De beste planners voor meer balans en overzicht? Planners heb je inmiddels in allerlei thema’s. Je kunt je hele leven plannen, je doelen bijhouden, je mindset en geluksmomenten. Iedere planner heeft de focus weer op andere dingen en je kunt voor jezelf kiezen welke planner voldoet aan jouw eisen.

Lees ook: Op zoek naar balans tussen gezin & werk…

Een tijdje terug constateerde ik dat mijn work-life balance ver te zoeken was. Ik ging op zoek naar manieren om dit aan te pakken. Beter en strakker plannen, doelen voor ogen houden en effectiever werken. Daarom ging ik op zoek naar een fijne planner. Door deze zoektocht kwam ik een aantal fijne planners tegen. Ik zet een aantal toffe planners voor jou op een rijtje. Enne, ben ik de enige die zo dól is op agenda’s, planners en notitieboekjes? Maar bijhouden is een tweede trouwens.. 😀

Mascha Planner

Een van de bekendste planners is de Mascha Planner. Je kunt hem helemaal naar je eigen creatie invullen met allerlei bijgevoegde stickers en extra’s zoals een notitieboekje, kaarten, maandstickers en labelstickers. Het is een ongedateerde planner, dus hij is helemaal zelf in te vullen.

De Mascha Planner kost € 24,95

Mascha planner review ervaring

Structuur Junkie Planner

De Structuur Junkie Planner van Cynthia Schultz. Deze is ook ongedateerd, heeft jaaroverzichten, maandoverzichten én weekoverzichten. Op elke pagina kun je ook genoeg extra taken noteren, daar is ruimte voor. De A4 planner heeft ook ruimte om wekelijks je werkdoel, privedoel en geluksmomenten op te schrijven. Je hebt de planners trouwens in een A5, A4 en Business-editie.

De Structuur Junkie Planner (A4-formaat) kost € 25,99

De Structuur Junkie Business Planner 2021 kost € 24,99

Wat maakt de Business Planner anders? Deze is speciaal voor ondernemers uitgebracht! Het is een gedateerde planner en heeft naaSt alle gebruikelijke overzichten, ook een speciaal deel voor je bedrijf. Hier kun je allerlei zakelijke doelen en registraties kwijt zoals financieel, kilometer- en urenregistratie. Ook kun je plannen en doelen uitwerken en behaalde resultaten reflecteren. Van alles om als ondernemer gestructureerd aan de slag te gaan dus!

structuurjunkie planner review ervaring

Essentialiving Planner

De Essentialiving Planner 2021 ziet er alleen al prachtig uit. Wat een rust straalt deze planner uit. Deze planner brengt rust en ruimte in je leven en brengt je terug naar jouw essentie. Deze planner heeft onder andere een Balance Creator & Check, overzicht per dag, week en maand, veel schrijfruimte, wekelijks focus punt, avondeten plannen & wekelijks recept en allerlei extra’s. De planner is in het Engels.

De Essentialiving Planner 2021 kost € 31,95

essentialiving planner review ervaring

Purpuz Planner

De Purpuz Planner 2021 helpt je bij het behalen van je doelen met allerlei tools om beter inzicht te krijgen. In deze planner heb je veel vrijheid om alles in te vullen en kun je met allerlei werkbladen dichter bij je doelen komen. Je hebt de Purpuz planner in 3 kleuren: zwart, grijs en roze. Je hebt veel ruimte om je dagen en plannen overzichtelijk in te vullen.

Deze planner schijnt wat dikker/steviger papier te hebben zodat je niet bang hoeft te zijn dat het doordrukt met je pen/stift of scheurt. Dat is wel een groot voordeel. Wat mij een nadeel lijkt is dat de tijden een beetje ‘gek’ doorlopen in het weekoverzicht, maar wie weet valt dat in de praktijk mee! Verder ziet de planner er heel mooi uit van wat ik op internet heb gezien.

De Purpuz Planner 2021 kost € 35,99

purpuz planner review ervaring

SuccesPlanner

De SuccesPlanner is er in 3 varianten: jaarlijks, ongedateerd en academisch. Het heeft een luxe ‘leerachtige’ kaft in 5 verschillende kleuren. De binnenkant is een beetje grijsgroen van alle planners.

Een voordeel van de SuccesPlanner in het vooronderzoek is alleen al dat je ze kunt doorbladeren! Je wil toch zien of de inhoud van de planner je aanspreekt, maar bij veel planners is dit niet duidelijk te zien. Bij de SuccesPlanner kun je dus van alles doorbladeren zodat het een goed beeld geeft van de planner. Iedere week kun je allerlei doelen, mindsets en to do’s invullen. Ook kun je per maand doelen opschrijven en hier op reflecteren, met allerlei dromen en dingen waar je blij van werd. Het neemt je helemaal mee in het vinden van succes en balans.

De SuccesPlanner kost € 36,95 en is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren en 3 varianten.

succesplanner review ervaring

En natuurlijk meer…

Dit waren de planners die het meest voorbij kwamen. Ik vond het nog best lastig om er eentje te kiezen, ze hebben vaak allemaal wel wat voor- of nadelen. En je kunt niet altijd goed de binnenkant zien op internet dus je moet best even zoeken. Ik heb zelf gekozen voor de SuccesPlanner en ben hier net mee gestart, hier volgt later een review over! Ik ben benieuwd of het mij gaat helpen in een goede work-life balance. Hij ziet er in ieder geval fantastisch uit! Helemaal zin om ermee aan de slag te gaan. Maar ik moet zeggen.. Nu ik de planners weer op een rijtje zie leek de Purpuz planner me toch ook wel wat… Wie weet een volgende planner, haha.

Heb jij een planner, een (digitale) agenda? Of doe je het anders? Wat vind jij fijn? En welke planners vind jij fijn of lijkt jou wat?