstasje

Z

(Kauw)snacks

Z

Honden EHBO set

Z

Tekentang

Z

Kleedje, mand of bench

Z

Speeltje(s)

Z

Spray tegen vlooien & teken

Z

Poepzakjes

Z

Muilkorf

Z

(Droog)shampoo of shampoobar

Z

Potenbalsem

Z

Handdoek

Z

Eventuele medicijnen

Z

Contactgegevens van een dierenarts in de buurt

Z

Fotocamera

Hondenpaspoort
Neem altijd je hondenpaspoort mee. Check ook of er bepaalde vaccinaties verplicht zijn op jouw vakantiebestemming. Controleer of je vaccinaties dan up to date zijn. Ook is het verstandig om te kijken of de chip van je hond goed geregistreerd staat.

Penning of adreskoker
Je hebt tegenwoordig super gave penningen voor aan de halsbanden. Deze tags zijn niet alleen een mooi accessoire, maar ook heel belangrijk. Zet hier in ieder geval je mobiele telefoonnummer op. Voor thuis kun je je adres er ook op zetten, maar denk bij vakantie dan liever aan je vakantie adres. Maar je mobiele telefoonnummer is een must!

Riem, halsband en/of tuig + grondpen
Neem je favoriete riem(en) mee. Het is handig om meerdere riemen mee te nemen. Niet alleen voor reserve. Maar soms is het handig om een lange lijn te gebruiken, soms gebruik je liever een kortere etc. Daarnaast neem je een goede halsband mee en als je dat ook gebruikt een goed tuig voor je hond. Ook kun je een heupgordel meenemen.

Een grondpen is ook een hele handige om mee te nemen. Hiermee kun je je hond veilig laten liggen op de camping of de tuin van je vakantiehuisje. Je hebt speciale grondpennen die meedraaien met je hond. Ideaal! Je hebt bijvoorbeeld een  grondpen met lijn of eentje waar je je eigen lijn aan vast kunt maken.

Voerbak en waterbak
Neem een goede waterbak en voerbak mee voor je hond. Is je hond gevoelig voor veranderingen of geen makkelijke eter? Neem dan gewoon de eigen vertrouwde voerbak mee.

Voer
Neem voldoende goede en vertrouwde voeding mee. Geef je brok? Dan kun je berekenen hoeveel je nodig hebt voor de vakantie en dit in een voerton meenemen. Geef je vers vlees? Kijk dan naar geschikte houdbare voeding.

Waterbak of waterfles voor onderweg
Ook als je op pad gaat op vakantie heb je een goede waterfles nodig of een bakje waar je hond uit drinkt. Oefen dit thuis ook, zodat je weet of deze oplossing geschikt is voor je hond. Niet elke hond durft uit een speciale fles te drinken bijvoorbeeld. Je hebt hele makkelijke opvouwbare bakjes, maar ook speciale drinkflessen. Op de blog vind je handige tips voor drinkflessen en waterbakjes. Met deze drinkfles hoef je het water niet weg te gooien dat je hond niet opdrinkt, maar kun je het weer terug laten lopen in de fles. Maar je kunt natuurlijk ook met je eigen waterfles delen en zo’n handig opvouwbare waterbak gebruiken.

Beloningssnacks + beloningstasje
Het trainen en belonen gaat op vakantie gewoon door, dus vergeet niet de favoriete beloningssnoepjes van je hond mee te nemen. Een handig tasje is ook niet verkeerd, waar je de snacks in kunt doen als je op pad gaat.

(Kauw)snacks
Na een lange dag op vakantie is het voor je hond heel fijn om even lekker rustig te kunnen kauwen op een lekkere snack. Even ontspannen. Neem dus voldoende én verschillende snacks mee, zodat je ook kunt afwisselen. Dit kun je bijvoorbeeld gewoon in een handige bewaarbak doen die je goed kunt afsluiten.

