10 jun 2020

Emma bijna 3 jaar: Cadeautips en onze cadeau’s!

Ongelooflijk maar waar, a.s. vrijdag (12 juni) wordt Emma 3 jaar! Het allermooiste, slimste en liefste meisje wordt groot. En niet alleen groot, ze wordt heel binnenkort ook nog eens grote zus! Wat een verandering voor haar straks.

Ze weet dat ze vrijdag 3 jaar wordt en zegt steeds dat ze dan graag knuffeltjes wil hebben voor haar verjaardag. Nou ideaal, goedkoop kind hebben wij. Dat ze bijna grote zus wordt, heeft ze ook redelijk door. We krijgen af en toe ineens een vraag naar ons hoofd geslingerd als: “Als Emma grote zus wordt, blijf ik dan wel een meisje?” of “Gaat de baby dan in de box beneden slapen, of boven in het wiegje?”. Ik ben zo benieuwd hoe ze straks écht gaat reageren. Ik denk dat ze gaat mee-moederen, ze is naar de hondjes, haar babypop en de knuffels ook súper zorgzaam. Maar je weet natuurlijk nooit hoe ze gaan reageren. Spannend! Ben je ook benieuwd hoe ze gaat reageren? Abonneer dan even op m’n Youtube-kanaal en bekijk het in de nieuwe vlog die deze week of volgende week online komt!

Omdat ze ook grote zus wordt hebben we haar cadeautjes hier ook een beetje op uitgezocht, zodat ze straks lekker mee kan doen.

Haar eerste fietsje!

Ze krijgt van mijn schoonouders haar eerste fietsje, met zijwieltjes! Een super leuk fietsje, maar dat viel nog niet mee om die uit te zoeken. Bijna alle kinderfietsjes voor meisjes zijn hysterisch met slingers, stickers, bloemetjes, paars, roze, blauw. Alles wat je maar kunt bedenken. Nu zal ze dat zelf ongetwijfeld geweldig vinden, maar ik vond het zelf toch een minder goed idee. Ook omdat we eigenlijk een béétje een neutrale wilden, waar haar kleine broertje straks ook op kan. En de meeste ‘neutrale’ fietsjes zijn weer echt jongensfietsjes (die overigens veel mooier zijn dan de fietsjes voor meisjes!). Maar we zijn geslaagd. Een fietsje dat echt leuk is voor Emma, we zijn dol op okergeel, maar ook prima voor haar broertje straks kan!

Shop of bekijk het fietsje hier: Popal Cooper Bamboo Kinderfiets

fiets kinderfiets eerste fietsje neutraal retro geel meisje jongen cognac bruin kinderfietsje 14 inch cadeau 3 jaar peuter kleuter

Haar eigen ‘echte’ baby

Van mijn ouders krijgt ze de echte Baby Born. Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie poppen die wat minder hysterisch zijn. Maar ik heb zelf vroeger zóveel plezier gehad van mijn Baby Born, dat ik haar dat ook gun. Helemaal nu ze grote zus wordt. Dan kan de Baby Born straks ook echt in het baby badje. Ik zie de foto’s nog voor me dat ik vroeger mijn Baby Born bij mijn broertje in het badje deed. Zo leuk! Ze heeft nu al de mini Baby Born, met een zacht lijfje. Maar die kan natuurlijk niet drinken, plassen of in bad. En ze is zó dol op haar baby, die ze nu al heeft, echt een poppenmoedertje.

Shop of bekijk de Baby Born hier: BABY Born – Interactieve baby – Soft Touch

baby born babyborn pop meisje 3 jaar drie verjaardag peuter dochter verjaardag cadeau cadeautip

Klein kinderwagen setje

Oh en nog een lekker hysterisch cadeau: Dit kleine poppenwagen setje is toch té schattig?! Het is echt een miniatuur kinderwagen versie van onze eigen! Zoooo lief! Ik zie haar straks al lopen hoor. Ik met onze nieuwe kinderwagen met de baby erin en zij met haar kleine kinderwagentje met haar Baby Born erin. Ik smelt alvast! Het is een 2 in 1 wagen, je kunt hem inklappen en er ook een buggy van maken. Echt een mini versie van een echte!

Shop en bekijk de poppenwagen hier: Bandits & Angels Poppenwagen

poppenwagen kinderwagen baby kind meisje peuter cadeau cadeautip verjaardag drie jaar bandits and angels 2 in 1 wagen

En verder zijn er natuurlijk nog heel veel andere cadeautips voor 3 jarigen. Ik denk dat iedere peuter die 3 wordt een fietsje wel heel erg leuk zal vinden en ook goed voor hun ontwikkeling!

Duplo & Playmobil

Emma is verder ook echt dól op Duplo & Playmobil, maar daar heeft ze ook al heel veel van. Maar een leuke Duplo set is echt een aanrader! Ze speelt al heel lang heel veel met Duplo & Playmobil en begint er ook steeds leuker mee te spelen. Playmobil is natuurlijk eigenlijk voor wat oudere kinderen, vanwege de kleine onderdelen. Wij halen altijd de allerkleinste onderdelen eruit, maar verder kan Emma daar heel goed mee spelen. Maar daarmee moet je natuurlijk kijken naar je eigen kind, het moet wel veilig zijn!

Houten speelgoed

Mijn favoriet is en blijft houten speelgoed! Maar Emma heeft al best veel houten speelgoed, vandaar dat we nu even voor wat andere “essentiële” cadeaus zijn gegaan. Anders had ik sowieso weer houten speelgoed gekozen! We hebben bijvoorbeeld al het keukentje van Ikea, servies setjes, broodrooster, kassa, koffiezetapparaat, mixer etc. Voor mij echt toppers! Hieronder nog wat inspiratie voor houten speelgoed wat ik voor Emma ook nog heel leuk zou vinden.

Bekijk bijvoorbeeld deze website voor houten speelgoed, daar hebben ze zulke mooie dingen! De Gele Flamingo

Puzzels & Knutselen

Puzzels, boekjes en knutseldingen zijn ook altijd een hit! Wij hebben super leuk super leuke puzzels van Djeco, die zijn echt een aanrader! Wij hebben hier al meerdere varianten van, zowel de DUO Puzzels als bijvoorbeeld de memory. Daarnaast is Emma ook dol op knutselen, kleuren met stiften, verven, kleien en hebben we sinds kort ook Super Sand. Dat is nog leuker dan kleien!

Deze cadeautips zijn natuurlijk wel gericht op een meisje, want wij zitten nu nog helemaal in de meisjes dingen. Ik ben benieuwd wat jullie de beste cadeautips voor een jongen of meisje van 3 jaar vinden! Het is denk ik ook per kind wel heel verschillend en voor ons zijn deze dingen natuurlijk nu heel passend omdat ze in dezelfde maand ook grote zus gaat worden. Dus ik denk dat we hiermee inspelen op haar belevingswereld.

Maar is er nog iets wat absoluut bij deze lijst zou moeten? Laat het zeker weten hieronder in de reacties of op social media!

Deel deze blog

Ik zou het súper leuk & lief vinden als je de blog deelt op social media of met je vrienden, kennissen en familie. 

In sommige blogs staan affiliate links. Als jij via een van deze links iets koopt, krijg ik daar een klein percentage van (van Bol.com bijvoorbeeld). Dus jij betaalt natuurlijk niets extra! Maar je helpt mij wel een beetje, zonder dat het jou iets kost. Zo kan ik leuke blogs & content voor jullie blijven maken! Dankjewel! <3