Sinds een tijdje gaat het minder goed met Mr. Sam.. Het begon eigenlijk in onze vakantie. De periode daarvoor had ik het zelf heel erg druk gehad met het maken van mijn Online Cursus Hondenfotografie wat de nodige spanning en stress met zich mee bracht. In diezelfde periode zat ook Hugo in een pittige fase voor de hondjes. Hij was ineens heel geïnteresseerd in de hondjes, maar nog wel heel ongecontroleerd en onberekenbaar. Hier zaten we uiteraard bovenop, maar dit brengt wel spanning met zich mee. Vervolgens kwamen Noortje en Sally, de honden van mijn ouders 2 weken logeren en heeft Noortje Sally ook nog eens gebeten. Hoewel het echt heel goed ging met de 5 honden samen verder, heeft het toch meer gedaan met Mr. Sam dan we dachten. Spanning, spanning, spanning. Dus op zich is het niet gek natuurlijk, dat hij last van spanning en stress heeft..

Waar heeft Mr. Sam dan last van & hoe weten we dat het stress is?

Het is een beetje een optelsom van allerlei factoren. De periode die we achter de rug hebben heeft veel spanning en stress met zich meegebracht. Dus in die zin zou hij sowieso een hele goede en duidelijke reden kunnen hebben om last te hebben van stress. Er is dus sowieso een logische oorzaak van stress..

Lees ook: Waarom ik nooit meer een Chihuahua zal nemen…

Mr. Sam is een heel gevoelig hondje. Hij reageert heel heftig op de rui. Hij krijgt enorme jeuk van die losse haren. Ook is hij allergisch voor vlooien en tekenbeten. Nu heeft hij ook steeds heel veel jeuk. Hij is enorm in de rui, maar het is ook een uiting van spanning denk ik? Hij heeft een periode zelfs zoveel gekrabt onder zijn buikje dat hij daar allemaal wondjes had en kale plekken kreeg. En een bijtplekje op zijn kont. Zijn huid is verder eigenlijk heel rustig, ook geen schilfers oid. En hij heeft uiteraard geen vlooien. Zo erg is het gelukkig niet meer, hij krabt al een stuk minder. Zijn vacht is alleen niet in goede conditie, hij ziet er nu niet mooi uit. Zijn vacht is droog en het staat alle kanten op.

Daarnaast heeft hij heel erge traanogen. Dit heeft hij altijd wanneer hij spanning of stress heeft. Hij heeft normaal gesproken eigenlijk helemaal geen traanogen, dan is het gewoon schoon onder zijn oogjes. We merken wel eens als we hem ergens mee naar toe nemen waarvan we weten dat hij het niet ontspannen vindt, dat hij dan meteen traanogen krijgt. Dat is dus echt een teken van spanning en stress.

Maar hij wilde zelfs niet meer lopen & wandelen..

Het was zelfs een korte periode zo erg dat hij amper meeliep met het uitlaten. Hij sjokte maar wat mee en het was echt tergend langzaam. Het leek wel alsof hij blokkeerde. Hij wilde ook niet meer rennen of spelen. Eén keer heb ik hem zelfs opgetild omdat ik het echt niet om aan te zien vond. Vreselijk.

Dit kon zo niet langer, dus we moesten hard opzoek naar iets dat meer verschil zou gaan maken. We proberen al zoveel mogelijk rekening met hem te houden met rust, regelmaat en duidelijkheid. Maar ik heb ook op Instagram om tips gevraagd. Er kwamen super veel fijne tips. En Maxine, onze voedingsdeskundige van Ekowolf, had ons Carnivoer Fytosupplement Adaptogenen aangeraden.

Carnivoer Fytosupplement Adaptogenen

Het is een 100% natuurlijk supplement dat bestaat uit gedroogde kruiden, bessen en groenten die heel fijn gemalen zijn. De samenstelling versterkt elkaar. Het bestaat dus 100% uit ingrediënten die in de natuur groeien. Het wordt alleen gedroogd en fijn gemalen.

Carnivoer heeft verschillende Fyto supplementen. Deze is gericht op het herstellen van de balans. Omdat een hond enorm veel prikkels binnen krijgt (geluiden van van alles, andere dieren, geuren en voedsel die voortdurend hun reukzin aanspreken). Deze prikkels stapelen zich op en dit zet continu het afweersysteem van je hond aan. Dan kan de bijnier uitgeput raken en kunnen er klachten ontstaan. Dit supplement helpt dus de balans weer te herstellen. De kruiden voeg je toe aan de voeding van je hond. Je kunt de kruiden goed mengen met water en dan door de voeding. Je kunt het ook als poeder door de voeding mengen, maar de voorkeur gaat uit naar mengen met water omdat de werking dan sterker is. Maar ook de geur en smaak is dan sterker, dus als je hond het misschien moeilijk gaat eten kun je het (eerst) gewoon droog mengen door het verse vlees. Bij brokken kun je beter sowieso mengen met water.

Lees ook: Meestgestelde vraag: Kan Zahra loslopen?

Je kunt het product 3-6 weken geven en daarna een week niet. Zo blijft de gevoeligheid voor het product in stand, het is bedoeld om de stress assen te ondersteunen. Let wel op dat het bij het menu van je hond past. Je kunt niet zomaar alles tegelijk geven, het moet geen overkill worden. Wij hebben het aangeraden gekregen van Maxine, bij ons menu past het, maar bij twijfel neem je liever eerst contact op met bijvoorbeeld Maxine. 🙂

De samenstelling: Hypericum perforatum, ginkgo, biloba, eleutherococcus en rhodiola rosea in een pot van 80 gram

Meer informatie over het supplement of bestellen met korting?

Klik hier om het te bestellen bij Ekowolf

Gebruik de code BELLEFAE voor 10% korting op je eerste bestelling

En.. Werkt het dan ook? Wat is onze ervaring met het Fyto Supplement?

Het was bedoeld voor alleen Mr. Sam, maar aangezien we het nu toch hebben en er stress in de roedel is hebben we besloten om het aan alle 3 te geven. Maar vooral Mr. Sam heeft het echt dringend nodig. Toen we het ongeveer een week gaven begonnen we verschil te zien! En echt een enorm verschil!

Voor het supplement liep hij niet meer mee, hij blokkeerde en sjokte met z’n hoofd omlaag heel langzaam mee. Het was vreselijk om aan te zien. Na een week met het supplement begon hij weer de oude Mr. Sam te worden met het uitlaten! Hij loopt nu gewoon weer mee zoals hij altijd deed. Vrolijk, trippelend en voorop. En niet meer 3 meter achter ons aan sjokkend. Wat een opluchting!

We zijn er nog lang niet met hem, maar op dit gebied zien we een enorme verbetering! We zijn echt ontzettend blij dat we dit supplement geprobeerd hebben.

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Dan krijg je met de code BELLEFAE 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!

Bewaar deze blog op Pinterest om later nog eens te bekijken