Wij testen de KIVO Shampoobar met onze 3 honden! In de onderstaande video zie je hoe we onze honden wassen, laat ik zien of het goed schuimt en hoe het in gebruik is, hoeveel er nog over is na 3 honden wassen en meer. Ik vertel je uitgebreid onze ervaring.

De KIVO Shampoobar

Het streven van KIVO bij verzorgingsproducten is fijne prijzen en zachte geuren. Ze gebruiken in hun verzorgingsproducten geen alcohol, sulfaten of parabenen en het moet PH-neutraal zijn voor de huid van de hond. Deze verzorgingslijn heeft Aloë Vera, sheaboter, arganolie, jojobaolie, vitamine E, tea tree en honing als werkzame stoffen.

Lees ook: KIVO Dog Care Producten

De shampoobar:

  • Vrij van sulfaten
  • Vrij van parabenen
  • PH-neutraal
  • Arganolie werkt verzachtend en glanzend op de vacht
  • Jojoba hydrateert en beschermt de huid
  • Glycerine gaat uitdroging van de huid tegen en zorgt dat de natuurlijke vetlaag behouden wordt
  • Lichte geur van citroen houdt teken en vliegen op afstand
  • Duurzaam in gebruik (geen plastic, zuinig in gebruik & pure vorm dus niet belastend voor het riool)

De shampoobar is verpakt in een klein kartonnen doosje. Je kunt de shampoobar kopen bij bol.com of bijvoorbeeld Ekowolf.

Review & Ervaring

Ik had nog helemaal geen ervaring met shampoobars of iets dergelijks, dus dit was voor mij de eerste keer! Wij wassen onze honden niet vaak, zo min mogelijk eigenlijk. Maar nu was het nodig om ze te wassen dus konden we eindelijk deze Shampoo bar van KIVO Petfood testen! Ik was enorm benieuwd!

Onze honden waren alle 3 een beetje ‘vettig’ omdat we met een nieuw voedingsplan bezig zijn en ze door deze overgang nog een beetje aan het ‘ontgiften’ waren waarschijnlijk. Dus we konden nu hun vacht mooi ondersteunen met deze shampoobar. De shampoobar ziet er mooi uit en is verpakt in een mooi doosje. Ook heeft de shampoobar een lichte en prettige, frisse geur. Zeker niet te sterk, heel fijn!

Daar gingen we dan, Isa was als eerste de klos, met haar eendenvacht. Ze heeft een hele bizarre vacht, je krijgt haar vacht bijna niet nat, hoe vaak je er ook doorheen en overheen gaat met water. En áls het dan eenmaal nat is, krijg je het nooit meer droog, haha. Maar het gebruik van de shampoobar vond ik bij haar verrassend fijn! Je kunt super makkelijk met de bar over de natte vacht wrijven en zo zeep je de hond gelijkmatig en egaal in. Ik heb haar nog nooit zo makkelijk in kunnen zepen, met gewone gebruik ik vaak veel meer omdat het niet in haar hele vacht komt anders. Ook bij Mr. Sam was het fijn om hem te wassen met de shampoobar.

Alleen bij Zahra vond ik het niet zo fijn. Zahra is natuurlijk een grote, ‘botterige’ hond en heeft totaal geen vacht. Een Saluki heeft geen ondervacht, dus daar valt weinig aan in te zepen. Met een shampoobar over Zahra’s ribben is alsof je met je vingers langs de spijlen van een hek gaat, weet je wel, haha. Maar goed, bij Zahra is het überhaupt niet fijn om haar ‘lekker’ in te zepen. Of je nou gewone shampoo gebruikt of een shampoobar, dat maakt niet zoveel uit denk ik. 🙂 Bij Zahra had ik ook steeds het gevoel dat de shampoobar uit mijn handen zou vallen. Dus bij de kleintjes was het een stuk fijner om te gebruiken.

Al met al is de shampoobar, na 3 honden, een beetje kleiner geworden. Het KIVO logo is eraf zeg maar, maar je kunt er nog heel wat wasbeurten mee doen denk ik.

Ik kan de shampoobar zéker aanraden. Hij kost maar € 8,95 bij Ekowolf en daarvoor heb je gewoon een hele fijne en goede shampoobar!
Bekijk de uitgebreide review in de YouTube video hierboven 🙂

Shop de KIVO Shampoobar bij Bol.com

Shop de KIVO Shampoobar bij Ekowolf

Gebruik de kortingscode BELLEFAE voor 10% korting op je bestelling bij Ekowolf! 🙂Heb jij al een shampoobar gebruikt? Hoe vind jij het in gebruik? Ik ben heel benieuwd!