Eindelijk een ander gewicht op de weegschaal!

14 aug 2022

Na jaren slecht eten en heel erg mager zijn is Zahra nu éindelijk op een juist gewicht! Het is echt helemaal niet fijn als je hond slecht eet of soms zelfs helemaal niet eet. Bij een windhond of Saluki komt dit regelmatig voor, maar ook bij andere rassen natuurlijk. Zahra heeft bijna haar hele leven slecht gegeten, of heel vaak gewoon níet willen eten. Ze was te mager en liep steeds bij haar eten weg.

Bij de dierenarts op de weegschaal

Gisteren moest Zahra voor een gebitsreiniging naar de dierenarts. Dus ze moest eerst even op de weegschaal, voor de juiste dosering van de narcose. Zahra woog altijd rond de 17/18 kg. Maar gisteren stond er 20,4 kg op de weegschaal! Wauw! Dat getal hebben we nog nooit voorbij zien komen op de weegschaal. Ik was helemaal verbaasd. Natuurlijk zagen we wel dat ze de laatste tijd veel mooier op gewicht lijkt. Maar het is heel fijn om dit met cijfertjes bevestigd te zien worden! 

Van magere hond die niet wil eten, naar een hond die eet met plezier

Hoe we dit voor elkaar hebben gekregen? Door een goede voedingsdeskundige in te schakelen. Nadat we alles geprobeerd hebben kon het écht niet meer. Zahra at soms een paar hapjes, maar liep er bijna altijd bij weg zonder ook maar een hapje te nemen. Zó frustrerend, als je hond altijd bij de voerbak wegloopt en niet eet. Ze was hartstikke mager. We wilden onze mooie windhond wel eens goed in conditie zien nu, na jaren ellende. Toen vonden we Maxine, van Ekowolf. En zij heeft écht wonderen verricht bij Zahra. Ze heeft Zahra eerst weer ‘leren’ eten. Zahra weigert nu eigenlijk nooit meer te eten (tenzij we vis geven haha). Ze eet heel af en toe wel minder dan we haar geven, maar over het algemeen gaat de bak met plezier leeg! Dat is al zó fijn. Maar nu zien we het ook echt terug in haar lichaam! Ze is eindelijk niet meer mager. Ze ziet er gewoon goed uit! Dat hebben we nog nooit gezien. Zó fijn. Ze is nu 6 jaar oud en ze is eindelijk op gewicht, haha! 

Hoe het nu met Zahra gaat?

En hoe gaat het nu verder met Zahra? Ze eet nog steeds goed, nu wel wat minder, maar dat is wel logisch. Het is warm weer en we kunnen wat minder met haar doen. Ze eet nog steeds voldoende en lijkt stabiel in haar gewicht op dit moment. Ze heeft veel plezier in eten en vindt vooral BARF echt geweldig! Dat is zó fijn om te zien, ik kan echt heel blij worden om haar lekker te zien eten. 

Haar vacht is nu alleen niet helemaal in conditie. De lijn waar ze uit komt heeft sowieso wel snel een droge vacht, maar ze toont daardoor ook heel snel ‘anders’ in haar vacht als de omstandigheden niet perfect zijn. De afgelopen tijd hebben we natuurlijk best wat veranderingen in ons gezin gehad met de geboorte van ons 3e kindje en de kraamweek etc. Dat vraagt veel van ons gezin en Zahra is een gevoelige hond die snel reageert. Ook hebben we door de komst van Sophie en de warmte deze zomer wat minder kunnen doen met Zahra, wat we ook terug zien in haar vachtconditie en spierconditie. We hebben bijvoorbeeld wat minder vaak met haar kunnen fietsen of lange boswandelingen kunnen maken in een gebied waar ze ook los kan rennen. Ze is ondertussen ook nog eens loops geweest. 

Op de koelere dagen doen we nu weer meer met haar en we zien haar vacht- en spierconditie al weer wat verbeteren. Maar het is steeds zo warm, dat het er nu ook minder van komt. We kunnen niet wachten tot het weer koeler wordt en we weer echt flink aan de slag kunnen met haar! 

 

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf? Gebruik dan code EKOWOLF10 en krijg 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!