6x Wat je deze herfst wil doen met je hond!

25 okt 2022

De herfst is een favoriet seizoen voor veel hondenliefhebbers. Eindeloos genieten in het bos en de herfstgeuren opsnuiven. Er samen op uit en genieten van al die prachtige herfstkleuren. En om maximaal te genieten van dit mooie seizoen, moet je deze dingen echt doen met je hond. 

Leuke tips om te doen met je hond in de herfst

1. Maak een mooie boswandeling

Een boswandeling maak je vast heel vaak, maar in de herfst mag je echt even stil staan bij hoe prachtig het bos is. Hoe bijzonder het is dat de groene bladeren veranderen in zulke mooie kleuren. Dat we zulke prachtige seizoenen hebben in Nederland. Ga naar je favoriete bos met allemaal mooie bomen en wandelroutes, of zoek een nieuwe wandelroute op. Kijk om je heen. Schop lekker door de bladeren heen die op de grond liggen. Neem de natuur in je op. Geniet van de rust. Laat je hond lekker rustig scharrelen in de bladeren en kom samen tot rust in de herfstige natuur. Neem uitgebreid de tijd, in plaats van zoveel mogelijk kilometers maken met je hond. 

2. Herfstpicknick

Ga tijdens een boswandeling eens ‘picknicken’ met je hond. Op een mooi plekje ga je samen op een bankje of een omgevallen boomstronk zitten. Zorg ervoor dat je een thermosfles met je favoriete warme drankje mee hebt en een lekker snackje of koekje voor je hond. Neem de tijd voor een gezellige pauze samen, midden in het bos. 

3. Spelen met bladeren

Veel honden vinden het hélemaal geweldig om in de bladeren te spelen. Vooral puppy’s worden vaak dolenthousiast van (rondwaaiende) blaadjes. Ze happen erin en rennen erachteraan. Maar ook oudere honden vinden dit vaak heel leuk. Alleen moet jij misschien het initiatief nemen om hiermee te spelen. Ga samen spelen in een hoop bladeren, je hond vindt het vast helemaal gezellig!

4. Herfstbottenbouillon maken

Oke, dit doe je dan misschien niet echt mét je hond, maar wel vóór je hond. En je hond staat er vast wel kwijlend en schooiend bij als hij die lekkere bottenbouillon ruikt. Maar een herfstbottenbouillon maken is een super goede weerstand boost voor je hond nu het herfst is! Het is leuk om te doen en je maakt een súper gezonde toevoeging voor je hond. Echt een must-do in de herfst! Heb je nog nooit bottenbouillon gemaakt? In onze blog met het recept voor de herfstbottenbouillon zie je precies wat het is en hoe je het maakt. Het is heel makkelijk zelf te maken! Bekijk de Herfstbottenbouillon-blog hier. 

5. Maak mooie herfstfoto’s

Als (honden)fotograaf ben ik echt dól op de herfst. En voor veel mensen is dit een favoriet seizoen om foto’s te maken of te laten maken. Iedereen is dol op die prachtige warme kleuren van de herfst en wil heel graag foto’s maken in deze mooie kleuren. En dat is ook absoluut iets waar je meerdere keren de tijd voor moet nemen. Mooie foto’s maken van je hond in de herfst. Het is zó mooi. Dat wil je niet aan je voorbij laten gaan. 

Wil je meteen mooiere herfstfoto’s maken van je hond?

Met de Autumn Dogs preset pack kun je je foto’s nabewerken in 1-klik-op-de-knop. Binnen een paar seconde heb jij prachtige herfstkleuren op je foto. Een aanrader voor je mooie herfstfoto’s van je hond!

Kortingscode voor 10% korting op je bestelling bij PetStudio.nl

BELLEFAE10

6. Doe mee met de foto challenge

Met deze leuke herfst foto challenge wil je echt meedoen. Het is niet alleen een super leuke uitdaging, maar je kunt er ook nog eens fantastische prijzen mee winnen. En je houdt er super leuke foto’s aan over! Een win-win-win situatie, haha! Er zijn al super veel hondenbaasjes enthousiast aan de slag met de challenge en jij kunt ook meedoen! Je mag de foto maken met je telefoon of camera, dus iedereen kan meedoen. Bekijk alle informatie over de challenge op de website. 

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!