7x opmerkingen die wij horen over Zahra

10 nov 2021

Wanneer je met een windhond over straat loopt kun je best veel opmerkingen verwachten, is onze ervaring. Zéker met een Saluki. Ze is een enorm bijzondere verschijning en mensen kijken altijd om als ze haar zien lopen. Begrijpelijk, want doorgaans danst ze als een dressuurpaard naast je. Het is adembenemend. Zelfs als ze niet op volle snelheid rent. Ik heb de meest voorkomende opmerkingen eens op een rijtje gezet.

1. Is dat een hazewind(hond)?

Deze horen we sowieso heeeeeeel veel. 😀 Ik heb er ook al eens een blog over geschreven. Veel mensen kennen een windhond als een hazewind of hazewindhond. Maar eigenlijk bestaat dat helemaal niet. Een windhond rent wel graag achter een haas aan 😀

Lees de blog hier: Is dat zo’n ehhh.. hazewindhond?

2. Die kan vast wel heel snel rennen!

Dat ze bloedjesnel is, ziet iedereen 😀 Ook al sjokt ze maar wat mee, haar bouw zegt genoeg. Mensen zijn vaak erg geïnteresseerd in de snelheid van een windhond. (Ik zelf ook haha, het is zo fascinerend). Als we vertellen dat een Saluki zo’n 60-70 km/h kan rennen, valt iedereen van verbazing achterover. 😀

3. Ah, is dat een geadopteerde straathond uit Spanje ofzo?

Daar sta je dan met je dure, exclusieve stamboomhond. Of het ook zo’n geadopteerde straathond is uit het buitenland. Haha, ik snap het wel hoor. Daar komen veel slanke windhond types vandaan. Soms bij Whippet/Galgo/Greyhound-achtigen vraag ik me dat zelf ook af. En zéker tot een jaar geleden snap ik dat mensen dat dachten. Zahra was broodmager omdat ze heel slecht at, dus toen leek ze ook wel op een buitenlandse zwerfhond die we net van straat hadden geplukt, haha.

4. Die kan zeker niet loslopen? Die gaat vast jagen?

Dit was ook de eerste vraag die ik zelf had bij windhonden. Kunnen ze loslopen? Wat doen ze met jagen? Hoe werkt dat? In bijna ieder gesprek komt deze vraag naar voren. En windhonden kunnen soms moeilijk loslopen inderdaad. En ze kunnen behoorlijk jagen. Wij hebben een lot uit de loterij, haha. Zahra is best een ‘normale’ hond wat dat betreft. Ze jaagt niet echt en ze kan in principe prima los lopen.

Lees ook deze blog: De meestgestelde vraag: Kan Zahra loslopen?

5. Het lijkt wel of ze danst!

Dat lijkt inderdaad echt zo. Zahra danst rond alsof ze een dressuurpaard is. Helemaal als ze iets ziet wat ze spannend vindt. Als ze ergens een hond of een kat ziet, begint ze enorm te paraderen. Het valt voorbijgangers altijd op en we krijgen er regelmatig te horen hoe mooi ze loopt.

6. Jeetje, wat een lange poten!

En weet je? Eerlijk? Ik zie het niet meer. Mensen die haar voor het eerst zien of niet vaak zien vinden dat ze hele lange poten heeft. Maar ik ben er zó aan gewend. Ik vind dit compleet normaal en in verhouding. Ook al noem ik haar nog steeds de langpootmug. Toch vind ik haar poten helemaal niet lang. Alle andere honden hebben korte pootjes, haha. 😀 Je went zo snel ergens aan..

7. Hoort die zo mager?

Die snap ik dan weer wel. Zeker als je het vergelijkt met de gemiddelde ‘normale’ hond, is een windhond echt dun. Hoewel heel veel honden ook gewoon te dik zijn trouwens. Maar ook als ze wel gewoon op een normaal gewicht zijn, is het nog steeds heel anders dan een Saluki. Zahra was haar eerste 4 levensjaar ongeveer ook echt heel mager. Maar sinds we onze voedingsdeskundige Maxine van Ekowolf hebben, is dat uitgemergelde beeld eraf en zijn mensen iets minder in shock als ze haar zien. Nog steeds schrikken mensen als je een rib ziet. Maar bij een windhond hoor je de achterste 2-3 ribben te zien. Dus ja, ze horen wel zo “mager”. 😀

Lees ook: Back to the basics met onze honden?

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!