Je verzorgt je hond elke dag met liefde natuurlijk, maar heel af en toe is er net een beetje extra nodig met een fijne hondenshampoo. Een beetje extra voor de vacht, om het even weer te verzorgen. Dit kun je beter natuurlijk niet té vaak doen, maar heel af en toe je hond even lekker wassen met voedende en ondersteunende producten is niet verkeerd 😀

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik was mijn honden eigenlijk zelden. Tot ik de fijne honden shampoos had zelfs eigenlijk nooit, tenzij écht nodig. Maar nu heb ik een aantal fijne shampoos en dan doe ik het toch heeeeel af en toe. Niet maandelijks hoor, maar 1x in de zoveel tijd. Ik vind het dan toch fijn dat alles even weer lekker schoon, fris en verzorgd is. De hondjes lekker gewassen, de mandjes schoon. Soms is het gewoon heel fijn!

Lees ook: KIVO Shampoobar Review

Een tijdje terug vertelde ik dat ik de Shampoobar van KIVO had getest, hier schreef ik ook een review over. Zie de link hierboven. Maar nu zag ik bij Maxine van Ekowolf een hele leuke combinatie van Shampoo & Spray, die ik ook móest proberen. Zij had haar hond Skylar gewassen met een shampoo van KIVO en daarna een verzorgende en voedende spray gebruikt. Dus ik heb meteen de honden onder de douche geslingerd om het ook te proberen, haha!

KIVO heeft naast de Shampoobar namelijk ook 2 gewone shampoos, gewoon in zo’n pompje. En ze hebben een aantal vachtsprays.

Welke shampoo en hoe?
Voor Isa & Zahra gebruikte ik de KIVO Shiny Honey Shampoo en de Soft Touch Spray. Voor Mr. Sam de KIVO Dogshampoo Repair Power met de Soft Touch Spray. De Shiny Honey shampoo ruikt echt heeeeeeeeerlijk. Beide shampoos hebben een hele zachte, fijne geur. De Repair Power is iets frisser van geur, door de aloë vera. De Shiny Honey is wat zoetig en zacht. Echt een heeeeel fijn subtiel geurtje. Ik kon Zahra en Isa wel helemaal opsnuiven nadat ze gewassen waren! Zooooo heerlijk. De Repair Power ruikt ook lekker hoor, maar de geur van de Shiny Honey wint het voor mij en die bleef ook wat langer hangen. Beide shampoos vond ik fijn in gebruik en werkten prima voor onze honden. De pompjes zijn ook ideaal.

Nadat ze gewassen waren met de shampoo heb ik ze afgedroogd met 1 handdoek. Vervolgens ingespoten met de Soft Touch spray en daarna nog eens met een nieuwe handdoek afgedroogd. De Soft Touch spray ruikt ook heel erg lekker! Ik vind zelf de Polish Care minder lekker ruiken, die is wat sterker/scherper van geur. Wat ik trouwens verbazingwekkend vond: Meestal ruikt het minstens een dag naar natte hond in huis als we ze alle 3 gewassen hebben. En pas daarna komt de lekkere geur tevoorschijn. Maar met deze shampoo (en spray) rook het bijna niet naar natte hond! Gewoon een fijne, zachte geur.


“Deze combinatie ruikt zó lekker, dat je je honden na het wassen
alleen nog maar wil knuffelen en opsnuiven! 😀 “

De dagen erna was het natuurlijk afwachten hoe de vachten eruit zouden komen te zien, ik was zo benieuwd! Vooral bij Isa kon ik veel verschil zien. Isa heeft een enórme vacht, een rare vacht ook. Het is net een eend, haha. Ze wordt eerst met geen mogelijkheid goed nat onder de douche, maar áls de hele vacht eenmaal nat is, duurt het ook heel lang voor het weer droog is. Maar haar vacht was heel mooi ‘fijntjes’, zacht en glanzend geworden. Het lag heel mooi op haar lichaam.

