6 jul 2021

Vakantietip: KIVO Houdbare worsten (gestoomde maaltijden)

Op vakantie met je hond die normaal vers vlees (KVV) eet? Vers vlees neem je niet zomaar even mee op vakantie, dus op die momenten heb je een andere oplossing nodig. Deze houdbare worsten van KIVO zijn een ideaal alternatief voor vers vlees. Het is gezond, makkelijk en lekker. Dat laatste heb ik vanuit zeer betrouwbare bronnen…de honden haha.

Het is altijd even lastig wat je kiest als alternatief voor KVV/BARF als je op vakantie gaat. Met dit gestoomde vlees blijf je heel dicht bij het vlees dat ze normaal eten. Het is ook een stuk makkelijker als je een moeilijke eter hebt. Zahra zou bijvoorbeeld op vakantie écht niet ineens brokken gaan eten. Dat is dus geen optie voor ons. Naast dat het op vakantie natuurlijk ideaal is, gebruiken we het ook wel eens als we vergeten zijn om het vlees te ontdooien. Dan hebben ze toch een lekkere en gezonde vlees maaltijd, maar dan gestoomd!

Over KIVO Houdbare worsten – Gestoomd vlees

Het zijn zacht gestoomde, complete maaltijden voor je hond. De houdbare worsten zijn verkrijgbaar in 6 verschillende smaken. De worsten hebben een hoog vleespercentage van ongeveer 80%. Verder is het aangevuld met zilvervliesrijst, groenten & fruit en vitaminen & mineralen. En er zitten uiteraard enkel de diersoorten in, die ook op de verpakking staan. Mocht je een hond met allergie hebben voor een bepaald diersoort, kun je dus kijken welke smaak wél zou kunnen.

Alle houdbare worsten zijn helemaal vrij van gluten, conserveringsmiddelen en geur- kleur en smaakstoffen. Het is gemaakt van hoogwaardige grondstoffen, afkomstig van vlees voor humane consumptie. En alle producten worden geproduceerd onder strenge normen en controles.


“Tip: Je kunt ze ook als beloning of trainer gebruiken!
Neem kleine blokjes mee in een bakje of zakje en je hebt een top-beloning voor je hond!”


De houdbare worsten zijn heel lang houdbaar, wat een super groot voordeel is. Je kunt ze wel 18 maanden bewaren buiten de koelkast of vriezer. Gewoon op een donkere plek bewaren en je hebt altijd een goede, complete vleesmaaltijd in huis! Als je de rol aangebroken hebt, kun je hem nog 4 dagen in de koelkast bewaren. Het zijn stevige vleesrollen en ze hebben geen gelei of vettige brokjes in de structuur. Gewoon echt mooi, gestoomd vlees. Er is zelfs een introductiedoosje met 6 smaken, super handig!

Alle voordelen op een rij

  • Super gezond
  • Makkelijk in gebruik
  • Perfect alternatief voor KVV/BARF (vers/rauw vlees)
  • Lekker!
  • Glutenvrij
  • Vrij van conserveringsmiddelen en geur- kleur en smaakstoffen
  • Lange houdbaarheid
  • Hoog vleespercentage
  • Geen gelei of vette brokjes

Het is geschikt voor alle honden. Zowel volwassen als puppy’s. Het bevat alle essentiële voedingsstoffen die je hond nodig heeft en is geschikt om dagelijks aan je hond te geven.

Je kunt in principe gewoon de normale hoeveelheid aanhouden, wat je ook van vers vlees zou geven aan je hond. Of gebruik deze richtlijn:
Volwassen hond: 20 gram per kilo lichaamsgewicht per dag. Puppy’s: 40 gram per kilo lichaamsgewicht per dag. 
Bewaaradvies: Buiten de koelkast op een koele plek tot 18 maanden te bewaren. Eenmaal geopend binnen een aantal dagen opvoeren, of in porties invriezen.

Verkooppunten van KIVO

Of ga naar de winkel van KIVO Petfood in Veldhoven

Gestoomde Rund

Meer informatie

Gestoomde Rund/Kip

Meer informatie

Gestoomde Eend

Meer informatie

Gestoomde Kip

Meer informatie

Gestoomde Lam

Meer informatie

Gestoomde Kip/Zalm

Meer informatie

Onze ervaring

Toen de houdbare worsten net uit waren mochten wij ze al testen. Onze honden vonden het meteen heerlijk! Zelfs Zahra is er dol op! Heel af en toe krijgen ze zo’n gestoomde worst, bijvoorbeeld als ik vergeten ben om het vers vlees te laten ontdooien. Ze vinden het absoluut geen straf als dat eens het geval is. Maar ze vinden het zo lekker dat je ze dus ook ideaal als beloningsblokjes kunt gebruiken. Dat werkt zelfs bij Zahra! Je moet het niet willen prakken, want dat is echt heel lastig/zwaar. Maar gewoon in kleine blokjes snijden is heel makkelijk te doen. Het werkt ook heel schoon omdat het heel mooi stevig, gestoomd vlees is. Heb je wat over wat je niet binnen 4 dagen gaat gebruiken? Dan kun je het ook in blokjes in de vriezer doen en later weer gebruiken!

Ik ben ook blij dat Zahra dit zo lekker vindt, want hiermee hebben we meteen de oplossing voor onze vakantie op Texel gevonden. Daar nemen we natuurlijk geen vers vlees mee naar toe (niet echt handig in de caravan 😀 ) maar dit eet ze heel graag! Dus een paar houdbare worsten mee en klaar zijn we! Ideaal! Zahra heeft tot nu toe eigenlijk geen voorkeur in smaak laten zien, tot nu toe is alles meer dan goedgekeurd. 🙂

Wat krijgt jouw hond als je op vakantie gaat?
En heb je deze houdbare worsten van KIVO al eens geprobeerd? Vallen ze ook zo in de smaak?

Deze blog is gesponsord

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3