29 jun 2018

Handmade halsband voor de Oosterse Prinses

Bij zo’n sjieke Oosterse Prinses horen natuurlijk ook hele mooie juweeltjes. Ik heb er inmiddels 2 verzameld en ik moet zeggen, het smaakt naar meer! (Om maar niet te spreken over mijn tuigjesverslaving voor de Chihuahua’s). Zahra heeft 2 leren, handgemaakte halsbanden en het staat haar zó mooi!

Voor windhonden heb je speciale, bredere halsbanden. Windhonden hebben een sterke, slanke nek en een klein hoofdje. Hier moet een goede halsband omheen zitten natuurlijk. Én om de nek zo min mogelijk te belasten en omdat ze heel makkelijk uit een gewone halsband zouden kunnen ontsnappen. En het staat natuurlijk prachtig, zo’n speciale halsband bij zo’n sierlijke hond. Dus toen we Zahra hadden ben ik al snel op zoek gegaan naar zo’n halsband. Nu koop je deze halsbanden niet makkelijk even in een winkel of webshop. Vaak zijn het echt handgemaakte halsbanden en moet je dus iemand zien te vinden die dat maakt, en dan ook nog naar je smaak. Er zijn een aantal webshops die ze maken en een aantal mensen die het meer voor de hobby doen.
Via de eigenaresse van de vader van Zahra kwam ik als eerste bij iemand terecht die halsbanden maakte, Zahra was toen nog een klein Saartje. Ik kon soorten en kleuren leer uitzoeken en een soort lint/band wat je erop kunt doen. Nou, dat is natuurlijk super leuk! Dan kun je hem helemaal zelf samenstellen. Ik wilde graag mooie donkere kleuren en zo sjiek mogelijk. Zahra heeft namelijk prachtige zwarte eyeliner om haar oogjes en mooie zwarte haartjes bij haar oortjes. Ik vind dat dit er nóg meer uitspringt als je dit benadrukt met een mooie donkere halsband.
zahra halsband windhond saluki whippet deerhound greyhound
Het is toen een halsband geworden van dubbel leer, donkerbruin aan de buitenkant en beige leer erbij en daarop de band die perfect bij de kleuren past. Deze halsband hebben we met heel veel plezier heel erg lang gedragen en ik vind hem nog steeds prachtig. Maar, uiteraard, wilde ik nog wel een andere halsband voor Zahra erbij en dan zo’n speciale met van die ‘kwastjes’ eraan wat je bij de Oosterse windhonden vaak ziet. De vrouw die Zahra’s eerste halsband had gemaakt was er helaas mee gestopt, dus kwam ik bij een andere Saluki liefhebber uit. Haar Instagram is: Sierlijke Halsbanden. Ze heeft ontzettend veel keus en denkt goed met je mee qua combinaties.

halsband windhond saluki zahra greyhound whippet

De eerste halsband was een donkerbruine, nu ging ik voor zwart. Zwart past nóg beter bij haar zwarte accenten in haar oortjes en haar mooie eyeliner. De het zwarte leer is gecombineerd met een prachtige sjieke band met goud en zwart. En een heel mooi zwart ‘kwastje’ eraan die je er ook gewoon af kunt halen. Ik vind het zó mooi! Echt, elke keer als ik er naar kijk geniet ik er weer van. Zahra wordt er gewoon nóg (is het mogelijk?) mooier van! Zo’n prachtige uitstraling zo. En dan moet je natuurlijk haar dansje erbij zien, ze danst heel mooi als ze loopt. Dan is het plaatje helemaal compleet hoor.
En dan zou je denken, met 2 halsbanden heb je toch genoeg? Nee uiteraard niet! Ik heb nog heel veel wensen voor halsbanden en lijntjes haha. Sammy & Isa hebben niet voor niks iets van 30-40 tuigjes. Daarover later meer.. Haha!
Wat heb jij voor halsbanden voor je hond? Vind je het leuk om een mooie uit te zoeken, of is het gewoon een praktische?

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3