Koffieboom kauw wortel: review

29 jun 2020

Je hond op een stuk koffiehout laten kauwen? Ik vond het maar vreemde dingen, die koffieboom kauw wortel, haha! Toch is dit vooral een heel veilig alternatief als je hond ook op hout of takken wil kauwen. En je ziet de kauwwortel hond review steeds meer en ze zijn erg natuurlijk. Dus dat is het proberen waard, toch? In deze blog lees je onze koffieboomwortel ervaring, alles wat je wil weten of de koffieboom kauwwortel veilig is.

Wat is het precies?

Het is een duurzame, harde en natuurlijke kauwsnack. Heeft het dan iets met koffie te maken? Geef je je hond koffie? Nee hoor, gelukkig niet, het is de wortel van de koffieboom. Het is heelmaal zonder toevoegingen, vegetarisch, hypo-allergeen, cafeïnevrij en gaat heel erg lang mee! De wortel wordt steeds een beetje kleiner als je hond erop kauwt.

“Het is geen echte koffie hoor, ze zijn gewoon cafeïnevrij! 🙂 “

Splinters? Is het wel veilig?

De splinters die eraf komen bij het kauwen zijn geen echte splinters gelukkig! Dit zijn zacht gekauwde vezels die volledig veilig zijn voor je hond. Daarmee is de koffieboomwortel helemaal veilig! Deze splinters kunnen ze ook gewoon inslikken en stimuleren de darmen. Hiermee is het dus een veilig soort hout, totaal anders dan het kauwen op een gewone tak dat wel gevaarlijke splinters kan geven. Maar let altijd op je hond! Sommige honden willen de wortel zo snel mogelijk slopen en scheuren het kapot. Het beste is als je hond rustig op 1 plek kauwt en hierdoor de vezels zacht maakt. Laat je hond natuurlijk ook nooit zonder toezicht met een bot.

koffieboomwortel koffie boom wortel koffiewortel kauwwortel kauwsnack kauw wortel coffee chew ervaring review tips

Welk formaat kies ik?

Het is belangrijk om een passend formaat voor je hond te kiezen. Dit heeft te maken met de bijtkracht van je hond en het formaat van je hond. Heeft je hond een grote bijtkracht? Kies dan een grotere maat kauw wortel zodat het veilig blijft. En om het goed veilig te houden is het ook belangrijk om het laatste, kleine, stukje weg te gooien. Zodra hij het formaat krijgt voor de hond om door te slikken, is het het beste om de wortel te vervangen. En mócht je hond hem stuk/doormidden bijten, vervang hem dan ook meteen. Verder wordt geadviseerd om de kauw wortels te geven vanaf het wisselen van hun gebit.

Leestip: De Yakka/Churpi, is het nou echt zo goed?

Wat vinden onze honden ervan?

We hebben 2x een XS van I & I Pet Supplies en 1x een maat M voor Zahra. Toen ze net binnen kwamen vonden ze ze erg interessant, maar ze keken er eigenlijk al snel niet meer naar om. Ik heb ze een tijdje laten liggen en 1 van de kleintjes begon er een keertje mee, maar niet noemenswaardig. Toen heb ik ze een hele tijd weggehaald en later weer een keertje aan Zahra gegeven. Nu doet Zahra er wel af en toe wat mee, maar echt heel erg fan zijn ze er niet van helaas.. Het leek me zo ideaal en als je ziet hoe enthousiast sommige honden er op kauwen.. super leuk! Onze kleintjes vinden het niet echt wat, terwijl ik ook veel Chihuahua’s zie die het wel heel erg lekker/leuk vinden!

Je kan de koffieboomwortel ook bij Hondjekoek bestellen, super handig en daar zijn ze ook nog een stukje goedkoper.

Zahra sleept de wortels overal heen, gooit ze buiten neer en op haar plaats. Ze is er regelmatig mee in de weer en kauwt er soms 5-10 minuten op. Niet héél erg fan dus, maar ze is er toch af en toe zoet mee.

Heeft jouw hond al eens een koffieboomwortel geprobeerd? Wat vonden ze ervan? Was het een succes? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!