Tugtoys.. Ik zag ze voorbij komen en ik dacht meteen: dit is iets voor Zahra! En dan natuurlijk de versie met het konijnenvelletje. Als windhond kan ze het vást niet weerstaan om achter zo’n konijntje aan te vangen en ermee te spelen.

Zahra houdt enorm van samen spelen en vooral de trekspelletjes en apporteren vindt ze helemaal geweldig! De combinatie trekspelletje & konijnenvelletje moest dus wel het perfecte speeltje zijn voor Zahra. Dus ik heb de Havohravo Tuggy Rabbit Small besteld bij Drookit Dogs.

En ja hoor, het kwam binnen en ik had meteen haar enthousiasme en aandacht te pakken! Ze vindt het fan-tas-tisch om hiermee te spelen en erachter aan te vangen. Ze kan ook perfect op commando pakken en loslaten. Ze vindt het alleen wat lastig soms om het konijnenstukje te pakken, in plaats van net iets te hoog bij het ’touw’. Ik hoop dat ik dit speeltje binnenkort ook kan inzetten als afleiding en beloning bij bepaalde situaties, maar eerst zorgen we ervoor dat ze helemaal dol wordt op het speeltje en lekker wil spelen. Maar ook dat ze goed op de commando’s reageert, wat ze al super goed doet. Als ik 1x ‘los’ zeg, laat ze meteen los. En wacht ze vol spanning en enthousiasme tot ze hem weer mag pakken. Voor de meeste mensen (met normale honden, haha) misschien de normaalste zaak van de wereld, maar voor mijn Saluki… Haha, ik ben er gewoon heel trots op!

tuggy rabbit drookit dogs tugtoy ervaring review konijn windhond saluki windhonden trainen spelen speeltje honden outdoor training

De voordelen van dit speeltje, afgezien van dat Zahra het heel leuk vindt, zitten in het handvat. Deze is gevoerd met fleece, daardoor ligt het zacht in de hand en is het comfortabel om vast te houden tijdens het spelen. En er zit een elastische, soort bungeelijn, tussen om de schokken op te vangen. Dit beschermt jou en je hond tegen onverwachte schokken.
Het nadeel is wel dat als ze erin vastbijten dat ze allemaal konijnenpluis in hun bek hebben. Hij laat best wat plukken vacht los tijdens het spelen. Maar dit kan verder geen kwaad voor je hond omdat het natuurlijk materiaal is.

tuggy rabbit drookit dogs tugtoy ervaring review konijn windhond saluki windhonden trainen spelen speeltje honden hondenblog blogger hondenblogs

Maar dat is toch ook zielig, zo’n konijnenvachtje voor een speeltje gebruiken? Ik ga mijn hond niet met een konijnenvelletje laten spelen hoor! Nee, dat is gelukkig niet waar. Het wordt gemaakt van restanten van menselijke consumptie, dus juist heel fijn om dit ook te gebruiken zodat het niet weggegooid wordt. Er zijn dus geen dieren doodgemaakt om dit speelgoed te maken voor jouw hond.

Het is ook geen speeltje om alleen mee te spelen natuurlijk, echt een samenspel speeltje. Maar dat vinden we juist erg leuk, zowel wij, als Zahra. We kunnen zeker stellen dat dit haar nieuwe, favoriete speeltje is! Ik ben ook erg enthousiast en wil meteen meer varianten hebben haha. Je hebt ze ook met allerlei andere vachtjes en materialen. Heel erg leuk!

Is jouw hond dol op trekspelletjes? Heb jij ook een Tug Toy? Hoe zet jij het in?

tuggy rabbit drookit dogs tugtoy ervaring review konijn windhond saluki windhonden trainen spelen speeltje honden