In de serie “Groente voor je hond” bespreken we verschillende varianten van groentemixen voor je hond. Dat groente belangrijk is, heb je in de eerste blog kunnen lezen. En ook zijn er dingen waar je rekening mee moet houden. Welke groenten je beter niet teveel kunt voeren bijvoorbeeld. Dat lees je ook in de eerste blog.

Groente voor je hond: 3x Groentemix recept
Groente voor je hond: Groentemix uit blik (Kant & klaar)

Vandaag gaan we kijken naar groentemixen uit de diepvries. Welke opties zijn er? Zit er verschil in?

Bij groentemixen uit de diepvries heb je eigenlijk 2 verschillende varianten. Rauwe groentemixen en vers gekookte groentemixen. Deze 2 opties zijn ook de beste kant en klare opties qua voedingswaarden. Maar de ingeblikte en gedroogde groentemixen zijn soms ook handig natuurlijk, vooral met bewaren.

Rauwe groentemix

Deze groentemixen bevatten nog enzymen en bijna alle oorspronkelijke voedingsstoffen. Je bewaart ze in de vriezer en je ontdooit ze voor je het voert. Na het ontdooien kun je het ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren.

Voorbeelden van rauwe groentemixen zijn bijvoorbeeld Bandit Bio Groentemix of Bioron groenten Bokashi (deze laatste is gefermenteerd, niet ingevroren).

Vers gekookte groentemix

Deze groenten zijn (soms) gepureerd en daarna verhit en meteen ingevroren. Dat lijkt dan bijna hetzelfde als groenten uit blik.. Maar deze zijn niet gesteriliseerd. Hierdoor is het verser, maar ook niet lang houdbaar buiten de vriezer. Je kunt het een paar dagen buiten de koelkast bewaren.

Voorbeelden van vers gekookte groentemixen zijn: KIVO Groenteworst, KB Groente nuggets of Bio4Pets verse groentemix.

Tijd om te proberen!

Van deze opties heb ik 3 dingen gekozen om te gaan proberen: KIVO Groenteworsten, Bio Groente Bokashi en Van Pom

KIVO Groenteworsten

De KIVO Groenteworstjes zijn echt ideale worstjes. Het zijn 100% verse groenten en bevat gestoomde andijvie, pompoen, haricots verts en wortel. Ook zijn er extra vitaminen toegevoegd zoals vitamine C, K1, E en foliumzuur. De groenten zijn gepureerd en gegaard waardoor het goed verteerbaar is voor het darmstelsel van de hond. Je kunt het in de vriezer 1 jaar bewaren. Wanneer het ontdooid is kun je het 7 dagen in de koelkast bewaren.

Je kunt op deze manier heel makkelijk even groente toevoegen. Onze honden eten dit goed, wanneer we het door het vlees mixen. Ik vind het fijne worstjes, ik had het tof gevonden als er meer smaken/varianten beschikbaar waren, zodat je kunt afwisselen in groentemix.

Je shopt een KIVO Groenteworstje (250 gram) hier voor € 1,42

Bio Groente Bokashi

Dit is een gefermenteerde groente. Het is een methode om voedsel te conserveren of upgraden. De Bokiashi wordt gefermenteerd zonder zuurstof op een lage temperatuur waardoor alle energie in het product behouden blijft. Hierdoor worden de voedingsstoffen (beter) beschikbaar voor het opnemen. Naast de voedingsstoffen die al in de groente zelf zitten, produceren de micro organismen tijdens de fermentatie zelfs nog meer van deze essentiële stoffen zoals vitaminen, antioxidanten, huminezuren, minerale complexen, enzymen etc.

Een hele mond vol, maar kortom: Een erg bijzonder product dat lang stabiel, krachtig en werkzaam blijft. Het is een levend product waardoor de geur kan variëren per keer. Er is niets mis met het product en de geur verdwijnt ook vanzelf weer. (Klinkt echt freaky trouwens.. Vind je niet? 😀 ) Als je het koel bewaart kun je het meerdere jaren ná de THT datum nog gebruiken. Bij de vochtige varianten zul je af en toe moeten roeren om het zakkende vocht weer door het mengsel te mengen.

Het bevordert de spijsvertering, ondersteund na medicatie, koliek, chemisch ontwormen en stress. Zorgt voor verbetering van eetlust, dieren worden vitaler en krijgen betere ontlasting. Het kan gewoon gecombineerd worden met andere kruiden en natuurlijke supplementen. Het is op basis van groente, fruit en kruiden. Wortel, aardpeer, brandnetel, zonnebloempitten, rozenbottel, luzerne, kummel, tijm, EM micro organismen, rietsuiker melasse, zeezout.

Tip: De Bokashi is van zichzelf vrij zuur, dus je kunt het het beste door het voer heen mengen.
Wanneer je hond een gevoelige maag heeft kun je beter starten met de gedroogde variant en later overstappen op de actieve/vochtige variant.

Dosering: 2 á 3 keer per week 1 a 2 theelepels per 10 kg lichaamsgewicht. Vaker voeren naar behoefte. De eerste week altijd beginnen met een halve dosering en langzaam opbouwen.

Je shopt de Bio Bokashi (750 gram) hier voor € 18,-

Van Pom
Deze verse groentemixen zijn nieuw. Het ziet er echt top uit, het hele merk en de uitstraling. Het zijn uitgebalanceerde mixen van vers bereide groente en kruiden. Alles is zo bereid dat het goed eetbaar is en verteerd kan worden door de hond.

Er zijn verschillende smaken. Je koopt het in leuke kartonnen cups. En het is dus bevroren, je bewaart het in de diepvries en laat het ontdooien voor je het geeft. Je kunt het ook 10 minuutjes in de oven doen op 180 graden.

Season Mix

Pompoen, biet, quinoa, zwarte bonen, blauwe bessen, gebroken lijnzaad, verse basilicum en munt.

Shop deze Season Mix (150 gram) hier voor € 2,99

Green Mix

Chinese kool, komkommer, bruine rijst, broccoli, kokosolie, gebroken lijnzaad, verse peterselie en tijm.

Shop deze Green Mix (150 gram) hier voor € 2,99

Silky Veggies

Wortel, zoete aardappel, aardappel, doperwten, kokosolie, hempzaad en pompoenpitten.

Shop deze Silky Veggies (150 gram) hier voor € 2,99

Sweet Protein

Zoete aardappel, linzen, havermout, boerenkool, verse gember en oregano.

Shop deze Sweet Protein (150 gram) hier voor € 2,99

Ik ben heel benieuwd naar deze groentemixen! Wij, nouja, onze honden gaan ze testen! Het ziet er in ieder geval heel gaaf en veelbelovend uit. Hopelijk eten ze het ook, haha. 😀 Heb jij ze al getest? Of gebruik je 1 van de andere opties? Ik ben benieuwd welke soorten groente jij geeft aan je hond!

Deze blog is niet gesponsord.

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Met de code BELLEFAE kun je 10% korting krijgen op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!

Klik om deze blog te bewaren op Pinterest: