Groente voor je hond: Groentemixen uit blik (Kant & klaar)

21 apr 2021

Dat groenten een goede aanvulling zijn voor je hond, hebben we besproken in de eerste blog uit deze “Groente voor je hond”-serie. Waarom, hoe of wat? Dat lees je allemaal in de eerste blog:

Groente voor je hond: 3x Groentemix recept

Maar als je nou geen zin hebt om zelf groentemixen te maken of geen tijd hebt, dan kun je natuurlijk ook kant en klare groentemixen gebruiken. Hier heb je veel verschillende opties voor. Vandaag gaan we in op de groentemixen uit blik. Een groentemix uit blik is verhit en na sterilisatie zuurstofdicht verpakt. Hierdoor is het lang houdbaar buiten de koeling. Ook van deze groentemixen geef je ongeveer 5%-15% van de maaltijd van de hond.

Je hebt groentemixen uit blik van veel verschillende merken. Bijvoorbeeld: Terra Canis, Herrmanns Bio, Granatapet, Alsa Nature etc.

Maar dan zit je met zo’n heel blik, terwijl je hond misschien maar heel weinig groente eet per maaltijd? Dat is toch niet handig? Om de groenten uit blik beter uit te lichten heb ik de Terra Canis blikken gekocht voor onze honden. Hoe kun je dit nou handig toevoegen aan het menu van je hond?

Maxine van Ekowolf.nl gaf me hiervoor een hele handige tip: Je kunt deze groenten ook gewoon in porties invriezen in bijvoorbeeld ijsblokjes vormpjes! Dat is echt ideaal, want zo kun je gewoon iedere dag een portie uit de vriezer halen en heb je niet een aantal dagen zo’n blik open in de koelkast. Of dat je het weg moet gooien na een paar dagen terwijl je hond niet alles heeft op kunnen eten. Super handig! Want op deze manier kun je ze heel makkelijk essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten bijgeven.

groentemix blik kant en klaar verdelen porties invriezen vriezer terra canis ervaring review

Mijn voorkeur gaat uit naar zelf verse groentemixen maken, maar ik vind dit een hele fijne optie om ook bij de hand te hebben. Zo krijgen ze af en toe toch andere kruiden en extra’s én soms kom je er gewoon even niet aan toe om zelf een mix te maken. Dan is dit zo handig om achter de hand te hebben!

Je hebt 4 verschillende “smaken” groenten in blik van Terra Canis. Je kunt deze afwisselen voor variatie in het menu, dat is altijd goed 🙂 Het ziet er natuurlijk niet alleen heel mooi uit, maar het zijn hele mooie, gezonde mixen.

Op welke manier voer jij groente bij? Of geef je (nog) geen groente?

Note: Niet alle honden kunnen goed tegen fruit en vlees in 1 maaltijd.
Dit kunnen ze niet altijd tegelijk verteren, want fruit kan dan gaan gisten.
Dat is een kwestie van uitproberen en anders los van de maaltijd voeren.

terra canis groentemix blik kant en klaar green detox courgette groene appel broccoli boerenkool hond honden giftig goed

Terra Canis Green Detox

Courgette, selderij, venkel, groene appel, broccoli en een beetje boerenkool. Kostbare kruiden zoals paardenbloem, wilde knoflook, kervel en brandnetel maken de groene mix perfect.
91% groente en 9% fruit

Shop deze hier

terra canis tuinpotje ervaring review hond honden voer groentemix groente blik kant en klaar wortel papaja paardebloem

Terra Canis Tuinpotje

Wortel, courgette, knolselderij, pompoen, appel, pastinaak, broccoli, papaja, abrikoos, zeewier en o.a. paardenbloem.
80 % groente en 20% fruit

Shop deze hier

terra canis orange detox groente mix hond ervaring review pompoen pastinaak zoete aardappel peer ananas giftig

Terra Canis Orange Detox

Pompoen, courgette, pastinaak, selderij, zoete aardappel, ananas, peer, gele meloen, papaya en aanvullingen zoals kamille, peterselie, waterkers, tijm en kervel.
72% groenten, 26% fruit en 2% kruiden

Shop deze hier

terra canis review ervaring ekowolf groente hond groenten hondenvoer vlees wortel rode appel vitamine c bessen giftig goed fruit

Terra Canis Red Detox

Krokante wortels, pompoen, zoete aardappel en rode appel worden aangevuld met een kleurrijke bessenmix, die veel vitamine C biedt voor een gezonde afweer. Rozenblaadjes, rozenbottel en duindoorn vervolledigen het rode genot perfect.
77% groenten en 23% fruit

Shop deze hier

Deze blog is niet gesponsord

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Met de code BELLEFAE krijg je 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!

Klik om deze blog te bewaren op Pinterest:

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!