Hoe maak je een mooie binnenfoto van je hond. In huis is het vaak te donker en worden je foto’s niet scherp. Hoe kun je dan binnen, in huis, toch een mooie foto van je hond maken? Als professioneel hondenfotograaf geef ik je een aantal tips om je hond mooi op de foto te zetten. Want ook binnenfoto’s zijn super leuk om te maken én kunnen een prachtig resultaat geven! Met deze tips kun jij ook aan de slag met je hondenfotografie.

Zo maak je mooie foto’s van je hond in huis

Tip 1: Natuurlijk licht

De allerbelangrijkste tip die je nooit meer mag vergeten. Maar dan ook echt nooit. Fotografeer met natuurlijk licht. Vergeet de flits op je camera of telefoon. Fotografeer altijd met daglicht. Daglicht geeft echt het mooiste effect op een foto en zorgt voor een helder en realistisch beeld. Zorg er dus ook voor dat je voldoende daglicht op je foto hebt. Want dán krijg je scherpe, heldere en sprekende foto’s.

Tip 2: Rustige omgeving

Denk goed na over waar je de foto wil maken. Een goede foto die helemaal om dat lieve snoetje van je hond draait heeft weinig rommel en storende objecten. Je wil niet de vuile vaat van je ontbijt op de foto, of die wasmand en de prullenbak erachter. Zorg ervoor dat de achtergrond rustig is en maak een mooi plekje voor de foto. De foto draait om je hond. Dus zorg voor weinig afleiding.

Tip 3: De allerschattigste, trouwe oogjes

Bij een mooie foto van je hond wil je betoverd worden door die schattige blik. Dus focus op de oogjes. Zorg ervoor dat de oogjes mooi en scherp op de foto komen. De oogjes van je hond trekken je aandacht meteen, dus het is belangrijk om die een goede en mooie hoofdrol te laten spelen in de foto. Tenzij je bewust een ander idee hebt natuurlijk!

ONLINE CURSUS BINNENFOTOGRAFIE

Wil jij mooiere foto’s van je hond leren maken in huis? Van kiekje naar een foto met wauw-effect. Heldere, sprekende en scherpe binnenfoto’s. Alles wat je hiervoor nodig hebt, leer je in deze cursus!

preset hond kopen lightroom honden dog dogs dogmom presets dogmoms

Tip 4: Fotografeer op ooghoogte

De meeste foto’s maak je op ooghoogte van je hond, zodat je echt lekker in de blik van je hond kunt kijken op de foto. Dit maakt een foto sprekend en hierdoor kun je er niet meer omheen: dat schattige snoetje van je hond prachtig op de foto! Ga dus goed door je knieën om echt op ooghoogte van je hond te fotograferen.

Tip 5: Nabewerking

Bij binnenfotografie is de nabewerking ook heel belangrijk. De kleurbalans van je foto’s moeten goed zijn, de helderheid en belichting moeten goed zijn. Het grootste deel hiervan moet natuurlijk al goed gefotografeerd worden, maar binnenfotografie heeft zeker een finishing touch in de nabewerking nodig om nét even dat extra wauw-effect te geven. Je kunt dit handmatig doen, maar je kunt ook super handige nabewerkings presets voor honden gebruiken. Je hebt bijvoorbeeld ook een aantal die heel geschikt zijn voor binnenfotografie zoals deze en deze.

DE MEEST VERKOCHTE DOG PRESETS

Wil jij leren om mooiere foto’s van je hond te leren maken? Bekijk dan 1 van de online cursussen voor hondenfotografie. Daarin leer ik je alles wat je nodig hebt om prachtige foto’s van je hond te maken. Mijn kennis & ervaring van meer dan 12 jaar professioneel hondenfotograaf. Met de online trainingen kun je snel en effectief mooie hondenfoto’s leren maken.

Kortingscode voor 10% korting op je bestelling bij PetStudio.nl

BELLEFAE10