Is dat zo’n ehh.. hazewindhond?

9 jul 2021

Een windhond is natuurlijk best een bijzondere verschijning. Ze is slank, heeft enorm lange poten en een sierlijke en statige uitstraling. En dan haar loopje.. Ze danst! Ik vind het zelf nog elke keer zo mooi om te zien. Mensen spreken ons dan ook erg vaak aan om even wat te vragen of te zeggen over Zahra. De meest gestelde vraag is: “Is dat zo’n eh.. hazewindhond?”, of “Is dit nou een échte hazewindhond?” of “Is dat een hazewind?”

Lees ook: Spijt van een windhond?

Ik vind het super leuk dat mensen altijd zo geïnteresseerd zijn in Zahra. Ik ben natuurlijk ook hartstikke trots op Zahra, het is zo’n prachtige hond. Je ziet ze niet veel. En ik vind windhonden gewoon (over het algemeen) adembenemend mooi. Zo puur, zo sierlijk. En als je ze ziet bewegen wordt het alleen maar mooier om te zien. Maar ik moet stiekem altijd wel een beetje lachen als mensen dus vragen of dit nou een echte hazewindhond is. En dat wordt echt héél vaak gevraagd. Kennelijk is een hazewindhond het enige wat men kent. Maar.. nu komt het.. Een hazewindhond bestaat eigenlijk niet.. Het zijn windhonden, ze kunnen hazen vangen, maar het ras “hazewindhond” bestaat niet.

saluki windhond zahra saluki sable pet studio sighthound Sanne mik honden fotograaf hondenfotograaf fotografie

Lees ook: Een windhond in huis?

Je hebt veel verschillende windhondenrassen, maar een hazewindhond hoort daar niet bij. Dat is meer een benaming uit de volksmond, maar het klopt dus niet. Ik neem het je niet kwalijk hoor, als jij dit ook dacht of zegt, haha. 😀

Wordt er bij jouw ras wel eens iets ‘grappigs’ of ‘geks’ gezegd? 😀

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!