Waarom deze combinatie & waarom voor Mr. Sam een andere shampoo?
De combinatie van de Shiny Honey & Soft Touch spray had ik van Maxine afgekeken en leek me een hele fijne combinatie. Vooral voor Isa en Zahra heel geschikt. Een voedende shampoo die de vacht laat glanzen. Dat kunnen Zahra en Isa beide gebruiken, vooral Zahra trouwens.. Maar bij Mr. Sam probeerde ik de Repair Power spray omdat daar als eigenschap bij staat dat het voor een onrustige en geïrriteerde huid is. Een helende en kalmerende werking door de aloë vera. Nu valt het op zich wel mee met Mr. Sam, maar hij is wel gevoelig met zijn huid. Van 1 vlooien- of tekenbeet wordt hij (en zijn huid) helemaal gek. Ook als hij in de rui is heeft hij veel jeuk. Hij heeft sneller jeuk dan de andere 2 en een gevoeligere huid. Dus die leek me voor hem fijn. Daarna heb ik bij hem ook de Soft Touch spray gebruikt, omdat die mij erg aansprak. Verzorgend en voedend.

Conclusie? Fijne shampoos? Beter dan de shampoobar?
Ik vind het zeker een aanrader om deze combinatie eens te proberen! Vooral de Shiny Honey in combinatie met de Soft Touch spray. Een heerlijk zachte, voedende verzorging voor de vacht van je hond met een verrukkelijke geur! Maar niet té. Echt fijn.

Vond ik het dan beter/fijner dan de shampoobar? Hmmm. Nee, dat niet denk ik. De shampoobar vond ik ook fijn, vooral met het inzepen is dat echt ideaal! Nu moet je elke keer een pompje pakken en dat goed zien te verdelen over de vacht. Op de ene plek teveel en op de andere plek zit nog niks en daarvoor moet je weer een nieuw pompje pakken. Dat is echt een méga voordeel aan de shampoobar, die verdeelt alles perfect en werkt veel makkelijker met het wassen. Alleen bij Zahra vond ik dat minder fijn werken, vanwege al haar botten en uitsteeksels. 😀 Maar het eindresultaat en de geur vond ik denk ik met deze combinatie fijner! Dus beide voor- en nadelen. 🙂

Waarmee was jij je hond het liefst? Heb je deze shampoos of sprays al eens gebruikt? En was je je hond vaak?
Enne, goed om te weten. Ik mag je 10% korting geven op je eerste bestelling bij Ekowolf.nl! Dus wil je de shampoo of spray proberen? Of snacks of voer natuurlijk, haha. Gebruik dan de kortingscode BELLEFAE voor 10% korting! 🙂

Meer informatie over de shampoo & spray

Dogshampoo Shiny Honey

De shiny honey shampoo voed de huid en laat de vacht glanzen. Speciaal voor honden met een doffe vacht en droge huid. De arganolie heeft een voedend en versoepelend vermogen op de droge huid. De honingextracten werken bij aan een glanzende vacht. Geschikt voor lang- en kortharige hondenrassen.

Shop de Shiny Honey shampoo hier

Dogshampoo Repair Power

De repair power shampoo is speciaal voor honden met een onrustige en geirriteerde huid. De aloe vera extracten hebben een helende werking op de huid, en de sheaboter werkt kalmerend en zorgt voor een goede hydratatie. Geschikt voor lang- en kortharige honden.

Shop de Repair Power shampoo hier

Dogspray Soft Touch

De soft touch is speciaal voor honden met een droge huid en onaangename lijfgeur. De vitamine E heeft een beschermende functie op de huidbarriere, en daarnaast werkt het als anti-oxidant en herstelt het de huid. De spray maskeert onaangename geurtjes direct. Geschikt voor lang- en kortharige honden en ook toepasbaar op manden, benches en kennels.

Shop de Soft Touch spray hier

Dogspray Polish Care

De polish is speciaal voor honden met een doffe vacht en sterke lijfgeur. De rijke argan- en jojobaolie ondersteunen bij een gevoelige huid en dragen bij aan een glazende vacht en betere doorkambaarheid. Het maskeert onaangename geurtjes direct. Geschikt voor lang- en kortharige honden en ook toepasbaar op manden, benches en kennels.

Shop de Polish Care spray hier

Deze blog is niet gesponsord. De KIVO producten heb ik wel gekregen.

Ekowolf.nl

Wil je ook hulp bij de voeding van je hond? Stuur dan absoluut Maxine eens een berichtje.

Wil je zelf bestellen bij Ekowolf?
Met de code BELLEFAE krijg je 10% korting op je eerste bestelling, dat scheelt weer een beetje!

Klik hier om naar de website van Ekowolf te gaan!

Klik hieronder om deze blog op te slaan op Pinterest: