Sinds Emma naar school is ben ik heel erg zoekende en heb ik moeite met het vinden van mijn draai. Daar komt natuurlijk bij dat ik zwanger ben van ons 3e kindje, waardoor het ook niet echt lukt. Inmiddels begin ik me iets beter te voelen en begin ik langzamerhand alles weer op te pakken. Ik heb er weer wat meer zin in en meer puf voor. Dus ik ben aan het nadenken hoe ik het voor mezelf haalbaar kan maken, een nieuw ritme kan vinden en hoe ik mijn tijd het beste kan gaan indelen.

Het nieuwe basisschool tijdperk

Nu Emma naar school gaat is ons leven best veranderd. Een gedwongen ritme overdag, waar ik eerst altijd alle vrijheid had. Dat is best even wennen, maar dat gaat me beter af dan ik had gedacht! Ik vind het eigenlijk wel heel lekker, nu we allemaal een beetje gewend zijn aan het feit dat Emma naar school gaat. Emma heeft het naar haar zin en ik heb meer rust, ritme en stilte. Emma is een heeeeeel lief en slim meisje, maar ze stelt ook 34820394234 vragen per minuut, als ze niet gewoon praat tenminste. Veel gekwebbel, haha! Dat maakt het werken soms lastig. Dus dat is nu wel heel fijn.

Op haar basisschool hebben ze een continurooster. Dat betekent dat Emma elke dag van half 9 tot half 3 op school is en ze dus haar lunch ook op school doet. Alleen op woensdag is het tot half 1. Dit strakke ritme geeft veel inzicht in mijn beschikbare werktijd.

Werken met een dreumes in huis

Maar goed, ik heb natuurlijk niet alleen Emma om rekening mee te houden. Als Emma naar school is, heb ik nog steeds Hugo. En die vraagt ook (behoorlijk) wat aandacht natuurlijk. 😀 Ik moet mijn werkmomenten dus ook om Hugo’s slaapjes heen plannen. Als Hugo gewoon aan het spelen is werk ik ook, maar dat is soms minder effectief als hij wat minder goed zelf kan spelen. Die momenten wisselen enorm, dus mijn meest effectieve werktijd is als Hugo slaapt of ’s avonds. Daar moet ik rekening mee houden in mijn ritme en planning.

Puzzelen met uren, (school)tijden en slaapjes

Het was even een flinke puzzel om nieuwe werktijden te maken, aangepast op ons nieuwe leven. Maar het is gelukt! Ik heb een werkweek gevonden waarbij ik minimaal 32 uur kan werken én er genoeg voor de kinderen kan zijn. Even zoeken en overal wat uren vandaan sprokkelen, maar het kan! Natuurlijk is dit voor nu het beste schema, maar als Hugo straks zijn hele ritme om gaat gooien van 2 slaapjes naar 1 slaapje per dag moet ik denk ik weer opnieuw kijken. Maar dat zien we dan wel weer. En wanneer de baby er straks is verandert er natuurlijk ook weer heel veel. Maar dat duurt nog even, haha!

Keuzestress voor een nieuwe planner

Met het zoeken naar mijn nieuwe ritme, ben ik ook zoekende geweest in mijn planner-gebruik. Ik heb dit jaar de SuccesPlanner gebruikt. Op zich heel fijn, maar al die extra invuldingen gebruik ik niet.. Maar het plangedeelte, waar het om gaat uiteindelijk, vind ik wel heel fijn werken!

Ik heb een tijdje terug geprobeerd om het juiste te zoeken in een Bullet Journal, maar dat lijkt ook nog niet helemaal te werken.. Dit leek me fijn omdat ik veel in taken en to do’s werk in plaats van in tijden en afspraken. Maar ik merk dat het toch niet helemaal is wat ik zoek.. Het is toch wat minder overzichtelijk en ik vind het fijn als een planner heel strak en minimalistisch is. Hoe strak je het ook maakt met een BuJo, ik vind het toch gauw ergerlijk. Ik ben er te perfectionistisch voor denk ik. En ik vind het ook best veel werk om eerst alles zelf te moeten maken. Deels werkt het juist heel fijn, want je kunt precies maken wat je zelf op dat moment nodig hebt en hebt geen ‘balast’ van de dingen die je niet gebruikt. Maar deels zoek ik het toch ook in een vooraf opgestelde planner met tijden. Lastig!

Ik ga dus voor 2022 sowieso weer voor een fijne planner, misschien dat ik daarnaast wel eens de BuJo ga gebruiken. Dat hangt een beetje af van het moment en de behoefte op dat moment. Maar nu is de vraag.. Voor welke planner ga ik dan komend jaar? Weer de SuccesPlanner? Die eigenlijk goed bevalt. Of is er nog eentje die beter bij me past..

Ik heb sowieso een hekel aan een ringband, dus ik wil eentje die gewoon gebonden is en plat open kan liggen. Ik wil ook niet een te kleine, ik vind ruimte fijn. Dat betekent ook meer ruimte om je hand comfortabel neer te leggen en dat je hand niet steeds op de rand van het ‘boek’ balanceert. Ik wil het clean, maar het moet er wel mooi uit zien. De SuccesPlanner is van 7:00 tot 21:30 per half uur, dat vind ik wel heel fijn denk ik! Mooie lange dagen en een duidelijk weekoverzicht. De buitenkant moet ook mooi zijn, ik wil geen knalkleur want dat past niet bij me. Sommige planners zijn alleen in het paars, turquoise of rood. Dat wordt ‘m niet, dat is een doorn in mijn oog. Ik ben aan het kijken naar de Purpuz Planner, die lijkt me ook wel fijn. Maar ik denk dat ik de binnenkant te hard vind qua lijnen en kleuren. Qua indeling lijkt de Structuur Junkie planner me ook heel fijn, maar ik vind de buitenkant niet zo mooi.. De SuccesPlanner heeft wat dat betreft echt een streepje voor, die zien er aan de buitenkant óók mooi uit. 🙂

Hmm.. Ik ga me er nog even in verdiepen en erover twijfelen.

Update: Inmiddels heb ik gekozen voor de Structuur Junkie Planner. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan straks!

Shop 1 van de planners bij Bol.com via deze buttons. Ik heb zelf dus gekozen voor de eerste in dit rijtje, de Structuur Junkie Planner.