KIVO Dog Care Producten

2 sep 2020

We kennen allemaal KIVO Petfood van het vers vlees, de KVV rollen in verschillende smaken. Maar toen ik zocht naar supplementen voor onze honden zag ik dat KIVO veel meer heeft dan ‘alleen maar’ voer. En de producten zien er nog eens prachtig uit ook! Niet veel later kwam ik in contact met KIVO over een samenwerking, ik was al enthousiast over hun merk, dus super leuk!

KIVO staat bekend om hun KVV rollen, maar ze hebben ook brokken, snacks, groente, supplementen en verzorgingsproducten! De nieuwste producten zijn bijvoorbeeld groente rollen, net als de vleesrollen. Hoe ideaal is dat! En sinds vorige week zijn ook eindelijk de gestoomde worsten leverbaar, ze vertelde me dat ze daar al super lang op zaten te wachten, maar eindelijk leverbaar nu! Ideaal voor als je eens een dagje of een weekendje weg gaat en vers vlees geeft. Ook gewoon lekker natuurlijk 😉

shampoobar shampoo bar zeepbar bar blok washbar wash bar kivo verzorging dog care honden hond hondenshampoo hondenzeep ervaring review

KIVO Shampoobar

Maar ook de Shampoobar is een nieuw product en deze mochten wij gaan testen! Super fijn, want we zijn de laatste tijd aan het zoeken naar geschikte verzorgingsproducten voor de honden. Dus deze shampoo bar testen wij graag! Nouja, wij wel, vraag me af of de honden daar ook zo over denken. Die testen vast liever snacks en voer, maar dat mogen ze gelukkig ook haha. Ik ben echt heel erg benieuwd naar deze shampoobar. Ik ken het gebruik van shampoobars sowieso nog niet echt, dus ik heb nog geen idee hoe dat in de praktijk werkt en of dat fijn in gebruik is. Het schijnt handiger te zijn met inzepen van je hond, het is zuiniger in gebruik en minder belastend voor het milieu. En deze shampoo bar schijnt ook goed te zijn voor de natuurlijke vetlaag van de huid van de hond en het maakt de vacht glanzend en soepel door Arganolie en Jojobaolie.

Klinkt veel belovend! De shampoobar ruikt in ieder geval al heel erg lekker en het ziet er mooi uit. Wij gaan hem heel binnenkort testen op onze 3 honden en zullen jullie dan meenemen in een uitgebreide review!

KIVO tea tree olie argan oil verzorging wondjes schimmels teken vlooien natuurlijk natuurlijke middelen bescherming ervaring review druppels pipet

KIVO Tea Tree & Argan Olie

Ik zocht ook naar natuurlijke vlooien- en tekenmiddelen, daar heb ik ook een blog over geschreven. Ik heb toen allerlei verschillende opties gevonden, waaronder druppels maar dan natuurlijk. En die blijkt KIVO dus ook te hebben! De KIVO Tea Tree & Argan Olie. Het is een natuurlijke olie tegen vlooien, teken en huidproblemen. Het desinfecteert en werkt herstellend bij schimmels, uitslag en wondjes. Je kunt 3 keer per week enkele druppels aanbrengen achter de oren en de staartaanzet. Ik ben hier ook benieuwd naar! Mr. Sam is nu enorm in de rui, heeft daar heel veel last van en heeft nu bijtplekjes door de jeuk. Ze hebben geen vlooien, maar ik kan het wel testen nu tegen huidproblemen en wondjes.

Lees ook: Natuurlijke middelen tegen vlooien en teken bij je hond

KIVO dogspray polish care verzorging hond hondenvacht vacht vachtverzorging ervaring review doffe vacht droge vacht

KIVO Dogspray Polish Care

Ze hebben nog veel meer soorten shampoos, sprays en zelfs potenbalsem. Er zijn 3 verschillende Dogsprays, wij hebben de Polish Care om te testen. Het is geschikt voor zowel kortharige als langharige hondenrassen. Maar je kunt het ook op manden en benches enz. spuiten. Je gebruikt het door simpel op de vacht van de hond te spuiten en eventueel door te kammen. Je spoelt dit dus ook niet uit. Ongeveer 1 à 2 keer per week kun je dit gebruiken. “Het is speciaal voor honden met een doffe vacht en een onaangename lijfgeur. De Argan en Jojoba dragen bij aan een gevoede huid, een glanzende vacht en een betere doorkambaarheid. Deze spray maskeert onaangename geurtjes direct bij de bron.” Het maskeert inderdaad zeker de onaangename geurtjes, het ruikt vrij sterk. Ik heb het nu 1x even getest, het ruikt fris maar ik denk dat ik het wel een iets te sterke geur vind. Dat vind ik zelf jammer, de werking klinkt verder wel heel goed dus ik ga het wel testen bij onze honden en ben benieuwd hoe ik dan de geur in gebruik ga vinden.

KIVO petfood snacks hondensnacks hond honden gedroogd vers graanvrij glutenvrij kangoeroe vleesstrips ervaring review

KIVO Snacks & Supplementen

En ze hebben dus super veel verschillende supplementen, zoals sardineolie met toevoegingen zoals groenlipmossel etc. Klinkt super interessant! Voor iedere hond is er wel een geschikt supplement te vinden volgens mij. Wij gaan er ook een aantal testen, daarover later meer. En ze hebben dus een méga uitgebreid snack assortiment. Ik wist überhaupt niet dat ze snacks hadden! Ze hebben echt allerlei gedroogde producten, een heel mooi assortiment. Ze hebben ook oven gebakken burgers of gedroogde vleesrepen. Zelfs kamelenlever, complete gedroogde vissen etc! Die gedroogde stekelbaarsjes stond ik echt even van te kijken haha, het zijn gewoon echt visjes om te zien. Ik was mega benieuwd wat onze honden daarmee zouden gaan doen!

De kleine piranha’s hingen uiteraard meteen in een gedroogde stekelbaars alsof hun leven ervan afhing en ze hem nog zelf moesten vangen. Het was ook een geschikte snack voor onze kleintjes, ze konden het heel goed opeten! Het visje was redelijk ‘zacht’ en goed te kauwen. Ze vonden het heerlijk!

stekelbaars gedroogde snack hond hondensnack KIVO natuurlijk chihuahua kleine hondjes ervaring vis vissnacks

Maar het oordeel van onze Oosterse prinses is altijd spannender dan die kleine veelvraatjes.. Zahra is van mening dat vis in het algemeen gewoon vergif is. Ik bied het haar wel af en toe aan want ik wil graag dat ze vis eet, maar dat gaat maar zelden goed. Dit visje nam ze wel heel erg enthousiast aan en ze begon eraan! Wauw! Maar na een paar hapjes stopte ze ermee. Vervolgens heeft ze het visje steeds overal mee naar toe genomen.. Maar nog niet opgegeten. Misschien de volgende keer wel? Het begin was er, dat was al heel wat. Meestal gaat ze zwaar gepikeerd met haar rug er naartoe liggen.

stekelbaars gedroogde snack hond hondensnack KIVO natuurlijk chihuahua kleine hondjes ervaring vis vissnacks saluki grote hond windhodnd

Wij gaan onze monsters dus eens ‘blij’ maken met een uitgebreide wasbeurt en dan volgt de uitgebreide review van de nieuwe shampoobar snel! Hebben jullie al eens een van deze verzorgingsproducten geprobeerd? Wat voor verzorgingsproducten gebruik jij bij je hond?

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!