DG Outdoor Soft Shell jasje voor Zahra

Een jasje voor je hond? Ik was er altijd een beetje tegen eerlijk gezegd haha, omdat ik vanuit de Chihuahua’s kom en geen “bibberhondjes met kleertjes” heb. Onze Chihuahua’s hebben dan ook nooit jasjes of truitjes aan, is ook absoluut niet nodig bij ze trouwens, omdat ze allebei een hele dikke vacht hebben en heel actief zijn. Dit komt natuurlijk ook meer vanuit de vooroordelen van mensen richting Chihuahua’s, dan dat ik echt tegen hondenjasjes ben.. Het heeft ook vaak een functie natuurlijk! (Hiermee wil trouwens ook niet zeggen dat een jasje voor een Chihuahua niet goed kan zijn hoor! Ook Chihuahua’s kunnen er baat bij hebben natuurlijk, maar meer dat het echte hónden zijn en geen aankleedpoppen 😀 )

“Onze Chihuahua’s hebben geen jasjes,
maar onze grote “stoere” windhond wel! 😀 “

En onze grote windhond heeft, in tegenstelling tot de kleine Chihuahua’s, wel een jasje nodig! Eerst vond ik dat ook niet nodig, want ze rent zich altijd warm en lijkt het niet nodig te hebben. Maar vooral met de wandelingen dat ze zich qua tempo, aangelijnd, moet aanpassen aan het tempo van de kinderen lijkt het me toch fijner voor haar. Ze kan zich dan niet warm houden door beweging en moet vaak wachten. En ik had ook het idee dat ze daarmee misschien veel energie zou verspillen, terwijl ze die energie moet opslaan in vet haha. Dus ik ben toen op zoek gegaan naar een jasje!

Waarom heeft een windhond dan wel een jasje nodig? Een windhond heeft natuurlijk al weinig vet om zich warm te houden, maar ze hebben ook geen ondervacht. Zahra heeft alleen de ‘dekharen’ zeg maar, dus eigenlijk niets om zichzelf lekker warm te houden. Dan moet ze het echt van flinke lichaamsbeweging hebben om warm te blijven.

saluki windhond windhonden whippet greyhound grey galgo jas hondenjas hondenjasje jasje shirt outdoor petizo halsband riem review

Maar wat kies je dan? Er is op zich natuurlijk heel veel keus in jasjes, maar voor windhonden met hun rare lichaamsbouw wordt het toch al wat beperkter. En met een mooie, goede jas voor een windhond kun je vaak meteen diep in de buidel tasten. Omdat we nog niet zeker wisten of het ons zou bevallen, zijn we eerst voor een soort gulden middenweg gegaan. Een Softshell jasje leek mij fijn, omdat het nog soepel is en geschikt voor een lange periode. (Herfst/voorjaar sowieso). De meeste jasjes hebben allemaal felle kleuren, dus dat was voor mij best een zoektocht. Ik hou zelf niet van uitgesproken kleuren zoals felrood, knalblauw of felgroen. Dat zijn wel de meestvoorkomende kleuren. Uiteindelijk vond ik deze, mooie gedekte kleuren en een fijn model.

Ik kocht de DG Outdoor Soft Shell Top Shirt voor € 39,95 bij Petizo.nl. Ik heb voor Zahra maat L1 gekozen, maar ik vond het best lastig om de goede maat te kiezen! Daar heb ik wel even over getwijfeld, maar ik denk dat dit wel de juiste maat is voor haar! 🙂

Shop het jasje hier

Het nadeel van dit jasje vind ik wel dat je die stelten moet zien op te vouwen om door die “pootgaten” te doen. Dat is nogal een lengte, wat je daar doorheen gepropt moet zien te krijgen. Maar eenmaal aan, zit het voor Zahra ook heel fijn! En het zwarte gedeelte van het jasje heeft een (soepele) stof die best aanhangt, dus daar zie je veel haren op, dat vind ik zelf wel wat jammer. Het grijze gedeelte heeft dat namelijk niet.

windhond saluki windhonden jas shirt jasje hondenjas windhondenjas kleding greyhound galgo whippet petizo halsband outdoor trui shirt

Maar al met al ben ik wel erg blij met mijn aankoop! Het is een mooi en fijn jasje met een prima pasvorm voor een Saluki. Of Zahra het ook echt fijn vindt weet ik niet, maar het helpt haar vast. Inmiddels staan er nog wel meer dingen op mijn lijstje die ik voor haar zou willen. Ik zou bijvoorbeeld nog wel graag een dikkere winterjas willen en dan eentje met een buikflap, waar je dus niet die lange stelten doorheen hoeft te proppen. (Zahra vindt het namelijk ook niet heel leuk/fijn om dit jasje aan te trekken doordat we haar poten erdoorheen moeten doen). Mocht iemand een fijne tip hebben? Let me know!

Draagt jouw hond een jasje? In welke situaties? Wat voor jasjes heb jij voor je hond?

signature

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Martine
  januari 25, 2021

  Ik heb voor Evy een regenjasje. Ze gaat vaak mee op de fiets en dan is het fijn dat ze droog blijft. Sluit met klittenband onder de buik en heb ik ooit voor een paar euro bij de Lidl gekocht. Ik twijfel of ik een gewoon jasje voor haar wil. Uitsluitend voor erge kou op de fiets. Maar, zoals ook jij zegt, ben ik allergisch voor aangeklede bibber-hondjes. En vond maar eens iets voor een chihuahua zonder glitters en niet fel roze.

  • BelleFae
   januari 25, 2021

   Ah ja voor op de fiets zo zou ik dat ook doen hoor bij Evy! Dan zit ze toch stil dus dan kan ze best een beetje hulp gebruiken om warm te blijven! Ja… Dat is een uitdaging inderdaad voor Chihuahua’s, haha. Gelukkig zijn er ook wel ‘rustige’ en ‘mooie’ jasjes verkrijgbaar! Maar dat is wel even zoeken soms..

 • Britt
  januari 28, 2021

  Hey, ik heb deze jas ook en er bestaat een speciale techniek om ze aan te doen. Ik kan je wel eens een filmpje maken, das makkelijker als schrijven 😊 de dikke winterjas is ook heel erg fijn en er kunnen er nog steeds flink mee rennen 😍

  • BelleFae
   januari 28, 2021

   Haha, oh echt? Dat wist ik niet! Ik ben er wel heel benieuwd naar dan!
   Welke dikke winterjas is fijn? 😀 Waar ze idd ook lekker mee kunnen rennen?

Previous
6x Luxe & stijlvolle hondenmanden
DG Outdoor Soft Shell jasje voor Zahra