Mijn top 3 uit rasgroep 5: Spitsen en oertypen

16 jul 2021

Vroeger kon ik me al úren vermaken door in de hondenencyclopedie te bladeren. Ik weet nog dat ik vooral de Komondor heel indrukwekkend vond. Heerlijk. Eindeloos hondenrassen bekijken en bewonderen. Later werd de hondenencyclopedie vervangen door de website van Raad van Beheer. Daar staat alles zo leuk in rasgroepen, zodat je heerlijk kont rondneuzen. Wat zou ik wel mooi vinden, wat zou ik wel willen hebben en wat juist niet? Er zijn zoveel leuke honden(rassen). Maar natuurlijk past lang niet elke hond bij je. Of vind je lang niet elk type hond mooi. Wij hebben zelf ook 2 uitgesproken rassen waar lang niet iedereen van houdt.

Lees ook: Mijn top 5 mooiste hondenrassen

Het leek me leuk om per rasgroep eens te kijken wat mijn top 3 eigenlijk is. Met welke rassen zou ik mezelf nog wel zien lopen? Dit betekent niet dat ik die rassen daadwerkelijk 100% bij mij vind passen. Maar wel de meeste kans zouden maken.

Vandaag is het tijd voor Rasgroep 5: Spitsen en oertypen
Ik ben benieuwd wat jouw top 3 is uit Rasgroep 5? Let me know in een reactie hieronder de blog, op Facebook of Instagram! 😀

Klik hier voor Rasgroep 5

Pharaohond

Zo gaaf, ik vind ze heel apart en indrukwekkend. Atletisch, rood, ja en ze hebben iets mysterieus.. Prachtig.

IJslandse Hond

Ik vond het heel lastig kiezen tussen al die mooie, pluizige honden in deze rasgroep. Maar voor mij springt de IJslandse hond er denk ik toch wel uit.. Of de Eurasier.. Hmm. Prachtige honden in ieder geval.

Basenji

Ik vind Basenji’s echt heeeeeel gaaf om te zien. Pittig, stoer, atletisch en ze hebben een bepaalde uitstraling.dat fronsje op hun voorhoofdje vind ik ook heel leuk. En een mooie kleur, weer die warme kleur. Ik zou er nooit eentje willen hebben qua karakter, maar ik vind ze práchtig.

Waar ik bij de vorige rasgroepen moeite had met een top 3 omdat het niet echt mijn rassen waren, had ik bij deze rasgroep moeite met kiezen omdat ik er zoveel leuk vind. Hele mooie type honden.

En jij? Wat is jouw top 3?

Mijn top 3 uit Rasgroep 1: Herdershonden en veedrijvers
Mijn top 3 uit Rasgroep 2: Pinschers, schnauzers, molossers en sennenhonden
Mijn top 3 uit rasgroep 3: Terriers
Mijn top 3 uit rasgroep 4: Dashonden

Lees ook: De top 5 hondenrassen van mijn man

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!