REVIEW | Dubarry Outdoorlaarzen (10+ jaar!)

16 jan 2023

Waterdichte outdoorlaarzen zijn een musthave als hondeneigenaar. In deze blog deel ik mijn ervaring en review over de Dubarry Outdoorlaarzen. Deze outdoor laarzen zijn niet goedkoop. Best een investering, dus fijn om er wat meer over te lezen. Hoe bevallen deze laarzen en zijn ze het geld waard?

Dubarry Outdoorlaarzen voor Dames

Het is inmiddels meer dan 10 jaar geleden dat ik koos voor de zwart met donkerbruine, hoge Dubarry’s. Een mooie outdoorlaars van het échte merk. Je had destijds ook look-a-likes van allerlei winkels. Ik vond de laarzen niet alleen handig, maar ook een mooi en stoer item wat je prima aankunt bij een bijpassende outfit. 

Je hebt ze in allerlei modellen, kleuren en uitvoeringen. Voor mannen en vrouwen. Ik heb het Dubarry Galway model. 

Onderhoud voor Dubarry laarzen

Om de Dubarry’s mooi en goed te houden moet je ze natuurlijk onderhouden. Het is leer, dus poetsen om het leer soepel en gezond te houden maar ook om ze goed waterdicht te houden en mooi van kleur. Je hebt speciale onderhouds- en reinigingsproducten van Dubarry. Ik heb zelf de zwarte Dubarry’s waarbij het zwarte “tussengedeelte” niet meer mooi zwart is maar een beetje blauwgrijzig is geworden. Hier heb ik wel eens iets voor gekocht om het weer mooi zwart te maken, maar nog nooit gedaan.. (oeps). Ook heb ik ze volgens mij nog nooit behandeld, ingesmeerd of gepoetst. (oeps) Maar om ze mooi en gezond te houden, is dat natuurlijk wel beter. 

Mijn ervaring & review van de Dubarry laarzen

Toen ik afgelopen week door het land liep, zat ik tot aan m’n enkels in het water en de modder. Toen bedacht ik me ineens hoe goed deze laarzen het eigenlijk volhouden. Ik heb ze al meer dan 10 jaar. Nog nooit onderhouden (wat wel had gemoeten natuurlijk) en ik heb na een ochtend in het natte, modderige land lopen nog steeds droge voeten! Ik draag ze al meer dan 10 jaar elke herfst & winter. Dus wat dat betreft hebben deze laarzen alláng hun hoge aankoopbedrag eruit gehaald en zijn ze echt de investering waard. Mijn moeder heeft ze ook al meer dan 10 jaar, maar dan de bruine. En die zijn ook nog steeds helemaal goed!

Die van mij zijn inmiddels natuurlijk niet heeeel mooi meer. Maar als ik ze even zou poetsen zouden ze er weer hartstikke goed uit zien denk ik! Ze blijven echt goed. Ik denk als ik de bruine met lichtbruin had gedaan, dat je echt niet zou zien dat ze 10+ jaar oud zijn. Nu zie je dat wel meer, omdat het zwarte niet meer mooi zwart is. Misschien toch maar eens gaan behandelen en insmeren..

Deze Dubarry’s heb ik.

Oke. De laarzen zijn dus écht goed. En blijven goed. Maar..
Ik vind ze niet echt lekker lopen. Dat komt ook omdat ik hele moeilijke voeten heb. De pasvorm is niet helemaal geschikt eigenlijk, maar ik heb nog nooit een schoen gevonden waar ik echt goed op kan lopen zonder ‘drukpunten’ te voelen etc. Dus ik ben hierin misschien ook geen graadmeter. Er zit weinig tot geen voetbed in de laars. En in de winter krijg ik wel echt hele koude voeten.

Ondanks dat ze dus niet perfect zitten & lopen, draag ik ze wel graag omdat ze makkelijk zijn. Mooi zijn. En goed zijn voor modder & outdoor.

Zijn ze het geld waard? Absoluut!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!

Wil je dit bericht delen met je vrienden? Súper leuk!