Hugo’s eerste verjaardag (+ cadeautips!)

15 jul 2021

Onze baby is geen baby meer, maar een dreumes. Ik noem hem gewoon nog even baby hoor. Want dat gaat veel te snel, haha! 😀 Op zaterdag 19 juni werd hij 1 jaar. Wat een mijlpaal! We hebben een heerlijke eerste verjaardag gehad. Hij heeft ervan genoten om in de belangstelling te staan!

Lees ook: Hoera! Hugo is 1 jaar (Update over ontwikkeling etc)

Voor een eerste verjaardag kun je je flink druk maken. Deze mijlpaal moet een ‘big thing’ zijn en dus moet je overal over nadenken. Want dit heb je maar 1x. Dus versiering, taarten, cadeaus en ga zo maar door! Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Zelf heb ik geprobeerd om een beetje nuchter te blijven, haha. Maar als ik het budget ervoor had was ik wel meer all-in gegaan vrees ik hoor. Het is zo leuk! Nu hebben we met wat kleine dingen toch een heel leuk feestje gecreëerd! We hadden een beetje een jungle thema met wat kleine versieringen, super leuk! 🙂

Het lastigste is altijd geschikte cadeaus zien te vinden. Dat is sowieso al lastig, maar helemaal als ze 1 jaar worden. Want de meeste dingen hebben ze nog niet echt wat aan, maar koop je voor ‘ergens in het jaar’. Wij vonden het ook lastig, maar hebben uiteindelijk hele leuke dingen gevonden. Emma gaven we trouwens het keukentje met haar eerste verjaardag. Dat was echt al leuk! Hugo speelt er ook al heel lang mee. Dus de beste tip voor een eerste verjaardag vind ik een keukentje. Maar die hadden we natuurlijk al… 😀

Ons cadeau: Een loopfiets

Van ons kreeg Hugo een loopfietsje. En niet zomaar een. Nee, een échte. De real deal! Bij Emma hadden we ook een loopfietsje, maar daar waren we helemaal niet tevreden over. Daar gingen de wielen zelfs soms af als ze aan het ‘fietsen’ was.. Dat kon je aandraaien wat je wilde, maar het werkte gewoon niet. Dus voor Hugo wilden we graag echt een goede, want bij Emma hebben we dit achteraf echt gemist. Ook voor het oefenen van balans en evenwicht, zodra ze naar een tweewieler gaan. Deze loopfiets wilden we eigenlijk voor Emma al destijds, maar hij is best prijzig. Toen zijn we voor een goedkopere variant gegaan, maar dat was achteraf echt jammer. Nu hebben we hem trouwens tweedehands overgenomen van vrienden. Hij is nu nog nét iets te klein ervoor, maar dat gaat vast snel komen!

Het is een Wishbonebike 3 in 1 original. Een fantastisch, degelijke fiets die ook heel geschikt is voor offroad. Ideaal dus, kan Hugo daar straks mee het bos in als we met de honden gaan wandelen!

Shop de Wishbone bij Loopfiets.nl voor € 189,-

De andere cadeaus

Van de ene opa & oma kreeg Hugo deze super leuke houten stapeltoren van Kids Concept in hele mooie natuurlijke kleuren. Hugo vindt ‘m al erg leuk om mee te spelen, maar echt de houten ringen stapelen doet hij nog niet. Hij doet wel pogingen. Dus echt nog een hele tijd leuk om mee te spelen & ontwikkelen!

De andere opa & oma gaven deze gave schildpad van Janod. De Sweet Cocoon Schildpad Regenboog. Toen ik deze zag was ik verkocht. Een alles in 1 speeltje! Het is een trekfiguur, een ‘stapeltoren’ én een regenboog in 1. Echt een fantastisch ding!

Ook kreeg hij dit leuke hamerbankje van Little Dutch en een trekfiguurtje van Little Dutch. Het speelgoed van Little Dutch krijg je sowieso verzamelkriebels van. Ze hebben echt leuke dingen momenteel! Het trekfiguurtje heeft wel echt een héél kort touwtje trouwens, daar snap ik niks van.. Die is eigenlijk amper bruikbaar hierdoor.. Maar hij is wel heel schattig om te zien.

Zo’n xylofoon is ook echt een leuke tip! Hij vond het meteen geweldig! Maar ik vind de stokjes nog wel een beetje eng, dus hij mag alleen af en toe ermee spelen als we erbij zijn, tot hij wat ouder is. 🙂

Lees ook: Emma’s 4e verjaardag + cadeautips!

En hij kreeg een aantal leuke boekjes! Dit schuifboekje ziet er bijvoorbeeld echt prachtig uit! Het heeft metallic zilveren lijntjes overal in verwerkt. Echt heel mooi om te zien en allerlei leuke schuifjes om te ontdekken wat er onder de grond leeft. En dit leuke boekje met een handpop waar je je eigen handen in de pootjes kunt doen. Daarnaast kreeg hij nog wat (houten) auto’s, een bal en een leuke grote kiepwagen voor in de zandbak.

Ook hadden we op een hele makkelijke manier een lekkere, gezonde taart gemaakt voor hem. Maar daarover komt later een blog online! 🙂

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!