REVIEW | Pure Baby Love Wrap & Go (Draagzak)

22 sep 2022

Een super fijne draagzak met het comfort van een draagdoek. De Pure Baby Love Wrap and Go is een half buckle draagzak. Het gemak van een draagzak en het comfort van een draagdoek. Ik heb al verschillende draagzakken en draagdoeken geprobeerd. Nu heb ik deze halfbuckle draagzak van Pure Baby Love getest en wil ik mijn review en ervaring met jullie delen.

Fijne draagzak baby – Onze ervaring

In deze blog:

Half buckle draagzak (half knopen)

Er zijn veel verschillende soorten draagzakken en draagdoeken. Je hebt natuurlijk een gewone draagzak, die je gewoon bij je schouders en op je heup kunt vastklikken. Maar een half buckle is een draagzak die je voor een deel knoopt en voor een deel vastklikt. De tailleband, dus om je heup/taille, klik je vast en de schouderbanden knoop je als een soort draagdoek. Maar dan super makkelijk! Hierdoor heb je best of both worlds: het gemak van een draagzak en het comfort van een draagdoek.

Best of both worlds: het gemak van een draagzak en het comfort van een draagdoek”

Mei Tai of Half Buckle Draagzak

Zo’n half buckle draagzak wordt op verschillende manieren weergegeven. Soms wordt het een Mei Tai genoemd, soms half buckle. Met of zonder streepje of spatie. Dit zijn dus allemaal draagzakken die je afknoopt als een draagdoek. Een draagzak, met een voorgevormd rugpand, maar schouderbanden zoals een draagdoek.

Pure Baby Love half-buckle

De half buckle draagzak van Pure Baby Love heet de Wrap & Go. De schouderbanden zijn dus niet zoals een rugzak, maar zoals een draagdoek en deze knoop je snel om en gaan met die banaan! De banden spreid je helemaal uit op je schouders, dus je verdeelt alle druk over je hele schouders. Je kunt de draagzak gebruiken vanaf maat 50/56 tot en met maat 92. Je kunt op je buik dragen en vanaf een maand of 6 met deze draagzak ook op je rug. Je kunt de banden ook steeds anders knopen, er is veel mee te variëren.

Voordelen halfbuckle draagzak

Ik snapte eerst niet zo goed waarom je nou een half buckle zou nemen. Tot ik de Wrap & Go leerde kennen van Pure Baby Love. Een draagdoek is soms niet handig, dit draagt wel heel fijn maar soms wil je ook wat sneller of minder bewerkelijk je kindje kunnen dragen. Met een draagzak hoef je minder goed op te letten of je volledig goed knoopt. Want een draagzak stel je goed in en dan kun je je kindje erin doen, vastklikken en gaan! Maar een draagzak is wel vaak wat minder comfortabel. Het moet allemaal maar net lekker zitten en niet drukken of snijden. Vooral als je er gevoelig voor bent, komt dat heel precies. Een half buckle is bijvoorbeeld ideaal als je gevoelig bent in je schouders en nek. Met de schouderbanden van draagdoekstof verspreid je dit heel mooi egaal over je schouders en komt er minder druk op je schouders en nek. Dat draagt heel fijn! Maar doordat de draagzak wel een voorgevormd rugpand etc. heeft komt het knopen niet zo precies als het knopen van een draagdoek. Een half buckle heb je zo om! Ik vind het zelfs makkelijker dan een gewone draagzak, om vast te maken. Je hebt deze draagzak echt in een minuutje om en het draagt heel fijn! En nog een groot voordeel: Je hoeft de draagzak niet opnieuw in te stellen/af te stellen als iemand anders, bijvoorbeeld je parnter, heeft gedragen. Bij een gewone draagzak wel! 

Pure Baby Love draagzakken

Pure Baby Love maakt verschillende draagzakken, die elk weer fijn zijn voor een bepaalde wens of doeleind. De draagzakken worden gemaakt van draagdoek stof, heel fijn! Je kunt helemaal kijken wat je graag zou willen en wat bij jou past. Ze zijn ergonomisch en instelbaar naar het formaat van je kindje. Als je niet weet welke bij jou zou passen, kun je ze altijd een berichtje sturen om je te helpen bij de keuze. Ook heel fijn!

