Oh, ik vind dit echt zó leuk. Ik kan uren kijken naar perfect ingerichte voerbakken en borden voor honden, haha. Deze SLODOG Slow Feeder Plate is een soort Anti-schrok voerbak, maar dan niet té moeilijk. Perfect voor Zahra, want die kan heel wisselend reageren op ‘moeite doen voor voer’. Ik vertel je over de voordelen en nadelen van deze antischrok bak. Weer een review door de Oosterse Prinses, haar ervaring (en mening) is altijd erg waardevol, haha.

Een mega groot voordeel aan deze SLODOG vind ik de kleur, haha. Al die leuke voerbakken met vakjes en likmatten (Lickimat bijvoorbeeld) zijn altijd in mega hysterische kleuren.. En ik hou niet van felle kleuren. En ja hoor, deze is er in het zwart! Yes!

Toen ik hem binnen kreeg had ik niet door dat het zo’n groot ding zou zijn, daar had ik me een beetje op verkeken. Een stuk groter dan een ‘gewone’ lickimat. Het is een behoorlijke plate. Maar wel super tof, met al die vakjes kun je echt een feestmaal maken voor je hond. De SLODOG Slowfeeder is bedoeld voor honden die schrokken, maar ook niet gefrustreerd moeten raken van de moeilijkheidsgraad om hun eten op te eten. Je kunt er maximaal 500 gram voer in verdelen. Je kunt natuurlijk gewoon wat voer erop uitsmeren en in de vakjes drukken, maar je kunt ook helemaal los met leuke samenstellingen en opmaken. Je kunt alle soorten voer erop kwijt, maar hij is eigenlijk het meest geschikt voor brokken. Je kunt dan gewoon de brokken op de plate doen, de plate even schudden en dan zijn de brokken automatisch verdeeld in de vakjes. De Plate is 35 cm bij 26 cm. Ze zijn inmiddels ook verkrijgbaar in roze, blauw en groen. De Slowfeeder dien je na elke maaltijd met warm water zelf af te wassen, volgens de etiketten dus niet geschikt voor de vaatwasser, dat vind ik wel een nadeel. Ik gooi het liefst vieze dingen van vers vlees in de vaatwasser, dan wordt het extra schoon voor mijn gevoel, haha. Op de website van Ekowolf staat dat je de voerbak wél in de vaatwasser kunt doen.

Je kunt de SLODOG Slow Feeder Plate kopen bij Ekowolf voor € 14,99

Gebruik de kortingscode BELLEFAE voor 10% korting op je bestelling

Ik was wel benieuwd hoe Zahra hierop zou gaan reageren, want een Kong met natvoer erin werd ze van ’t zomer heel chagrijnig en boos van, haha. Maar dit vond ze echt súper leuk. Het eetplezier ging nog eens met +10 omhoog. Zo leuk om te zien! Wij zijn natuurlijk sinds kort gestart met vers voer onder begeleiding van Ekowolf. We begonnen met 1 soort KVV, maar inmiddels mogen we al een beetje andere dingetjes toevoegen aan hun menu. Dus ik kon eindelijk een leuke plate samenstellen voor Zahra, dit leek me zo leuk om te doen! Ik kan ook echt niet wachten tot we een uitgebreider menu hebben zodat ik echt een heel gevarieerd bordje voor haar kan maken, ook leuk om dan te zien wat ze als eerste kiezen.

Deze plate op de foto was trouwens wel een beetje voor de foto zo gemaakt, om een leuk beeld te geven. De poeder supplementen zou ik natuurlijk nooit zo los geven, maar door/over het vlees. Zahra had stiekem al het versvlees (Kiezebrink Eend) opgegeten tijdens het foto’s maken, maar na de foto’s heb ik gewoon haar normale maaltijd gemengd met de bijbehorende supplementen en dat op de plate gedaan (zie foto). Ook dit vond Zahra heel leuk! Zorg sowieso dat je je altijd aan de aanbevolen doseringen houdt en aan het menu van je hond. Maar je kunt er heel veel mee variëren, super leuk!

Lees ook: Back to the basics met onze honden?

Voordelen

  • Makkelijk om eten in te verdelen
  • De kleur! Verkrijgbaar in zwart 🙂
  • Wel makkelijk af te wassen
  • Heel geschikt voor brokken
  • Betaalbaar
  • Stevig

Nadelen

  • Niet vaatwas-bestendig
  • Best lomp/groot

Al met al kunnen Zahra en ik deze voerbak zeker aanraden! Ik kwam er pas achter dat hij eigenlijk voor brokken was toen ik deze blog schreef trouwens, oeps, haha. Ik vond hem gewoon super leuk en was hier benieuwd naar. Maar goed, het werkt dus ook prima voor vers en is leuk te gebruiken met verse maaltijden. We gaan hier binnenkort nog meer leuke ‘plates’ mee maken, dus wordt weer vervolgd 🙂

Gebruik jij slowfeeders? Is jouw hond een schrokker? Of vindt jouw hond het juist he-le-maal niks, zo’n antischrok bak?

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Dan krijg je met de code BELLEFAE 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!