Een goede winterjas voor onze windhond Zahra

15 dec 2022

Een jas voor een windhond is eigenlijk noodzakelijk. Bij de meeste honden dan. Een windhond heeft geen ondervacht, weinig vet en kan zichzelf niet altijd goed warmhouden. Daarom is een goede, comfortabele winterjas een musthave voor een windhond zoals een Saluki, whippet, greyhound etc. Voor onze Saluki hebben we een hele fijne winterjas, die makkelijk aan en uit te doen is en haar heel goed beschermt. 

Jas voor een windhond – Saluki

Voor Zahra hadden we al een softshell jasje. Deze is heel fijn voor de herfst of wat frissere dagen. Net wat bescherming, maar niet heel dik en warm. Ze kan daar ook heel goed in racen. Maar voor de echte winterse kou hebben we nu een winterjas. Dan was het softshell jasje niet voldoende. In deze jas blijft ze heerlijk warm, vooral wanneer ze niet voldoende kan rennen maar wat rustiger mee moet lopen is dit echt een must. Hiermee blijven veel van haar spieren ook beschermd en warm.

Het is wel een wat ‘grote’ jas, dus echt heel vrij rennen en racen is hier niet heel handig mee. Maar dan hebben we altijd het andere jasje nog.

Het is een winterjas van DG Doggear. Deze hebben hele fijne jassen en truien voor windhonden in allerlei soorten en maten. Wij hebben de DG Outdoor Warm Coat in size L.

De jas is heel makkelijk aan te doen. Dat vonden we een belangrijke eis. Onze andere jas is namelijk een heel gedoe, om die lange stelten door de ‘pootgaten’ te proppen. Deze jas doe je over haar hoofd en gaat onder de buik vast met een buikflap. Geen gedoe met poten dus. Heerlijk! Zahra vindt dit ook een fijnere jas wat dat betreft.

Ik vind het een héle fijne jas, van goede kwaliteit en lekker warm. In de nek zit een opening om de riem aan de halsband vast te maken. De jas is praktisch, makkelijk aan en uit te doen en houdt je hond goed warm. En ik vind hem er mooi uit zien. Gewoon neutraal.

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!