23 jun 2020

Welkom lieve Hugo!

Jaaaa ons kleine 2e wondertje is er! Eindelijk! Wij konden er al een tijdje naartoe leven, want de datum voor de geplande keizersnede was 2 weken eerder bekend. Een heel erg raar idee! Je gaat je baby ophalen op een afgesproken tijdstip. Tenzij hij zelf besloot om eerder te komen natuurlijk, maar dat was bij ons niet het geval.

Toch een geplande keizersnede..

We hebben uiteindelijk voor een geplande keizersnede gekozen. Hij lag natuurlijk in stuit, wilde niet draaien met een draaipoging (zie ook: De uitwendige versie (draaipoging) van onze eigenwijze baby..) en toen stonden we voor de keuze of we een natuurlijke stuitbevalling wilden doen of een keizersnede. Een onmogelijke keuze voor ons, maar het zou ook afhangen van zijn geschatte gewicht. Als ze het kindje boven de 4000 gram schatten, raden ze een natuurlijke stuitbevalling af. Bij de groei echo bleek dat hij wel groter geschat werd dan 4000 kg. Ongeveer 4100 gram bij 40 weken. De gynaecoloog durfde het wel aan, als ik een natuurlijke stuitbevalling wilde proberen, omdat ik al eens eerder ben bevallen. Maar ik vond zelf dit risico te groot en ondanks dat ik ook een keizersnede echt niet zag zitten, hebben we hier toch voor gekozen.

Toen was het zover..

Op vrijdag 19 juni 2020 stond de keizersnede gepland. Op die dag was ik precies 39 weken zwanger. Een bizarre, onwerkelijke en best vreselijke ervaring. Het hele bevallingsverhaal zal ik later nog delen.

Om 12:52 is onze prachtige zoon Hugo Elnathan Nijsingh geboren. Met een geboortegewicht van 4410 gram en ongeveer 52 cm lang. (De lengte konden ze niet exact bepalen omdat hij in stuit heeft gelegen.) We moesten 2 nachten blijven in het ziekenhuis en ook moesten zijn suikerwaarden gecontroleerd worden de eerste 24 uur omdat hij het zo goed heeft gehad in mijn buik. Zijn suikerwaarden daalden helaas net onder de grens dus we moesten ook meteen starten met bijvoeding en kolven om alles goed op gang te krijgen. Dit ging gelukkig al snel beter!

Maar goed ook dus dat we gekozen hadden voor een geplande keizersnede, want jeetje, wat een geboortegewicht. Dit had ik echt niet verwacht, want zo bizar groot was mijn buik ook helemaal niet. Ik snap écht níet hoe dit in mijn buik heeft kunnen passen. Maar het verklaart wel de pijn in m’n ribben en rug behoorlijk haha.

Op zaterdag is Emma in het ziekenhuis op bezoek geweest om bij haar broertje te kijken en wat vond ze het fantastisch! “Mag ik hem aaien?” “Mag ik ook zijn neusje aanraken?” etc. Haha. Zo lief! Ineens ben ik moeder van 2 kinderen, een heel gek gevoel wat op dat moment ineens samengebracht werd.

Onze thuiskomst en de ontmoeting met de honden

Op zondag mochten we naar huis, we waren allebei goedgekeurd om naar huis te gaan! Zo’n gek idee om zo’n klein baby’tje dan mee te nemen naar huis. Toen we thuis kwamen hing er een spandoek aan het hek met Lieve Hugo Welkom Thuis en was het versierd door onze lieve familie! Een heel bijzonder moment. Emma kon niet wáchten tot we uit de auto kwamen, ze rende dol enthousiast met oma naar buiten. De hondjes voelden weer heel goed aan dat het een bijzonder moment was en begroetten mij heel enthousiast maar voorzichtig. Zo lief!

Emma wilde heel graag dat we de Maxi Cosi even op de grond zouden zetten, dus dat deden we en toen kwamen de honden ook meteen heel enthousiast maar voorzichtig kennis maken met Hugo. Ze deden het zo goed! Na de ontmoeting gingen ze weer rustig op hun plaats liggen en ook de kraamzorg werd heel rustig ontvangen door ze. Heel anders dan hoe ze normaal zijn, heel kalm. Daarna heeft mijn moeder ze meegenomen naar hun huis en daar logeren ze nu eventjes, zodat wij even de rust en aandacht hebben voor het opstarten als gezin en vooral omdat ik natuurlijk behoorlijk moet herstellen. Voor ons fijn (al mis ik ze wel enorm) en voor de honden ook fijn, rust voor ons allemaal. Maar ik kan niet wachten tot ze weer thuiskomen en we weer compleet zijn!

Bedankt voor alle lieve (privé) berichtjes!

Ik vind het zo bijzonder hoe jullie meeleven en ook meegeleefd met de hele situatie rondom de stuitligging. En alle felicitaties en leuke reacties nu Hugo geboren is. Heel erg lief, dankjewel! We zitten nu nog midden in onze kraamweek met een hele fijne kraamzorg. Hugo doet het fantastisch, de borstvoeding loopt heel erg goed, Hugo komt alweer aan sinds gisteren dus dat is heel erg fijn! Hij is zooooo lief en relaxt! Echt heerlijk. Emma doet het ook heel erg goed, ze vindt het heerlijk en past zich aan alsof het altijd al zo geweest is. Voor mij nog een lange weg te gaan qua herstellen, dat is best pittig, maar het gaat naar omstandigheden goed! 🙂

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3