Dat hete asfalt in de zomer is funest voor de pootjes van je hond. De pootjes, of eigenlijk de voetzooltjes kunnen wel wat liefde en verzorging gebruiken. Waar je in de winter de pootjes verzorgt tegen het strooizout, hebben ze het in de zomer net zo goed nodig maar dan voor de hitte. Je gebruikt eigenlijk dezelfde potenbalsems, ideaal toch?

Maar de allerbelangrijkste manier waarop jij de pootjes kunt beschermen is door niet met je hond op het hete asfalt te lopen. Ga zelf maar eens met je blote voeten een rondje lopen op het asfalt (of de stoep) op een warme zomerdag. Dat is echt niet fijn! Je hond kan zijn voetzooltjes echt lelijk verbranden. Je ziet zelfs regelmatig nog mensen fíetsen met hun hond op warme zomerdagen, dan sla ik helemaal steil achterover van verbazing.. Hoe dan.. Dus probeer je hond zoveel mogelijk in het zand of gras te laten lopen, dat scheelt al een hoop 🙂

Lees ook: Natuurlijke middelen tegen vlooien & teken bij je hond!

Je kunt de pootjes van je hond beschermen en verzorgen met speciale potenbalsem. In de zomer en in de winter te gebruiken. Verschillende merken verkopen dit soort balsems. Ik zal een aantal voorbeelden laten zien in deze blog. Je kunt de balsems dagelijks gebruiken. Wrijf het eerst even soepel en smeerbaar tussen je eigen vingers en smeer dan de pootjes van je hond ermee in.

Lila Loves It Paw Care

paw care paw balm lila loves it ervaring review poten balsem ekowolf potenbalsem pootjes hond wondjes zalf genezen

Het beschermt de pootjes met behulp van natuurlijke krachten van calendula. De voetzooltjes van je hond worden verzorgd en soepel gehouden dankzij bijenwas, abrikozenpitolie en kokosolie. Je kunt de zalf preventief inzetten oude pootjes gezond en soepel te houden, maar het helpt ook bij het genezen van beschadigingen en wondjes.

Shop deze Paw Care bij Ekowolf.nl voor € 16,75
Gebruik de code ‘BELLEFAE’ voor 10% korting op je eerste bestelling, scheelt weer een beetje!

KIVO Potenbalsem

kivo potenbalsem natuurlijk review ervaring pootjes hond hondenpoten pootkussens voetzooltjes droog zomer beschermen asfalt heet

Een natuurlijke potenbalsem beschermt en verzorgt de pootjes uitstekend. Het is 100% biologisch en vrij van conserveringsmiddelen, kleurstoffen of andere dingen die je er niet in wil hebben. Ook heel geschikt voor gebarsten voetzooltjes door uitdroging. Er zit onder andere kokosolie, sheaboter, lanoline, calendula, arnica en tea tree olie in. Dagelijks een dun laagje aanbrengen op de pootkussentjes. Is het wat hard? Wrijf het eerst even soepel tussen je eigen vingers en breng het dan aan op de voetzooltjes van je hond.

Bestel via Bol.com bij KIVO Petfood voor € 14,95

Paw Balm van Washbar

washbar benelux paw balm kanuka repair natuurlijk natural ervaring review potenbalsem pawbalm hondenblog

De WashBar 100% Natural Paw Balm is een helende en vochtinbrengende zalf. Het is gemaakt met pure essentiële oliën, gemengd met organische bijenwas. Het hydrateert, repareert wondjes en helpt bij het voorkomen en opruimen van infecties. Absobeert makkelijk en laat een beschermend laagje achter. Gemaakt met Kanuka-olie (natuurlijke ontstekingsremmer) en Copaiba-olie (helpt bloeden te stoppen en genezing te versnellen). Je wrijft een beetje op je hand en dan op de pootjes. Laat de hond even rusten, zodat het kan intrekken. Voor het beste resultaat kun je de pootjes dagelijks insmeren. De potenbalsem is volledig veilig, ook als je hond aan de pootjes gaat likken. Je kunt het gewoon opnieuw aanbrengen als je hond het eraf heeft gelikt.

Shop deze Paw Balm bij WashBar voor € 16,50

Gebruik jij potenbalsem? Wat is jouw ervaring? Mist er nog eentje in het rijtje? Wat is jouw favoriet?

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Dan krijg je met de code BELLEFAE 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!