Sporten met een windhond? Steppen met je hond, agility, canitrail, canicross, bikejoring.. Je hebt zoveel verschillende dingen.. Ik heb een aantal dingen op mijn ‘wishlist’ of eigenlijk ‘doelenlijst’ staan die ik nog graag wil doen met onze honden. Het lijkt me super tof om te doen, maar het komt er nog steeds niet van (door meerdere redenen). Sinds we de bakfiets hebben fietsen we elke week meerdere keren samen. Dat gaat super goed en dat vindt Zahra ook heel erg leuk (vooral als ze los kan rennen natuurlijk 😀 )

Steppen, agility, canicross.. Het is op dit moment nog een beetje lastig voor ons. Maar Hugo is inmiddels 10,5 maand oud en het begint allemaal wat makkelijker en vrijer te worden. Een baby vraagt toch wel erg veel van je energie en aandacht, haha 😉 Waar ik van geniet hoor. En helemaal nu in de coronatijd is het wat lastiger, i.v.m. oppas voor de kinderen. Maar toch heb ik een aantal dingen die ik heel graag zou willen gaan doen met onze honden!

Lees ook: 3 honden, een peuter & een baby? Hoe dan?!

Steppen met je hond

Dit lijkt me echt tof! Het schijnt best zwaar te zijn, dus ook echt wel een work out voor jezelf. En ik dénk dat Zahra het ook wel heel leuk zou vinden om op deze manier samen bezig te zijn, maar onze Oosterse prinses kan je blijven verbazen.. Dus ze kan het ook zomaar helemaal niets vinden. Dat is altijd afwachten met haar. Wat houdt me dan tegen? Nou.. Vooral het uitzoeken van een goede, betaalbare step. Welke moet je dan hebben? Wat voor tuig moet je hebben voor Zahra? Hoe gaat dat allemaal? Wat moet je Zahra aanleren? Zou Zahra willen trekken (en dus een trekontheffing moeten hebben) of wil ze liever ernaast? Maar dit zou ik echt wel willen proberen binnenkort!

Canicross

Hardlopen met je hond. Heel veel mensen doen het en het lijkt me best tof om op deze manier samen te werken met je hond. Maar hardlopen…. Pffff. Als ik iets niet kan en ergens een bloedhekel aan heb (is het sporten in het algemeen trouwens). Maar ik wil zelf graag meer sporten, fitter worden en ook meer samen met Zahra doen. Maar mijn conditie.. Haha. Ik lig na 2 meter halfdood op de grond vrees ik 😉 Als ik de conditie had leek het me echt heerlijk om ’s ochtends eerst even een rondje door het bos te gaan met Zahra, hardlopend. Maar het lijkt me zó zwaar. Dat gevoel om het hardlopen te moeten opbouwen vind ik echt verschrikkelijk, dat je het gevoel hebt dat je niet meer kan. Waarom kan iedereen het en ik niet? 😀 Ik ben hierin ook gewoon geen doorzetter, vrees ik. Maar ik vind toch dat ik het moet! En ook bij dit punt houdt dit me tegen: geen idee of Zahra het leuk vindt.. En weer het uitzoeken van een tuig voor Zahra en een speciale heupgordel.

Agility

Ik vind het super tof om mensen te zien sporten met hun hond en dan helemaal echt samenwerkingssporten zoals Agility. Heerlijk lijkt me dat! Maar ik heb er de honden niet echt voor. Ik vind het echt next level en gaaf als je agility met je windhond doet. Dus ik zou het zooooooo gaaf vinden met Zahra. Maar met een Oosterse windhond haal je je helemaal een uitdaging op de hals. Ik vrees dat Zahra met 4 pootjes middelvingers opsteekt en je lekker zelf over die dingen kunt gaan springen. Mr. Sam daarentegen is hier wel heel geschikt voor. Die vindt het geweldig om samen te werken en spelen. Maar het is dan weer helemaal niets voor mij om elke week naar een vereniging te gaan en het daar te oefenen. Ik doe het liever alleen, thuis, zelf. Een beetje proberen en spelenderwijs.

Coursing

En uiteraard zou ik héél graag vaker naar een coursing willen met Zahra. Ik heb het 1x geprobeerd, maar dat was geen succes. Dat had ik ook niet verwacht, want Zahra is heel erg bang voor andere honden en blokkeert dan. Maar ik heb wel hoop dat als ik het wat vaker zou proberen dat ze het wel zou gaan doen. Een beetje wennen en vertrouwen krijgen. En dan zou het natuurlijk geweldig zijn, dan kan ze doen wat ze hoort te doen, als windhond. Dus dat wil ik zeker vaker gaan proberen. Ook al moet ik nog 4x naar een funcoursing waarbij ik compleet voor lul sta omdat Zahra niet achter de ‘haas’ aan gaat.. Als ze het uiteindelijk wél doet… Zo gaaf! Voor Zahra ook.

Dus… Gewoon gaan doen?

Er zijn dus een aantal dingen die me tegenhouden. Zahra is lastig te peilen, soms vindt ze het geweldig om iets samen te doen en soms steekt ze een middelvinger op. Ik dénk wel dat ze het tof zou vinden om samen te sporten, wel een beetje binnen haar regels.. Maar toch. Ik zou het ook heel gaaf vinden. Maar misschien ben ik ook wel heel overmoedig door te willen sporten met een Saluki? En ik moet zelf nog ‘even’ de tijd vinden om me erin te verdiepen en het te gaan doen. Maar ik wil eigenlijk wel heel graag starten met 1 van deze dingen in 2021. Hmmmm.

Wat zou jij nog graag met je hond willen doen?