5x Leuke dingen om met je hond te doen in de zomer

18 jul 2022

Leuke dingen doen met je hond in de zomer, dat maakt de zomer extra leuk en gezellig. Je kunt heel veel leuke dingen doen met je hond met het warme, zomerse weer! Deze dingen wil je echt doen met je hond, tijdens de warme zomerdagen. De activiteiten zijn geschikt voor het warme weer en houden jou en je hond leuk bezig.

Leuke dingen om met je hond te doen in de zomer

1. Wandeling & zwemmen bij zonsondergang

Overdag met je hond wandelen is niet heel verstandig met warme dagen. Maar als het ’s avonds weer afkoelt, kun je er wel eventjes gezellig op uit samen. Dan is het heerlijk om samen het water op te zoeken. Naar het strand, of naar een meer. Op een zomeravond, bij zonsondergang lekker met je hond bij het water wandelen, genieten en spelen! Voor je hond heerlijk om even uit te leven en af te koelen. En voor jezelf ook een heerlijke manier om de warme zomerdag af te sluiten! Zo ga je beide met een voldaan gevoel weer terug naar huis en naar bed.

2. Leuke ijsjes of koude traktaties

Maak leuke, gezonde en frisse traktaties voor je hond. Er zijn heel veel manieren om hondenijsjes te maken. Zorg er wel voor dat je weet hoe je een ijsje kunt geven, hoe het geschikt is voor je hond én of je wel een gezond ijsje geeft. Je wil ze natuurlijk geen magnums of ongezonde ijsjes geven. Het liefst zo gezond en natuurlijk mogelijk, zodat je hond er ook echt wat aan heeft. Je kunt ook leuke voerspeeltjes klaarmaken met vlees en fruit en dit invriezen. Zo heeft je hond een heerlijke verkoelende traktatie om zich even mee bezig te houden. Koop bijvoorbeeld een slowfeeder, een Toppl of een Kong en maak hier een leuke zomerse traktatie in.

 

 Shop een Sodapup Mandala bij Hondjekoek.nl

3. Snacks & Snorkelen

Dit vinden veel honden heel leuk, zelfs honden die echt geen waterrat zijn. Onze hondjes houden namelijk niet van zwemmen, maar snorkelen en pootje baden vinden ze geweldig! Dit heb ik ze wel even moeten leren, maar inmiddels vinden ze het heel erg leuk en kunnen ze op deze manier toch even lekker afkoelen. Wij gebruiken een klein zwembadje met een laagje water waar ze ook met hun pootjes in kunnen staan. Vervolgens gooi ik snacks in het badje en kunnen zij ze ‘opduiken’. Je kunt dit natuurlijk ook in een teiltje water doen, als je geen zwembadje hebt. Dan kunnen ze alsnog de snoepjes opsnorkelen.

4. Watersproeier

Ook een super leuke wateractiviteit voor je hond is een watersproeier. Je hebt speciale watersproeiers voor honden (of kinderen), je kunt ook een speciale waterspeelmat kopen die water sproeit. Super leuk voor je hond om in te spelen, maar dan moeten ze wel al een beetje van water houden natuurlijk.

5. Picknicken met je hond

Op een iets koelere zomerdag kun je er lekker op uit gaan met je hond en gaan picknicken. Het is zó gezellig om ergens lekker te gaan zitten eten. Neem wat lekkers voor je hond mee en ga lekker ergens op een kleedje zitten op een mooi plekje in de natuur. Geniet van de rust en het samen zijn.

 

Wat zijn jouw favoriete zomerse activiteiten?

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!