14 mrt 2022

Chiazaad voor je hond

Chia zaden voor je hond, kun je dat geven? Is het gezond voor je hond? En hoe geef je het aan je hond? Chiazaad is voor ons een superfood, maar voor je hond ook! Alleen geef je het wel op een iets andere manier, in deze blog kom je meer te weten over chia zaad voor je hond.

Sinds voedingsdeskundige Maxine van Ekowolf de menu’s voor onze honden maakt, leer ik heel veel nieuwe producten kennen die goed zijn voor je hond en zo ook chia zaad. Tof om te leren, maar ook heel leuk om allemaal aan je hond te geven!

Voedingsdeskundige Maxine van Ekowolf.nl

Maxine vertelt je iets over de zaden.
Altijd fijn om te weten van een hondenvoedingsdeskundige of een bepaald product goed is voor je hond en waarvóór het dan goed is!

Maxine | Orthomoleculair therapeut
www.ekowolf.nl

De voordelen van chia zaden voor je hond

Deze kleine zaadjes hebben enorm veel gezondheidsvoordelen. Het is een goede bron van omega 3 vetzuren. Zeker als je hond niet zo’n fan is van vette vis (onze eigen Zahra bijvoorbeeld haha) komt je hond dit gauw tekort in een menu. Dus dan is chiazaad een hele goede oplossing! Ook draagt het bij aan een goede stoelgang, doordat het een goede bron van vezels is. De zaden nemen veel vocht op, waardoor ze bijdragen aan een betere kwaliteit en samenstelling van de ontlasting. Wanneer je het in de ‘slijmvorm’ geeft, heeft het ook een positief effect op het stofwisselingsproces. Ook zit er een stof in dat een soort lijmlaag op de darmwand geeft, waardoor ziekte veroorzakende bacteriën minder schade kunnen veroorzaken. Dit bevordert ook het herstel van het darmslijmvlies. De voordelen houden niet op, want ze bevatten ook nog eens veel eiwitten, vitamines en mineralen. Hierdoor kan de vacht meer gaan glanzen en kunnen ontstekingen zelfs verminderen.

Hoe geef je chiazaad aan je hond?

Je kunt chiazaad even 10 minuten laten weken in wat water of kefir. Dan vormt zich een pectineachtig slijm. Een lekker slijmerige ‘kikkerdril’ haha! Je kunt ze ook puur geven. Chia zaden zijn één van de weinige zaden die niet perse gemalen of geweekt hoeven te worden. Maar er zitten dus wel voordelen aan de ‘slijmerige variant’.  

Dosering: Aan kleine honden en katten geef je ongeveer (maximaal) een theelepel. Grote honden mogen maximaal een eetlepel. Je kunt het als ondersteuning geven, maximaal 3 keer per week.

Het beste is om het elke keer gewoon vers te maken als je de ‘slijmversie’ geeft. Het is heel weinig werk, dus dit kun je prima per voerbeurt dat je het geeft apart maken. Je zou het ook in een complete notenmix kunnen verwerken, of gewoon ‘droog’ voer de voeding gooien. Porties invriezen zou ook kunnen, maar je verliest altijd iets aan voedingsstoffen en dat is voor zoiets simpels zonde.

Shop bij Ekowolf Biologische Chia zaden voor je hond

Twijfel je of heeft je hond speciale diëten of gezondheidsproblemen, overleg dan altijd met een voedingsdeskundige en/of dierenarts!

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Dan krijg je met de code BELLEFAE 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3