Pure Baby Love Wrap and Go – Onze ervaring & review

Pure Baby Love draagzak review

We hebben de draagzak uitvoerig getest, voor ik aan deze blog ben begonnen. Ik heb Emma & Hugo ook veel gedragen en Sophie draag ik ook vanaf de geboorte al heel veel. Sophie heeft de eerste tijd van haar leven doorgebracht in de rekbare draagdoek van Pure Baby Love. Deze was héél erg fijn. Maar nu begon ze groter en sterker te worden, dus werd het tijd voor een andere draagdoek of draagzak. Toen zag ik de Wrap & Go en hoorde ik van Pure Baby Love dat dit echt heel makkelijk was, maar wel met het comfort van een draagdoek. Dat was wel wat ik zocht. Ik vind niet alle draagzakken lekker zitten, maar ik vind ze ook niet altijd fijn om aan te doen. Je moet soms je armen in allerlei bochten wringen om de schouderbanden goed te krijgen en alles vast te klikken etc. Maar ik wilde wel een oplossing dat ik Sophie soms ook wat sneller en makkelijker in een drager kon doen, om even snel met de honden te lopen of om naar het bos te gaan met de honden. Pure Baby Love gaf aan dat de Wrap & Go dan echt ideaal zou kunnen zijn.

Toen ik deze mooie nieuwe kleur zag, was ik helemaal verkocht. Normaal ga ik voor basis kleurtjes, maar deze kon ik echt niet weerstaan. De kleuren zijn in het echt ook écht prachtig. Zo’n mooie draagzak.

Maar nog belangrijker: Hoe bevalt de draagzak? Wat is onze ervaring met de Wrap & Go? Toen we de draagzak binnen kregen gingen we al vrij snel op vakantie. Dat kwam goed uit! We hebben de draagzak dus op Texel meteen heel goed getest. Ik heb haar daar de hele vakantie eigenlijk gedragen, voornamelijk in de draagzak, maar soms ook in de draagdoek. En ook nu thuis gebruik ik hem heel veel. Je pakt hem er heel makkelijk en snel bij, je hebt je kindje er zó in en het draagt echt fijn. Het is echt heel erg makkelijk om te doen en heel makkelijk strak te trekken en te knopen. Je kindje zit super stevig, het is totaal niet bewerkelijk (wat een draagdoek wel kan zijn omdat dit wel op een bepaalde manier aangespannen moet worden) en heel snel & comfortabel.

Ik heb heel snel last van mijn nek en schouders, maar daar heb ik met deze draagzak geen last van. Wel voelde ik bij het passen dat de heupband vrij stug was. Ik heb bij mijn zoektocht naar mijn eerste draagzak (toen Emma klein was) ook héél veel draagzakken geprobeerd. Alle draagzakken deden zeer op mijn heupbotten. Dat voelde ik met deze draagzak ook meteen, dus daar was ik wel een beetje bang voor. Maar omdat Sophie nu nog klein is, draag je de heupband een stuk hoger, echt in je taille. Dus het drukt nu nog niet op mijn heupbotten. Pure Baby Love gaf ook aan dat dit in gebruik snel zachter en soepeler wordt. En dat merk ik nu ook inderdaad. Ik voelde het in het begin ook wel in mijn taille drukken, maar inmiddels wordt dat echt al een stuk beter em voel ik dat nauwelijks meer. Als het goed is, is het straks helemaal soepel tegen de tijd dat de tailleband lager moet en op mijn heupbotten komt.

Ik heb de Pure Baby Love Wrap & Go Leaves Rosé Sand

Pure Baby Love kortingscode

Wil jij ook een draagdoek of draagzak bestellen bij Pure Baby Love. Snap ik! Echt hele fijne dragers én fijne service. Als je bij Pure Baby Love zelf bestelt, krijg je 10% korting op alle producten.

kortingscode

bellefae.nl

pure baby love wrap and go half buckle draagzak review ervaring leaves rose sand
pure baby love draagzak review ervaring half buckle Mei tai wrap and go

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!