Honden EHBO set
Voor jezelf neem je een EHBO set mee, maar ook je hond kan een ongelukje hebben natuurlijk. Je hebt kant en klare EHBO sets voor honden, maar je kunt ook zelf iets samenstellen. Wil je liever zelf samenstellen? Dan staan er in het e-book tips wat je daar allemaal in moet doen. Maar een zeer complete EHBO set is ook heel handig. 

Tekentang
Let tijdens het wandelen al goed op of je lopende teken ziet, haal ze er zo snel mogelijk af. Maar misschien bijt er toch eentje vast, dan is een goede tekentang belangrijk om ze er zo snel mogelijk op de juiste manier uit te halen. (Niet draaiend) De tekentang van O’Tom is heel fijn. 

Kleedje, mand of bench
Voor op je vakantieplanning wil je hond natuurlijk ook lekker kunnen slapen en ontspannen. Neem zijn eigen favoriete mand, kussen of kleed mee. Wanneer je denkt dat het nodig is kun je ook een (reis)bench meenemen.

Speeltjes
Op vakantie is je hond waarschijnlijk al heel veel bezig met jou en jullie activiteiten, maar toch kan het heel fijn zijn om af en toe even te kunnen spelen met een speeltje! Bijvoorbeeld een bal, een knuffel of een Tug Toy!

Spray tegen vlooien & teken
Natuurlijke middelen tegen vlooien & teken zijn onmisbaar in deze warme tijd. Je hebt bijvoorbeeld KIVO Protected Doggy spray die je even kunt opspuiten, deze natuurlijke spray kun je ook op je eigen onderbenen spuiten. Ook kun je je hond nog op andere natuurlijke manieren ondersteunen tegen vlooien & teken. Je hebt ook een volledige set met allerlei natuurlijke middelen tegen teken van KIVO.

Muilkorf
In sommige landen is een muilkorf verplicht. Soms is het ook voor bepaalde rassen verplicht. Verdiep je goed in wat jij nodig hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Deze eisen per land kun je vinden via LICG.

(Droog)shampoo of shampoobar
Een fijne (droog)shampoo of shampoobar is ook wel handig om mee te nemen. Stel dat je hond in iets heel vies rolt of een enorme vieze modderpoel in druikt. Een shampoobar neemt ook weinig ruimte in, maar zo kun je je hond toch opfrissen als het nodig is.

Potenbalsem
Een goede potenbalsem is een must voor zomer én winter. Hiermee bescherm én verzorg je de kussentjes van de poten van je hond. In de winter tegen vorst, ijs en pekel. In de zomer tegen heet asfalt.

Handdoek
Een goede, sneldrogende handdoek om je hond even af te drogen na een zwempartij of een flinke regenbui.

Eventuele medicijnen
Heeft jouw hond medicijnen nodig? Vergeet dan niet om hier voldoende van mee te nemen!

Fotocamera
Je fotocamera met een leeg kaartje en een volle accu +oplader. Je wil natuurlijk wel genoeg foto’s kunnen maken! Of je smartphone, maar zorg dan dat je hier genoeg ruimte op hebt om foto’s te maken! 

Wil je tips om mooie foto’s te leren maken van je hond? Met je smartphone of met je camera? Kijk dan eens op www.petstudio.nl

In de auto
Je moet natuurlijk ook naar je vakantiebestemming toe rijden. Let erop dat je dit ook fijn en veilig doet. Gebruik bijvoorbeeld een autoreisbench, een hondenrek of een autogordel. Maar dit heb je vast al, ook voor andere uitjes en wandelingen. 

Mis je nog iets in deze lijst? Laat het me dan weten, dan kan ik het nog aanvullen zodat er nog meer hondenbaasjes geholpen worden! 

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK

Vakantie checklist voor je hond + tips!

In het gratis e-book vind je de checklist, tips voor je checklist én de printable om de checklist uit te printen zodat je meteen kunt afvinken tijdens het inpakken. Met extra invulruimte voor andere dingen die je mee wil nemen! Super handig dus! 

In deze blog staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van bijvoorbeeld Bol.com). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3