Vroeger kon ik me al úren vermaken door in de hondenencyclopedie te bladeren. Ik weet nog dat ik vooral de Komondor heel indrukwekkend vond. Heerlijk. Eindeloos hondenrassen bekijken en bewonderen. Later werd de hondenencyclopedie vervangen door de website van Raad van Beheer. Daar staat alles zo leuk in rasgroepen, zodat je heerlijk kont rondneuzen. Wat zou ik wel mooi vinden, wat zou ik wel willen hebben en wat juist niet? Er zijn zoveel leuke honden(rassen). Maar natuurlijk past lang niet elke hond bij je. Of vind je lang niet elk type hond mooi. Wij hebben zelf ook 2 uitgesproken rassen waar lang niet iedereen van houdt.

Lees ook: Mijn top 5 mooiste hondenrassen

Het leek me leuk om per rasgroep eens te kijken wat mijn top 3 eigenlijk is. Met welke rassen zou ik mezelf nog wel zien lopen? Dit betekent niet dat ik die rassen daadwerkelijk 100% bij mij vind passen. Maar wel de meeste kans zouden maken.

Vandaag is het tijd voor Rasgroep 9: Gezelschapshonden
Ik ben benieuwd wat jouw top 3 is uit Rasgroep 9? Let me know in een reactie hieronder de blog, op Facebook of Instagram! 😀

Klik hier voor Rasgroep 9

Chihuahua, Langhaar

Uiteraard, de Chihuahua. Ik vind ze super leuk om te zien en het zijn leuke hondjes. Mits je er goed mee omgaat natuurlijk. Ik denk niet dat ik hierna nog een Chihuahua zou nemen, maar ik zou eigenlijk ook nooit zonder willen. 😀 Toevallig vind ik mijn eigen Isa ook wel een erg goed gelukt exemplaar.

Grote Poedel

Voordat we erover uit waren dat we een Saluki wilden, twijfelden we ook over een Grote Poedel. Vooral een beetje getrimd als een poedel, zoals hierboven of zelfs met bolletjes. 😀 Ze zijn zo mooi statig om te zien. Hoe groter, hoe statiger om te zien. Maar ik vind de kleinere poedels ook wel heel leuk 🙂

Russian Toy, langhaar

Onze Sally (die bij mijn ouders woont) lijkt veel op een Russian Toy, daardoor kwamen we in 2008 in aanraking met de Russian Toy. Ik vind het super leuke hondjes om te zien, je ziet ze steeds meer in Nederland. Uiteraard vooral weer de dieprode, het liefst met zwarte haren erbij. Ze zijn wel wat ‘banger/angstiger’ dan de Chihuahua. Qua karakter zou ik daarom denk ik geen Russian Toy willen, maar qua bouw vind ik ze heel mooi.

En jij? Wat is jouw top 3?

Mijn top 3 uit Rasgroep 1: Herdershonden en veedrijvers
Mijn top 3 uit Rasgroep 2: Pinschers, schnauzers, molossers en sennenhonden
Mijn top 3 uit rasgroep 3: Terriers
Mijn top 3 uit rasgroep 4: Dashonden
Mijn top 3 uit Rasgroep 5: Spitsen en oertypen
Mijn top 3 uit Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
Mijn top 3 uit Rasgroep 7: Voorstaande honden
Mijn top 3 uit Rasgroep 8: Retrievers, Spaniels en Waterhonden

Lees ook: De top 5 hondenrassen van mijn man