Een elektrische bakfiets huren op Texel om de kinderen in te doen was voor ons een vereiste. Later ontstond het idee om ook een elektrische hondenbakfiets (Babboe Dog) te huren voor Zahra.

Maar het had nogal wat voeten in aarde om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb natuurlijk zelf een elektrische bakfiets, dus ik wist 1 ding zeker: Ik wil op Texel rondfietsen met een bakfiets! Ik vind dit echt een uitkomst en het is echt ultiem genieten.

Bakfiets huren op Texel voor kind en hond

Maar een bakfiets huren naar onze wensen bleek bijna onmogelijk..

Maar op Texel bleek het in eerste plaats al erg lastig om een driewieler te huren, maar vervolgens was het ook absoluut nergens mogelijk om een peuterschaal erin te krijgen voor Hugo. We hadden 3 opties: Hugo in de maxi cosi in de bakfiets, Hugo los in de bakfiets op een bankje of een fietskar met een peuterschaal erin. Optie 1 viel natuurlijk sowieso af, Hugo past alláng niet meer in de maxi cosi. En Hugo los zittend op een bankje in de bakfiets? No way. Dat kan echt nog lang niet, daar is hij veel te jong voor. En een fietskar met een peuterschaal wilden we niet, want we weten hoe heerlijk een bakfiets is. Dát wilden we. We hebben het zelf ook.. Dus waarom kan het daar dan niet? Ik vond het zo onbegrijpelijk. Zeker omdat de peuterschalen die je in de fietskarren doet, in principe dezelfde zijn als die je in de bakfiets doet.

Waarom alleen tweewielers?

Op Texel kun je bijna alleen maar tweewieler bakfietsen huren. Die heb je overal wel, van allerlei merken. Maar ik wilde een driewieler, om dezelfde redenen waarom ik daar thuis ook voor gekozen heb. Stabiliteit, voor als Zahra naast de bakfiets loopt. Ik heb contact gehad met iedere fietsverhuurder. Een enkele fietsverhuurder heeft een driewieler bakfiets. De reden dat er bijna alleen maar tweewielers verhuurd worden is dat een tweewieler meer fietst als een normale fiets zoals je gewend bent. Mensen huren vaak voor het eerst een bakfiets en dan fiets je zo weg met een tweewieler. Een driewieler fietst heel anders, dat is echt even wennen. En dat kan ik me wel voorstellen inderdaad, dat voelt in het begin heel eng en raar. Ik vond het eerst heel raar dat ze bijna geen driewielers verhuren, maar nu ik erover nadenk toch best logisch.

Waarom wij 2 bakfietsen hebben gehuurd

De mensen om ons heen waren lichtelijk verbaasd als we vertelden dat we 2 bakfietsen hadden gehuurd. Twee?! Waarom? Nou. Ééntje voor de kinderen en eentje voor de Oosterse Prinses. Logisch toch? 😀 We hebben nagedacht over allerlei oplossingen, maar dit zou voor ons de beste oplossing zijn. We zijn dol op bakfietsen en iedereen moet veilig mee kunnen. Soms zagen we honden op Texel ’s ochtends al naast de fiets rennen en kwamen we die aan het eind van de middag weer tegen.. Nog steeds naast de fiets. Dat vind ik echt zielig.. Wij wilden niet dat Zahra zich de hele tijd te pletter moest lopen. Gedwongen, naast de fiets. Af en toe is prima en leuk, maar ze moest niet alles maar moeten lopen. Dat vindt ze ook niet leuk trouwens. Maar we zouden Zahra écht geen plezier doen met zo’n karretje achter de fiets. Als die giraf er in zou passen trouwens. 😀 Dus een stabiele bakfiets, waarbij we het zicht op haar hebben leek ons het fijnst voor haar en voor onszelf. En de kinderen en Zahra bij elkaar in vind ik absoluut geen optie. Zahra is sowieso te groot, maar ik vind dat ook niet fijn voor hun en niet veilig.

Welke bakfietsen hebben we gekozen?

Na heel lang zoeken en rondvragen gaf Babboe ons de tip om bij Vermeulen Bikes te vragen. Babboe wist dat zij een paar Babboe bakfietsen hadden. En ja, daar lukte het uiteindelijk! En zij wilden meedenken en meewerken aan een oplossing! We kregen een bakfiets mét peuterschaal. Yes!

Dus uiteindelijk hebben we 5 dagen een Babboe Go gehuurd en een Babboe Dog. Beide elektrisch. De Babboe Go is in principe hetzelfde als mijn eigen Curve, alleen dan met een deurtje voorin de bakfiets. Dus dat was helemaal top! Een fijne, bekende bakfiets. Heerlijk! De Babboe Dog fietste wel héél anders dan de Babboe Go. Veel minder stabiel. De Go/Curve fietst véél fijner. Maar de Babboe Dog is wel heel fijn en praktisch. De openslaande klep waardoor ze er zelf in kunnen lopen (zoals een paard in een paardentrailer) is echt heel handig! En onze Babboe Dog had een heel handig systeem om Zahra veilig vast te zetten in de bakfiets! Met een speciale riem vanaf de bodemplaat. We hebben er enorm veel plezier van gehad. Zahra moest wel heel erg wennen en we merkten aan haar dat ze het echt mega intensief vond.

Ontwenningsverschijnselen…

Eenmaal thuis hadden we dus maar 1 bakfiets. Hoor je het me zeggen? Belachelijk natuurlijk. Ik ben zó blij met mijn bakfiets. Echt de allerbeste investering ooit! Maar we moesten echt héél erg wennen dat we “nog maar 1” hadden. Nu kan Zahra niet meer mee met langere tochtjes.. Het is een behoorlijk gemis. Maarja, zo’n bakfiets is al een rib uit je lijf, laat staan een tweede..