4 nov 2020

Zo maak je een “jelly” bottenbouillon!

Laatst deelde ik het recept van een ‘herfstige’ bottenbouillon (of bone broth)voor een extra boost in het najaar voor je hond. Dit maakte veel los en ik kreeg veel vragen over hoe je de botten bouillon echt ‘jelly’ kunt krijgen in plaats van heel vloeibaar.

Lees ook: Herfst-bottenbouillon: De boost voor jouw hond in het najaar!

Als je zelf bottenbouillon maakt, wil je graag dat het een jelly of gelatine achtige substantie wordt. Heb je er zoveel werk van, het moet uren opstaan en dan wordt het alsnog weer vloeibaar. Balen! Hoe zorg je er nou voor dat de botten bouillon wél ‘jelly’ wordt? Ik heb tips van Maxine van Ekowolf verzameld voor jullie!

De bottenbouillon wordt geleiachtig door de natuurlijke gelatine die in sommige botten zit. Het ene bot heeft dat meer dan het andere bot, dus een goede mix van botten is belangrijk voor het eindresultaat. Je kunt veel verschillende botten gebruiken, maar in botten als mergpijpjes of knieën zit veel natuurlijke gelatine, dus deze moet je er eigenlijk sowieso bij in doen!

Ook is biologische appelazijn een essentieel aspect. Dit trekt onder andere het collageen uit de botten. En gekookte collageen is gelatine, dus jelly!

KokenKoken

En je kooktijd maakt ook veel verschil. Het is het beste om het zo lang mogelijk te laten trekken. Hoe langer, hoe beter! In een gewone pan zou je het minimaal 12 uur moeten laten trekken, maar je kunt het beste rond de 24 uur aanhouden. In een slowcooker nog langer . En als het klaar is laat je het natuurlijk afkoelen in de koelkast.

De tips op een rij voor een geleiachtige ‘Jelly’ Bottenbouillon

  • Voeg mergpijpjes of knieën toe
  • Voeg niet teveel water toe, hoe meer water hoe lastiger het jelly wordt
  • Maak gebruik van biologische botten
  • Kies botten die veel natuurlijke gelatine bevatten
  • Gebruik biologische appelazijn
  • Laat het minimaal 12 uur trekken, probeer rond de 24 uur te laten trekken. (in een slowcooker nog langer)

Ik ben benieuwd of het bij jou lukt! Heb jij het al eens geprobeerd? Werd het bij jou vloeibaar of geleiachtig?

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Dan krijg je met de code BELLEFAE 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3