15 jul 2020

Een half jaar Farm Food: Terugblik & ervaring

Zoals jullie weten heb ik het afgelopen half jaar een super toffe samenwerking gehad met Farm Food. In december ben ik bij Farm Food op hun nieuwe locatie geweest en hadden we een leuk gesprek over onze nieuwe samenwerking.

En omdat onze honden, vooral Zahra, nog wel wat speciale ‘dingetjes’ hadden wilden zij de uitdaging aangaan om dit aan te pakken. Zo kon Isa bijvoorbeeld sinds een paar jaar ineens geen vers vlees meer verdragen. En Zahra.. Tsja.. Jullie weten inmiddels vast allemaal dat ze een enorm lastige eter is en we haar niet goed op gewicht krijgen. Dus Farm Food wilde deze uitdagingen aangaan en hebben we samen met de voedingsdeskundigen een plan opgezet voor de honden.

Een voedingsplan voor 6 maanden met de Farm Food Voedingsdeskundigen

We zijn begonnen met het overstappen op Fresh Menu, gestoomd vers vlees, deze overstap en ervaringen lees je in deze blog: Overstappen op Farm Food Fresh Menu?

Dit was vooral voor Isa heel belangrijk, om haar gevoelige darmen/maag klaar te maken voor de volgende stap: Vers vlees. Onze ervaring en overstap op KVV uit de diepvries lees je hier: Farm Food Fresh: Vers vlees uit de diepvries!

En uiteindelijk zijn we er de HE brok bij gaan geven, wel de mini variant voor onze Oosterse prinses, haha. Hierover lees je in deze blog: Struggles met hondengewicht (Farm Food HE)

Maar ook de gebitsverzorging had aandacht nodig voor onze 3 honden en daarin hebben we veel tips gekregen van Farm Food voor hun Rawhide producten. Deze tips en tricks heb ik ook met jullie gedeeld in deze blog: Farm Food Rawhide: Tips & Tricks

En onze honden zijn dól op de natuurlijke en gezonde trainers: Farm Food Trainers: Door de keuring van de Oosterse Prinses?

farm food fresh menu gestoomd vers vlees chihuahua ervaring review

Terugkijken op deze 6 maanden & hoe gaat het nu?

Ik vond het super leuk en interessant om zo samen met de voedingsdeskundigen een plan op te stellen voor onze honden. Tijdens deze 6 maanden hebben we ook steeds contact gehad over de gang van zaken en waar nodig dingen aangepast om te anticiperen op de behoeftes van onze honden.

We hebben alle varianten uitgebreid geprobeerd. Dus eerst het gestoomde vlees, toen vers vlees en nu geven we een combinatie van vers vlees en brokken. Onze honden hebben eigenlijk op alle varianten goed gereageerd. Ook Isa! Zij heeft met succes weer vers vlees gegeten, dus dat is heel erg fijn! Hun ontlasting was bij alle 3 het beste op volledig vers vlees. Weinig ontlasting, goed (donker) van kleur en stevigheid. Nu is hun ontlasting nog steeds goed hoor, maar een beetje meer sinds ze de brokken erbij krijgen. Dat is wel iets wat ons meteen opviel bij de verschillende soorten voer.

farm food fresh kvv diepvries

Ze eten het alle 3 met smaak, eigenlijk alle varianten. Nouja, Zahra moest wel even moeilijk doen met een ‘kale’ brok, dus die krijgt nu brok met een beetje vers vlees gemengd zodat ze haar eten niet laat staan. Maar dat zijn we gewend van Zahra. Nu we de HE Zalmolie Mini geven lijkt Zahra ietsjes bij te komen in gewicht. Maar helaas ziet ze er nog niet veel beter uit, ondanks veelvuldig aanpassen en uitproberen. Ze is nog niet op gewicht en haar vacht is ook wat droog. Ze is wel net in de laatste periode (dat het wat beter leek te gaan) ook nog loops geweest, dus dat helpt natuurlijk ook niet heel erg mee. We hebben zelf ook eerder Farm Food Zalmolie HE gegeven en toen kwam ze wel wat aan (Zie: Een Chihuahuabrok voor de Oosterse Prinses…) Maar nu helaas niet..

Dus onze ervaring is eigenlijk heel positief, maar de uitkomst is helaas niet helemaal geworden wat we allemaal (zowel Farm Food, als wij) hadden gehoopt. Ze vinden het voer erg lekker, reageren overal goed op, Isa kon vers vlees eten zonder diarree en buikpijn en hun ontlasting is erg goed. Wel is ook bij de kleintjes de vacht wat droog en hebben zij iets teveel genoten van het eten waardoor ze wat moesten afvallen haha. Maar Isa is bijna weer op gewicht en Mr. Sam komt er ook wel! Alleen voor de Oosterse Prinses is het resultaat niet zoals we allemaal gehoopt hadden. Ze heeft wel eigenlijk de volledige 6 maanden goed gegeten, dat is al een stap vooruit! Normaal houdt ze er namelijk ook soms ineens mee op en eet ze zo een periode heel slecht/weinig.

farm food rawhide munchie ervaring

En nu? Ik vind het super tof dat Farm Food de uitdaging aan wilde gaan met Zahra! Het contact met de voedingsdeskundigen en aanpassen waar nodig was heel fijn. Dat het niet het gehoopte resultaat op heeft geleverd is natuurlijk heel erg jammer en daar kunnen we beide niks aan doen. Ik weet dat Farm Food juist heel veel honden wél verder kan helpen (zoals bijvoorbeeld Isa’s gevoeligheid voor vers vlees). Maar het blijven dieren en elke hond reageert anders, je hebt het niet in de hand en het blijft uitproberen.

De ene hond heeft het een nodig, de andere hond het ander. Wat Zahra nodig heeft, moeten we dus nog zien te vinden haha. En samen (met Farm Food) hebben we besloten dat wij nu dus voor Zahra weer opzoek gaan naar iets anders.

Heb je een vraag of voedingsprobleem?

En heb je een hond die ergens gevoelig op reageert of een voedingsprobleem heeft? Neem dan zeker contact op met de voedingsdeskundigen van Farm Food, ze kunnen heel veel voedingsproblemen, ontlastingsproblemen etc. oplossen en aanpakken met een voedingsplan. Dat is zeker de moeite waard!

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3