10 aug 2020

REVIEW: Edgard & Cooper Doggy Dental

Iedereen kent het merk inmiddels van het voer en de snacks wel: Edgard & Cooper. Maar sinds kort hebben ze ook Dental Sticks. De Edgard & Cooper Doggy Dental. Ik ben in eerste instantie altijd een beetje huiverig voor de Dental Sticks, omdat ik niet zo’n fan ben van de Dentastix zoals ik ze ken van vroeger. Maar er komen steeds meer merken met Dental Sticks, die ongetwijfeld een andere werking en samenstelling hebben dan de Dentastix. De natuurlijke en plantaardige ingrediënten in deze sticks klinken goed en het lange kauwplezier doordat ze luchtgedroogd zijn ook.

Onze honden hebben alle 3 een slecht gebit. Van Chihuahua’s is dat ook wel algemeen bekend. Maar ook Zahra, een jonge windhond, heeft een erg slecht hondengebit met heel veel tandsteen. We proberen ze dus heel veel te laten kauwen en hierin ook producten af te wisselen. We geven vaak gedroogde, natuurlijke kauwsnacks, en afwisselen met rawhides en dit soort snacks. Dus ik was eigenlijk wel erg benieuwd naar deze Doggy Dentals van Edgard & Cooper. Dus wij gaan ze testen! Onderaan deze blog lees je onze ervaring 🙂

doggy dental review Edgard en Cooper Edgard and Cooper botjes kauwsnacks kauwen kauw snacks dental sticks dentastix denta sticks gebit tanden tandsteen tips review ervaring formaat maat chihuahua grote hond kleine hond

De Doggy Dental

Even wat achtergrondinformatie over de Edgard & Cooper Doggy Dental. De sticks zijn luchtgedroogd waardoor ze extra lang meegaan. “Het duurt eeuwen om ze door te kauwen”, geven ze aan op de website. Daardoor poetst je hond zijn tanden grondiger en effectiever. Ze hebben een buisvormig design, waardoor je hond minder calorieen binnen krijgt. En omdat het plantaardige ingrediënten zijn, is het van nature caloriearm. Er zit Eucalyptus of Munt in voor de frisse adem. Calcium voor een sterk gebit. En appel of aardbei en kokosnoot voor de smaak. Als advies geven ze aan om je hond 1 stick per dag te geven voor een effectieve poetsroutine. En de verpakkingen worden gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal.

Twee smaken & 3 formaten

De Doggy Dental is er in 2 verschillende smaken. Aardbei & Munt en Appel & Eucalyptus. Beide smaken heb je in 3 verschillende formaten. Er zitten 7 sticks in 1 zakje. Een zakje van maat S bevat 105 gram, een zakje maat M 160 gram en een zakje maat L 240 gram.

  • Maat S: Kleine honden van 0 tot 10 kg
  • Maat M: Middelgrote honden van 10 tot 25 kg
  • Maat L: Grote honden zwaarder dan 25 kg

Je kunt alle smaken en formaten bijvoorbeeld kopen bij Medpets.nl: Aardbei & Munt en Appel & Eucalyptus.

doggy dental review Edgard en Cooper Edgard and Cooper botjes kauwsnacks kauwen kauw snacks dental sticks dentastix denta sticks gebit tanden tandsteen tips review ervaring

Onze ervaring

Tijd om ze te gaan testen! Voor Mr. Sam en Isa heb ik dus maat S nodig en voor Zahra maat M. Vooral Zahra heeft soms echt een enorm vieze adem, dus die kan dit wel gebruiken haha. In deze weekvlog zie je de eerste reactie van onze honden: Eerste reactie op Doggy Dental van Zahra, Sammy & Isa

Toen ik het zakje open maakte stonden ze alle 3 om me heen. Zahra pakte hem super enthousiast aan (dat zegt meestal heel wat haha) en begon eraan. De kleintjes gingen ook meteen fanatiek kauwen. Na een paar minuten kwam ik weer bij Zahra en die had de hele Dental Stick helemaal versnipperd.. Een dikke bende en ze wilde er niks meer van weten.. De kleintjes zijn zo’n 15 minuten flink aan het kauwen geweest en lieten ze toen liggen want ze zijn best hard voor ze. Ze hadden hem toen voor de helft op ongeveer. Maar ze vinden ze erg lekker!

Vervolgens heb ik een paar dagen gewacht en nog eens zo’n Dental Stick gegeven aan de honden, maar ondertussen andere dingen gedaan. Toen ik weer bij Zahra’s mand kwam was de Dental Stick nergens te bekennen. De volgende dag ging het precies hetzelfde haha, elke keer kwam er net iets tussendoor waardoor ik dus niet kon zien of Zahra hem nou wel ineens opgegeten had. Dus gisteravond weer eentje aangeboden en toen erbij gebleven en opgelet. Ja hoor, binnen een paar minuutjes op! Yes, ze lust het dus nu toch wel!

doggy dental review Edgard en Cooper Edgard and Cooper botjes kauwsnacks kauwen kauw snacks dental sticks dentastix denta sticks gebit tanden tandsteen tips review ervaring formaat maat chihuahua grote hond kleine hond

Voor de kleintjes is het echt een harde kauwsnack waar ze wel minstens een kwartier mee zoet zijn. Voor Zahra valt dat mij dus wel een beetje tegen, dat is echt een paar minuutjes en dan is het op. Echt heel erg kauwen hoeft ze dus niet, dus dat lijkt me ook minder effectief voor de tanden? Dit is overigens met de maat M bij Zahra.

Ik moet zeggen dat ik eerst wel verbaasd was over de formaat verschillen. De maat S is heel fijn voor kleine hondjes. Dit is ook exact het formaat wat ik zelf zou kiezen. De Soopa Sticks knip ik altijd in zo’n stukje voor ze, dus dat is nu al gedaan! De maat M is een stukje langer. En toen ik 1 maat L uit het zakje haalde dacht ik dat het niet klopte omdat deze even lang is als de maat M. Je verwacht dan verschil in formaat.. Maar dat is er niet. M & L zijn even groot, maar L is wel zwaarder en minder luchtig om te zien. Dus er zit gelukkig wel verschil in.

Uiteindelijk zijn ze dus door al onze 3 honden goedgekeurd! Of het echt wat doet voor het gebit kan ik nu nog niets over zeggen.
Heb jij deze Doggy Dentals al geprobeerd? Vond jouw hond ze lekker? Zijn ze er lang op aan het kauwen? En hoe denk jij over dit soort Denta(l) Sticks?

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3